Het wisselen van de seizoenen brengt niet alleen veranderingen in het weer met zich mee, maar hebben ook invloed op onze kattenvriendjes. Als katteneigenaren is het onze verantwoordelijkheid om het welzijn van onze harige viervoeters het hele jaar door te waarborgen.

Laten we eens kijken hoe we onze katten het hele jaar door gelukkig en gezond kunnen houden.

De Zomer

In de zomer kan de zon en de hitte nogal een uitdaging zijn voor onze kattenvriendjes, zeker voor onze katten met een wat dikkere vacht. Het is daarom goed om op een aantal dingen te letten.

Hier zijn 3 tips om uw kat veilig te houden in de zomer :)

  • Hydratie: Zorg dat er altijd vers water beschikbaar is, voor op hete dagen.
  • Verkoeling & Schaduw: Creëer schaduw plekjes in en rondom uw huis en voorkom dat uw kat op warkme plekken in de zon gaat liggen. Ook is het erg belangrijk dat er voldoende ventilatie is in het huis
  • Reizen & vakanties: Als je van plan bent om op reis te gaan, regen dan op tijd de zorg voor je kat of bereid je kat goed voor op de reis, als deze mee gaat.

Herfst

Als je denkt aan de herfst, denk je misschien aan wat kouder weer, en mooie kleuren. Maar ook in de herfst zijn er een aantal aandachtspunten waar u op moet letten bij een kat.

  • Bladeren & Giftige Planten: Zorg ervoor dat je tuin en huis vrij zijn van giftige planten, mocht je nou niet weten welke planten giftig zijn? Lees dan vooral onze vorige blog en dat je kat niet speelt in bladerhopen. Dit kan gevaren met zich mee brengen.
  • Comfortabel en Knus: Maak het binnen in huis gezellig voor jet kat met zachte dekens en wat warmere slaapplekjes aangezien de tempraturen al wat beginnen te dalen.
Winter

Zoals iedereen wel weet, is winter de koudste maand en kan het misschien wel gaan sneeuwen. Het kan voor katten dan soms toch een uitdaging zijn om zichzelf warm te houden. Daarom hebben we een aantal tips, zodat zelfs in de koudste maanden van het jaar uw kat het alsnog lekker warm heeft, zonder dat u de verwarming super hoog hoeft te zetten.

  • Binnen activiteiten: Door de kou zal je merken dat je kat meer binnen is. Zorg dat je kat voldoende afleiding. Op deze manier heeft de kat het warm en kan hij alsnog zijn energie kwijt :)
  • Warme plekken: Zorg ervoor dat je kat toegang heeft tot wat warmere plekken waar hij zich kan trekken. Denk aan een krabpaal of een krabton.

Buiten dat de winter te koudste maanden bevat. Zijn het volgens sommige ook wel de gezelligste maanden, denk aan kerst. Wees tijdens kerst wel voorzichtig met kerstversieringen en -planten die schadelijk kunnen zijn voor jouw kat.

De lente

En dan de lente, het laatste seizoen. Tijdens de lente stijgen de tempraturen langzaam maar zeker weer. Vaak zijn katten deze maanden vaker buiten omdat ze een langere tijd weinig buiten zijn geweest vanwege de kou. Maar ook hier moet je rekening houden met een aantal dingen.

Hier zijn een aantal dingen waar je rekening mee moet houden / zou kunnen doen om goed te lente te beginnen!

  • Vlooien- & Tekencontrole: In het voorjaar bloeien de teken op. Zorg ervoor dat je je kat goed controleert op deze parasieten. Ook kun je als voorzorgsmaatregel je kat een Vlooien of teken kuur geven.
  • Tuinveiligheid: Zorg dat de tuin veilig is. Denk hierbij aan een omheining of een kattenren. En zorg dat er giftige planten in de tuinstaan.
  • De Lenteschoonmaak: Maak niet alleen je eigen huis goed schoon tijdens de Lenteschoonmaak, maar ook die van je kat!

De Onveranderlijke Band: Liefde voor Onze Katten in Alle Seizoenen

Seizoenen veranderen, maar de liefde voor onze katten blijft hetzelfde. Door de juiste zorg en aandacht te bieden, kunnen we ervoor zorgen dat onze harige vrienden het hele jaar door gelukkig en gezond zijn, ongeacht de weersomstandigheden buiten. Geniet van elk seizoen met je snorrende vriend!

Read the next article

Groen en Pootjes: Katten en Planten in Huis

Groen en Pootjes: Katten en Planten in Huis

01.09.2023

Deze twee hebben een speciale band met elkaar. Katten zijn van nature nieuwsgierig en houden van bewegende, geurige en interessante dingen. Hierdoor trekken planten vaak de aandacht van de katten. Maar hoe zorgen we ervoor dat deze ontmoeting veilig en leuk is voor beiden?

Newsletter

Proin efficitur urna eget dui tristique, vitae malesuada erat eleifend. Proin varius nibh sed urna imperdiet, eu tristique lorem sollicitudin. Nunc convallis ligula massa, eu imperdiet est molestie at.

NEED HELP WITH YOUR PURRRCHASE?