Elke week gaan we op zoek naar interessante verhalen van katten en hun baasjes. Deze week kwamen we terecht in Finland, bij Johanna en haar twee Bengaalse katten. Dit kattenras past goed bij Johanna en haar familie, actief als ze zijn en ze komen allemaal graag buiten. Daardoor wist Johanna dat de broer en zus een krabpaal nodig hebben die aan hun behoeftes voldoet!

Royals

De twee mooie Bengalen komen van de Finse cattery Ter Lucky Royals, uiteraard moesten hier toepasselijke namen bij verzonnen worden. De kinderen van Johanna dachten aan Lord Voldemort en Darth Vader, en dat werd uiteindelijk de naam Lordi. De mooie zilver charcoal Bengaal is Lily, vernoemd naar prinses Leia, de prinses van Star Wars en uiteraard naar de bloem. Daarbij vond Johanna de namen ook gewoon leuk bij elkaar passen omdat ze allebei met de 'L' beginnen.

Dromen van Bengalen

In 2020 droomde Johanna van Bengaalse katten, ze nam contact op met een cattery maar een antwoord bleef lange tijd uit. Pas maanden later ontving zij een reactie. Omdat het bericht over het hoofd was gezien, kreeg Johanna de eerste keuze uit het nest. Diezelfde avond kozen zij nog hun nieuwe kitten uit. Het was de intentie om 1 kitten uit te kiezen, maar door hun actieve karakter besloot ze voor 2 speelmaatjes te gaan. Bovendien had Johanna haar hele leven al katten gehad, waardoor ze de voor- en nadelen al kende. Al doen deze twee Bengalen er wel een schepje bovenop.

Soms blazen ze het hele huis op, máár... je hebt wel altijd een vriend aan ze!

Johanna

Oma weet raad

Middenin de woonkamer van Johanna vind je de Maine Coon Tower. "Oma adviseerde ons om een krabpaal van jullie te nemen, en het was direct een absolute hit. Maar we moeten er écht nog een bij hebben” verteld Johanna “soms gaat het spelen er best wel wild aan toe, en klimmen ze als een speer naar boven en beneden”. In november worden Lily en Lordi twee jaar, misschien is een cadeau in de vorm van een tweede krabpaal wel een goed idee?

Vooral Lordi heeft zijn eigen kenmerkende pose wanneer hij in een van de hangmatten ligt, hij hangt graag met zijn pootjes over de rand heen om alles rondom hem goed in de gaten te houden. En als hij dan in een diepe slaap is, dan komt er een hard snurk geluid uit! Want na al dat spelen, buiten het terras onveilig maken, de hond plagen en rondrennen rusten ze het liefste uit op hun krabpaal.

Geen enkele dag is saai met Lily en Lordi

Johanna

Ook geïnterviewd worden?

We zijn continu op zoek naar nieuwe furry friends! Wil jij ook jouw verhaal hier lezen? Aarzel dan niet om het te laten weten, wie weet sturen wij jou wel een berichtje.

We kunnen haast niet wachten! Klik op de link hieronder en vul de vragen in!

Read the next article

Speciale band

Speciale band

14.10.2022
Elke week gaan we op zoek naar interessante verhalen van katten en hun baasjes. Deze week was het de beurt aan Helen uit Wigan, vlakbij Manchester en Liverpool. Ze woont daar samen met haar gezin en hun kat Loki. Fans van Marvel comics zullen deze naam misschien herkennen uit de stripboeken of als het personage uit hun favoriete film of show. Loki is vernoemd naar het personage, "maar ook omdat hij de absolute meester van de chaos is", voegt Helen eraan toe.
Weten wanneer de volgende blog online komt?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang een notificatie wanneer deze live is!

NEED HELP WITH
YOUR PURRRCHASE?