Tarzan, Jane en Finn

Daniëlle heeft momenteel vier katten in huis, maar het begon allemaal met Jane. Zij is ondertussen al elf jaar oud. Jane woonde eerst bij Daniëlle's buren, samen met haar broer Tarzan en hun hond Finn. Dat was niet echt een succes. "Jane had daar echt niets te zeggen, want Tarzan en Finn waren de baas in huis. Jane was heel onderdanig. Gelukkig hadden m'n buren door dat Jane een betere thuis nodig had waar ze zich volledig kon ontwikkelen. Toen ze besloten te verhuizen, gingen ze op zoek naar een nieuwe thuis voor Jane", vertelt Daniëlle. "Ik wilde haar zo graag een nieuwe thuis geven! Sinds ze bij mij woont, is ze veel gelukkiger en ze is helemaal opengebloeid tot de kat die ze nu is."

Alles ging perfect, het was alsof er niets mis kon gaan

Daniëlle

Man des huizes

Naast Jane heeft Daniëlle nog een andere kat in huis, genaamd Dikkat. Ze zag hem van jongs af aan opgroeien. "Vanaf het moment dat zijn moeder zwanger was tot aan de geboorte heb ik alles mogen volgen, ontzettend fijn. Het is alsof we meteen een band kregen", vertelt Daniëlle. Toen ze hem eenmaal mee naar huis nam, maakte Dikkat meteen duidelijk dat hij de baas was. "Hij moest zich laten gelden, hij wilde echt aantonen dat hij de man des huizes was. Gelukkig kunnen Jane en Dikkat het perfect met elkaar vinden, ze zijn elkaars beste maatjes."

Als we dan toch bezig zijn...

Net zoals bij Dikkat heeft Danielle al heel vroeg kennis gemaakt met haar derde kat, Mister Handsome. "Ik had zoiets van 'als ik twee katten kan opvoeden, kan ik er ook drie opvoeden'. Plaats zat!", vertelt Daniëlle. Net zoals Jane en Dikkat het goed met elkaar kunnen vinden, accepteerden ze Mister Handsome ook meteen in het gezin.

"Alles verliep perfect in ons huishouden, de katten zijn dol op elkaar, ze kunnen het goed met elkaar vinden... Het was alsof er niets mis kon gaan."

Een teken

Helaas moest Daniëlle plots afscheid nemen van haar vader. 10 april 2020 overleed Daniëlle's vader Toon aan de gevolgen van het coronavirus. "Hij was 76 jaar, maar nog zo gezond en sportief, hij werkte nog in zijn eigen zaak...", vertelt Daniëlle. Haar wereld stond even stil en haar katten voelden meteen dat er iets mis was. "Ze begonnen me nog meer te knuffelen, het was alsof ze voelden dat er iets niet klopte."

Ik wist dat een kitten mijn vader niet kon vervangen

Daniëlle

Daniëlle wilde niet blijven treuren, ze wilde iets doen om met haar verdriet om te gaan. "Ik moest mijn hart volgen, ik moest iets doen. Toen hoorde ik via via dat er een nieuw nestje kittens was geboren. Ik voelde dat het een teken was, dat ik één van die kittens moest hebben. Natuurlijk wist ik dat een kitten mijn vader niet zou vervangen, maar uiteindelijk was het een van de beste beslissingen die ik ooit heb genomen."

Toontje

"En daar was hij dan, zo mooi, met grijze haren... Een beetje zoals mijn vader. Daarom besloot ik hem Toontje te noemen. Het is een eer om naar mijn vader vernoemd te zijn", zegt Daniëlle.

Beste aankoop ooit!

De katten van Daniëlle zijn al erg lang de beste maatjes, het is alsof ze altijd al samen zijn geweest. Twee jaar geleden besloot ze hen een Corner Coon krabpaal cadeau te doen, en dat noemt ze de beste aankoop die ze ooit voor haar katten heeft gedaan. "Ze gebruiken hem de hele tijd. Hij is stevig, sterk, compact en ook nog eens heel mooi!"

Kattenfamilie

Daniëlle heeft nooit katten gehad voordat ze besloot Jane in huis te nemen, omdat ze er eigenlijk allergisch voor is. Toch zou ze hen niet kunnen missen. "Ik zou eerlijk gezegd niet weten wat ik zonder ze zou moeten. Als ik moest kiezen, zou ik er zonder twijfel weer één nemen! Ik heb geen kinderen en ook geen partner, maar ik ben de gelukkigste mens ooit."

Ook geïnterviewd worden?

We zijn continu op zoek naar nieuwe furry friends! Wil jij ook jouw verhaal hier lezen? Aarzel dan niet om het te laten weten, wie weet sturen wij jou wel een berichtje.

We kunnen haast niet wachten! Klik op de link hieronder en vul de vragen in!

Read the next article

blog_rhr_pets_NL_veilig_reizen_kat_travel_safety_1

Pet Travel Safety Day: veilig reizen met je kat

02.01.2022
Het is vandaag National Pet Travel Safety Day in de Verenigde Staten. De ideale moment dus om het over de veiligheid van onze huisdieren te hebben. Maak je een uitstapje naar de dierenarts, een trip naar de winkel of een reisje naar het buitenland? Wij somden enkele tips voor een veilige rit met je kat op.
Weten wanneer de volgende blog online komt?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang een notificatie wanneer deze live is!

NEED HELP WITH
YOUR PURRRCHASE?