Elke week gaan wij op zoek naar interessante verhalen van katten en hun baasjes. Deze week spraken we met Chantelle uit South Yorkshire. Chantelle woont samen met haar verloofde en hun zeven katten. Je zou denken dat ze gek zijn met zeven katten in huis, maar ze zijn absoluut dol op hun katten. "Voordat ik mijn partner ontmoette, hield ik verrassend genoeg niet van katten. Toen we er eenmaal één hadden geadopteerd, was ik overtuigd. Zeven katten later... We moeten de hele tijd onszelf tegenhouden om niet nog een kat te adopteren", zegt Chantelle.

Adopt, don't shop!

Chantelle's katten zijn allemaal geadopteerde katten of straatkatten. "Laat het verleden van een kat je niet afschrikken en red de katten die vaak over het hoofd worden gezien", zegt Chantelle. Ze vindt het belangrijk dat zij ook een nieuwe kans krijgen. "We hebben één van onze katten, Mufasa, uit een opvangcentrum gehaald. Zij vonden hem op straat. We zijn erg close met Poonam, de oprichtster van Lola's Sanctuary. Ze doen geweldig werk."

Het redden van een kat met een traumatisch verleden heeft me nederig gemaakt

Chantelle

MooMan

Poonam wilde Mufasa niet opgeven, ook al kreeg ze van een dierenarts te horen dat ze hem moest laten inslapen. "Hij was zo hard geschopt dat zijn blaas niet meer werkte. Poonam deed alles wat ze kon en ontdekte dat er een soort medicijn was dat hem hielp om zelf naar het toilet te gaan. Het redden van een kat met een traumatisch verleden heeft me enorm nederig gemaakt. Het verbaast me dat MooMan (Mufasa) in staat is ons te vertrouwen en van ons te houden nadat mensen hem zo slecht hebben behandeld. Hij boekt elke dag vooruitgang en het is verbazingwekkend om hem te zien openbloeien."

Gelukkige katten

Het koppel zorgt zo goed mogelijk voor hun katten. Ze hebben zelfs een tunnel en een kasteel voor ze gebouwd! "De katten hebben toegang tot onze tuin, maar ze mogen niet verder dan dat. Als er iets met hen zou gebeuren, weet ik niet wat ik zou doen. Mijn verloofde heeft een kattenpretpark voor ze gebouwd en dat vinden ze helemaal geweldig! Ze hebben veel geluk", zegt Chantelle.

Katten hebben me veel geleerd over toestemming

Chantelle

Vertrouwen winnen

Chantelle en haar partner zijn heel blij met de band die ze hebben met hun katten. "Je moet hun vertrouwen winnen. Met honden is dat anders. Begrijp me niet verkeerd, ik hou van honden, maar katten houden niet meteen van je. Je moet ervoor werken, om hun vertrouwen te winnen. En als ze je eenmaal vertrouwen en ze komen voor die eerste knuffel of kopmassage, dan smelt je gewoon en betekent het nog meer. Ze hebben me veel geleerd over toestemming", vertelt Chantelle.

De katten helpen haar ook veel als ze het moeilijk heeft. "Zij zijn er altijd en overal. We houden rekening met hen bij elke beslissing die we nemen. Ik heb PTSS (posttraumatische stressstoornis) en de katten zijn er altijd voor me. Jim merkt het onmiddellijk als ik het moeilijk heb en komt dan altijd even knuffelen."

Hun eerste krabpaal

Een kattenbak, een kattenpretpark en een tunnel... Het enige wat nog ontbreekt is een krabpaal! "We hebben net onze eerste gekocht! We hebben de Corner Coon Blackline. Hij staat in onze woonkamer, omdat we hen graag zien genieten. Er is zo'n groot kwaliteitsverschil met de andere krabpalen die we hebben. Ik kan het eerlijk gezegd niet geloven. Louis is nogal een gekke kat en hij kan er als een maniak op springen en de krabpaal beweegt niet eens."

Ook geïnterviewd worden?

We zijn continu op zoek naar nieuwe furry friends! Wil jij ook jouw verhaal hier lezen? Aarzel dan niet om het te laten weten, wie weet sturen wij jou wel een berichtje.

We kunnen haast niet wachten! Klik op de link hieronder en vul de vragen in!

Lees het volgende artikel

blog_rhr_pets_nl_europese_korthaar_leven_met_europese_kortharen_1

Is mijn kat doof?!

22.12.2021

Elke week gaan wij op zoek naar interessante verhalen van katten en hun baasjes. Samantha woont met haar kat Bert in het Verenigd Koninkrijk. Samantha wilde Bert een nieuwe thuis geven, aangezien hij als dove kat een veilige plek nodig had. Maar was hij ook echt wel doof?

Weten wanneer de volgende blog online komt?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang een notificatie wanneer deze live is!

NEED HELP WITH
YOUR PURRRCHASE?