Fotogenieke katten

We kwamen met Saso in contact omdat hij reserve onderdelen nodig had voor zijn krabpaal die hij reeds 8 jaar in zijn bezit heeft. Nieuwsgierig als we zijn, hebben we toen meteen op zijn Instagram pagina gekeken die onderin zijn mail vermeld staat. En toen zagen we niet alleen trouwfoto's, maar ook prachtige foto's van zijn twee katten. Wat verwacht je ook anders van een fotograaf?

Mijn katten verdienen het om mooi op de foto te staan

Saso Novoselic

Speciale betekenis

De oudste is Neko van 8 jaar, een poes met iets lichter en langer haar. Inu is 6 jaar, een kat met donkerder en korter haar. Deze namen zijn zorgvuldig uitgekozen door Saso en zijn vriendin, en hebben een speciale betekenis. Tijdens hun reis naar Antarctica heeft Saso zijn vriendin ten huwelijk gevraagd bij Neko Harbour en daar hebben ze hun eerste poes naar vernoemd. Het was dus logisch om hun tweede kat ook een Japanse naam te geven, en dat werd Inu. Inu betekent hond, en ze hebben deze naam gegeven omdat Chartreux katten in hun gedrag veel overeenkomen met honden!

Liefde op het eerste gezicht

Saso was altijd al een dierenliefhebber, maar toen hij op een kattenshow een Chartreux kat zag was hij onmiddelijk verliefd op het ras. Hij is toen op zoek gegaan naar kittens, wat geen makkelijke zoektocht bleek te zijn. Toen der tijd waren er geen fokkers van dit ras in Slovenië. Na twee jaar wachten hebben ze Neko vanuit Servië kunnen krijgen, met heel veel liefde gaven ze Neko haar nieuwe thuis in Slovenië. Nog twee jaar laten hebben ze Inu gekocht uit Italië. Saso en zijn verloofde waren ook nu weer in de zevende hemel. De katten hebben ze echter langzaam aan elkaar geïntroduceerd en rustig laten wennen, maar inmiddels zijn ze elkaars beste vrienden én als familie voor Saso.

Zoals alle katten hebben alle ook die van Saso speciale karakter eigenschappen! In sommige opzichten lijken ze zelfs een beetje op hun, zo benoemd hij dat Neko teder en verlegen zoals hem. En Inu juist iets luidruchtiger en enigszins scherper, zoals zijn verloofde. Behalve als Neko slaapt, dan is zij juist de luidruchtigste. Want dan snurkt ze enorm hard, zoals een man.

Bovenal houden de twee katten enorm van spelen en knuffelen, 100% echte liefde en...

Cat-hair-every-where!

Saso Novoselic

Read the next article

De perfecte krabpaal kiezen

De perfecte krabpaal kiezen

19.05.2022
Waar moet ik op letten als ik een krabpaal aanschaf? Deze vraag staat met stip op één van de meest gestelde vragen die wij van onze klanten krijgen. Ook niet zo gek natuurlijk, want er is zo ontzettend veel keuze. Hulp nodig bij het maken van een keuze? Lees dan snel verder.
Weten wanneer de volgende blog online komt?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang een notificatie wanneer deze live is!

NEED HELP WITH
YOUR PURRRCHASE?