Klaus leeft zijn beste leven

Klaus is pas 2 jaar, en dat zijn baasjes dol op hem zijn blijkt uit alles. In gesprek met Elena komen wij erachter dat hij écht een karakter is en mega verwend wordt! “Hij is heel slim, grappig, en héél expressief, hij trekt altijd grappige en (vooral) knorrige gezichten. Alleen wanneer we zijn kattenbak verschonen wordt hij gemeen en rent hij achter ons aan om ons te bijten”.

Klaus houdt van chillen op het balkon, kattenfilmpjes kijken op YouTube en vogels kijken bij het raam. Samen met Klaus gaan ze ook graag buiten wandelen in het bos of op de velden. Ze nemen Klaus altijd mee op vakantie naar de bergen… en vooral dit laatste is erg goed voor zijn gezondheid.

Onze dierenarts zei dat katten nooit echt genezen van astma…

Elena

In 2020 merkte Elena steeds vaker dat Klaus erg snel moe werd en dat hij te snel ademde. “Eerst dachten we gewoon dat dat kwam omdat hij nog klein is en zo graag speelt en dat het goed met hem gaat…” Maar toen het steeds vaker voorkwam begon Elena zich zorgen te maken, dus maakte ze een afspraak bij de dierenarts om zijn bloed, longen, hart en andere organen te controleren omdat we niet wisten waar het probleem zat.

Na het bezoek van de dierenarts kreeg hij de diagnose kattenastma en ernstige allergieën. Helaas zei hun dierenarts dat katten nooit echt kunnen genezen van astma… “Maar we houden zo veel van Klaus, hij hoort bij onze familie dus doen we er alles aan om zijn leven te verbeteren. Onder andere door middel van homeopathische plantaardige medicijnen en door goed voor hem te zorgen, zo heeft hij alsnog een ​​vredig en gelukkig leven!”

Op het begin was het erg moeilijk om met de astma van Klaus om te gaan omdat ze nog erg zoekend waren naar welk medicijn het beste voor Klaus zou zijn. De diagnose en de consequenties ervan beïnvloedde zowel het leven van Klaus als van Elena drastisch. Maar vooral dat van Klaus benoemd Elena, omdat hij nog klein was en elke week, soms meerdere keren per week, epileptische aanvallen had die erg stressvol voor hem waren. Voor Elena was dat vreselijk om aan te zien, ze heeft toen haar baan opgezegd, omdat ze bijna dagelijks met Klaus naar de dierenarts moest ter controle en om er zeker van te zijn dat hij goed kon ademen “Ik was hierdoor meer dan een half jaar niet aan het werk om thuis voor Klaus te zorgen en me verder te verdiepen in astma bij katten”.

Klaus heeft ons leven ten goede veranderd!

Ondertussen hebben Elena en haar man hun eigen lifestyle volledig aangepast, ze vermijden bepaalde dingen die niet goed zijn voor de gezondheid voor Klaus. Maar ook dingen die niet goed voor hun eigen gezondheid zijn! “Door Klaus is mijn man na vele jaren eindelijk gestopt met roken, een hele grote en moeilijke stap voor hem, maar de beste keuze voor iedereen. En ik werd verantwoordelijker - dingen doen en leren, ik werd moediger - ik was altijd bang voor auto's en autorijden, maar ik overwon die angst doordat ik Klaus zo vaak naar de dierenarts moest brengen voor behandelingen en controles”.

Elena raadt iedereen die een kat met dezelfde gezondheidsproblemen heeft, eerst een afspraak bij de dierenarts te maken! Niet elke kat heeft dezelfde symptomen, daarom is het beter om dit voor de zekerheid te laten controleren door een professionele dierenarts. Als het wel astma blijkt te zijn, wil Elena graag haar tips delen welke het voor de kat verdraagzamer maakt;

 • Zorg voor een rookvrije ruimte
 • Gebruik voor kleding en beddengoed etc. antiallergische wasmiddelen
 • Je kunt een luchtreiniger kopen die de lucht in huis zuivert
 • Laat je adviseren door de dierenarts voor medicatie
 • Zorg voor zo min mogelijk stress 🤍
 • Gebruik geen geparfumeerde kaarsen of andere sterke parfums
  in huis
 • Zorg voor een stofvrij huis en lucht het meerdere keren per
  dag
 • Laat je adviseren door de dierenarts of de kat een speciaal
  dieet nodig heeft

Naast bovenstaande tips zorgt Elena ervoor dat Klaus een rustige plek ergens in huis heeft. Omdat Klaus graag in de woonkamer slaapt heeft ze zijn krabpaal daar neergezet. Tijdens de zomermaanden verplaatsen ze deze vaak naar het balkon zodat hij lekker buiten is en naar de vogels kan kijken.

Read the next article

Maine Coons over de hele wereld

Maine Coons over de hele wereld

03.03.2022
Van oorsprong komt dit prachtige grote kattenras uit de Amerikaanse staat Maine. Inmiddels is de Maine Coon wereldwijd een zeer geliefd kattenras. In deze blog komen verschillende Maine Coons vanuit de gehele wereld voor!
Weten wanneer de volgende blog online komt?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang een notificatie wanneer deze live is!

NEED HELP WITH
YOUR PURRRCHASE?