Bengalen zijn échte huistijgers

Carly heeft altijd al katten gehad, en voor de verjaardag van één van haar zoons besloten ze een geweldig cadeau te geven: een kat! En niet zomaar één, ze voegden een Bengaalse kat met prachtige tekeningen in zijn vacht toe aan hun gezin. Natuurlijk mocht de jarige zijn naam bedenken, Lynx werd hij genoemd en dat heeft hij te danken aan zijn mooie vacht.

Carly wist toen al dat Lynx niet alleen kon blijven. Daarom hebben ze voor de verjaardag van hun andere zoon nog een Bengaal erbij genomen. En hij kreeg de naam Loki, omdat haar zoon zo van Marvel houdt! Een Bengaal gaat goed samen met andere huisdieren, maar die moet niet van rust houden. Daarom heeft Carly voor een tweede Bengaal gekozen, ze gingen meteen goed met elkaar om omdat ze beide speels, energiek en een tikkeltje chaotisch zijn.

Lynx en Loki worden goed bezig gehouden door het gezin, de jongens van Carly vinden het geweldig om met ze te spelen. Bengalen worden graag vermaakt met doeltraining en Loki kan zich bijvoorbeeld uren vermaken met apporteren. “Het speeltouw van hun krabpaal wordt ook altijd ruig mee omgegaan” verteld Carly. Eenmaal uitgeraasd liggen Lynx en Loki vaak samen boven in het lounge bed.

Wie wist dat katten zó van water konden houden?

Carly

Waterkatten

 "Loki en Lynx zijn geobsedeerd door water, ze vinden het zelfs heerlijk om met de kinderen te douchen. Wie wist dat katten zó van water houden?", zegt Carly. Nou, in tegenstelling tot andere katten die lijken te denken dat de wereld vergaat als ze nat worden, zijn Bengalen meestal dol op water. Ze lijken er een extreme fascinatie voor te hebben.

Naast sociaal zijn Bengalen ook erg slim. Het feit dat ze ook nog eens erg nieuwsgierig zijn, maakt het er niet makkelijker op. Ze willen altijd weten wat er zich achter een gesloten deur bevindt en als ze het echt willen, slagen ze er vaak in om ze ook echt open te krijgen.

"Lynx kan zelfs kranen opendraaien, wat niet ideaal is als je tankwater hebt." Het maakt de katten niet echt uit wat voor water het is, ze zullen er alles aan doen om er een leuk spelletje van te maken.

Join the family!

We zijn continu op zoek naar nieuwe furry friends! Wil jij ook jouw verhaal hier lezen? Aarzel dan niet om het te laten weten, wie weet sturen wij jou wel een berichtje.

We kunnen haast niet wachten!

Read the next article

rhr-pets-cats-with-asthma

Astma bij katten

10.03.2022

Elke week gaan wij op zoek naar interessante verhalen van katten en hun baasjes. Deze keer kwamen we terecht bij Elena uit Baden Württemberg, Duitsland.

Haar kat Klaus heeft op jonge leeftijd de diagnose kattenastma gekregen, reden voor Elena om alles op alles te zetten om Klaus toch het beste leven ooit te geven.

Weten wanneer de volgende blog online komt?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang een notificatie wanneer deze live is!

NEED HELP WITH
YOUR PURRRCHASE?