Elke week gaan wij op zoek naar interessante verhalen van katten en hun baasjes. Deze keer kwamen we terecht bij Veerle van Iersel uit Tilburg, Nederland.
Haar liefde voor katten begon toen zij op zichzelf ging wonen, ze nam toen twee katten en wist meteen zeker dat ze nooit meer zonder katten wil wonen! Inmiddels heeft zij haar eigen Cattery en ze verteld ons graag meer over al haar lieve, mooie katten.

Papa Boe, Boe Boe en Baby Boeboe

Als kind zijnde had Veerle thuis enkel konijnen en hamsters als huisdieren. Toen zij uit huis ging en samen met een goede vriendin ging wonen, namen ze al vrij snel twee katten. Deze katten hadden ze vernoemd naar hun knuffels van vroeger en dat was tevens het moment waarop Veerle wist dat ze nooit meer zonder kat(ten) wou wonen!

Inmiddels heeft ze haar eigen Cattery met in totaal 14 katten (maar ook een kameleon, een luipaardgekko en een groot aquarium). Dit is begonnen met één hele bijzondere kat... Boelie, een Blue Point Scottish Fold. Toen ze hem gingen ophalen, zagen zij ook zijn vader. Deze zat buiten in een kooi, samen met andere (niet gecastreerde) katers! Je kan natuurlijk al raden dat dit een grote territoriale bedoeling was. De katers vochten met elkaar. “Wij konden dit niet aanzien en hadden al gauw besloten dat wij de vader van Boelie (die we ondertussen koosnaampje Boeboe hadden gegeven) ook graag in onze roedel zouden opnemen.” Je leest het goed: roedel, ze hadden namelijk na de komst van Boeboe nog meer katten geadopteerd. Toen de vader van Boeboe bij ons kwam wonen, noemde wij deze dan ook Papa Boe.

Het was erg moeilijk om Papa Boe te socialiseren en volledig gezond te krijgen toen hij bij ons kwam wonen. Hij had namelijk flinke wonden en blijvende littekens van zijn tijd buiten in de kooi en hij zat volledig onder de vlooien

Veerle

Na zijn castratie en overige operaties knapte hij snel op en langzaam groeide hij uit als leider van onze roedel. Er gebeurde toen in korte tijd nog iets moois, Boeboe werd vader! Één kitten leek sprekend op hem en wij besloten dan ook om hem te houden. Hij kreeg de naam: Baby Boeboe. Ondanks dat Baby Boeboe momenteel groter is dan zijn vader, is een andere naam geven aan hem onmogelijk. Het blijft voor Veerle dus altijd baby Boeboe!

Een mooie roedel met allemaal lieve katten

De meeste katten van Veerle zijn nog jong, tussen de 0 en 4 jaar. Met uitzondering van de grote roedelleider Papa Boe, die is inmiddels al 10 jaar. Naast Scottish Folds heeft zij ook nog Britse Kortharen, Britse Langharen en een Noorse Boskat waar zij ook nestjes mee fokken. Met de Scottish Fold katten fokken zij zelf niet meer.

De katten van Veerle betekenen letterlijk alles voor haar. “Ze voelen je zo goed aan en zijn er altijd voor je”.  De Cattery van Veerle bestaat uit enorm lieve katten, alle knuffels, kopjes en spinnetjes zijn dan ook grote bijkomende voordelen van het hebben van katten.

Uiteraard zitten er niet alleen maar voordelen aan. Doordat Veerle zo begaan is met haar katten raakt het haar enorm wanneer er iets gebeurd met de katten. Helaas heeft zij ook al een aantal nare ervaringen gehad. Het was voor Veerle erg moeilijk en pijnlijk toen zij een poes op 4-jarige leeftijd hebben moeten laten inslapen, omdat zij foutief gekruist was door de fokker waar zij vandaan kwam. “Ook hebben wij meegemaakt dat kittens doodgeboren worden, ondanks dat dit de natuur is, breekt dat je hart…”

Ik moest natuurlijk wel wennen aan zóveel leven in huis

Man van Veerle

Echter als het aan Veerle ligt, zou ze zo nog meer katten nemen. “Gelukkig maar dat ik een man in mijn leven heb die dit wat af kan remmen.” Nadat ze de volledige zolder in zijn huis hadden ingericht voor de katten, trokken Veerle en alle dieren bij hem in. Het was eventjes wennen voor hem, zoveel leven in huis! Gelukkig kende haar man de katten al goed en is hij stiekem ook erg veel aan ze gehecht, ook al geeft hij dit niet altijd toe.

Hoe ze de zolder hebben ingedeeld? “Vol met krabpalen van RHR Quality natuurlijk, de krabpalen van RHR zijn zeer stevig en gaan daarnaast ook nog erg lang mee!” Momenteel hebben we 6 grote krabpalen van RHR. Namelijk de Cat Pleasure, Maine Coon Sleeper, Kilimandjaro, 2x de Main Coon Tower Box Comfort & de Maine Coon Tower Krabpaal. 5 hiervan staan op zolder en 1 krabpaal staat in de kittenkamer waar de aanstaande moederpoezen rustig en veilig kunnen bevallen.

De katten van Veerle liggen graag bij elkaar, dus een stuk of 8 katten op één paal komt dan ook regelmatig voor. De stevigheid is daarom zeer belangrijk! Ook vanwege het feit dat alle poezen de grote leider Papa Boe (die 10kg weegt!) wel zien zitten, dus ze graag met zijn alle tegen hem aan liggen. Verder maken ze ook echt gebruik van alle ligplekjes op alle krabpalen, maar de hangmatten zijn zeker favoriet! Omdat Veerle het zo belangrijk vindt dat haar katten echte huisdieren zijn, komen ze overal in huis. Door het huis heen heeft ze dan ook een aantal losse Lounge ligbakken met kussen erin liggen, zodat ze echt overal lekker kunnen liggen.

Daarnaast benoemd Veerle, dat zeker met zo'n grote groep katten, er behoefte is aan plekken waar ze zich kunnen terugtrekken en waar ze de rust kunnen opzoeken. “Tevens om die reden hebben wij gekozen voor de grote stevige krabpalen van RHR. We merken namelijk dat de katten het fijn vinden om samen in een bepaald huisje/ hangmatje te liggen, waardoor de palen zeker de nodige stevigheid vereisen. Wanneer we de kattenzolder hadden geopend voor de katten zochten ze gelijk veilige plekjes op en ze voelden zich dus ook zeker snel thuis! Je merkt ook goed dat ze erg graag bij ons beneden zijn, maar wanneer er druk bezoek is ze zich makkelijker boven terugtrekken na natuurlijk de benodigde aandacht opgeëist te hebben bij onze gasten.”

Meer informatie over alle katten van Veerle is te lezen op haar website: https://www.catterydishsquare.nl/onze-katten

Cattery Dishsquare

LOVES:

Normale prijs
Vanaf €19,99
Normale prijs
Aanbiedingsprijs
Vanaf €19,99
Krabpaal Kilimandjaro de Luxe (Crème)

Normale prijs
€249,00
Normale prijs
€249,00
Aanbiedingsprijs
€249,00
Krabpaal Maine Coon Sleeper (Crème)

Uitverkocht

Normale prijs
€159,00
Normale prijs
€159,00
Aanbiedingsprijs
€159,00

Read the next article

blog_europese_korthaar_rhr_pets_nl_ligbak_lounge

Herkenbaar: het begon met één kat, maar dat werden er al gauw vijf.

17.02.2022

Elke week gaan wij op zoek naar interessante verhalen van katten en hun baasjes. Deze keer kwamen we terecht bij Tamara uit Almere, Nederland.

Tamara heeft absoluut een zwak voor katten. Ze bezit er niet zomaar één, ze bezit vijf Europese kortharen! Of bezitten haar harige vrienden haar?

Newsletter

Proin efficitur urna eget dui tristique, vitae malesuada erat eleifend. Proin varius nibh sed urna imperdiet, eu tristique lorem sollicitudin. Nunc convallis ligula massa, eu imperdiet est molestie at.

NEED HELP WITH
YOUR PURRRCHASE?