Met wie van AniCura Tilburg praten we vandaag? Stel jezelf eens voor!

Mijn naam is Claudia en ik ben sinds 2015 werkzaam als dierenarts bij AniCura.

Ik ben opgegroeid op een boerderij en ben dus al mijn hele leven omringd door dieren. Dieren helpen is er zo met de paplepel ingegoten.

Daarnaast had ik van jongs af aan al medische interesse en hielp ik als kind al de dierenarts mee als hij/zij langskwam. Diergeneeskunde lag dus helemaal in mijn straatje. Het is een heel breed vak. Elke dag is anders én elke patiënt is anders.

Het werk is zowel lichamelijk als met je hoofd bezig zijn. De ene dag ben je internist, de volgende dag psycholoog of dermatoloog.

Ik heb een hond, genaamd Flow, hij wordt binnenkort 15. Het is een kruising tussen een Basenji en een Windhond. Welk windhondenras dat precies is blijft een raadsel, want hij komt uit het asiel.

Daarnaast heb ik 4 cavia’s genaamd Obi, Yoda, Chewy en Grogu. Ik heb ze geadopteerd bij de caviaopvang. Deze 3 dames en heer zijn nu 5, 5, 4 en 2 jaar oud en zorgen voor nog meer gezelligheid in huis.

Ik ben mijn hele leven al omringd geweest door dieren dus dieren helpen is er zo met de paplepel ingegoten

Welke bijzonderheden komen jullie vaak tegen? Wat is jullie het meest bijgebleven?

De patiënten die we vaak tegenkomen zijn voor ons niet meer zo bijzonder. We zien vaak braken, diarree, of bijvoorbeeld jeuk en huidproblemen.

Wat we iets minder vaak zien en toch altijd wel bijzonder blijft zijn de honden
die vreemde voorwerpen opeten. We moeten met enige regelmaat honden opereren om iets uit hun maag of darmkanaal te halen, omdat iets klem is komen te zitten.

Op voorhand is het vaak een verrassing wat we er uit gaan halen. Het varieert van saté-prikkers, bad eendjes, en hondenspeeltjes tot sokken, zakdoeken, babyslabbetjes en onderbroeken.

En welke bijzonderheden bij katten?

We zien wel eens katten die gekke bewegingen met hun kop en keel maken en vreemde geluiden produceren. Het lijkt dan of ze proberen te braken, maar dat lukt niet echt.

Dit zijn vaak katten waarbij er een grasspriet vast zit in de neus en of keelholte. Katten willen wel eens gras eten als ze wat last hebben van hun maag. Of de eigenaar heeft ze zelf kattengras aangeboden.

Als dit klem komt te zitten geeft dat veel irritatie in de neus en keelholte en de
kat krijgt het er vaak niet meer uit.

Wij moeten dan de kat onder narcose onderwerpen aan een keelinspectie en met een haakje en grijper de grasspriet proberen te verwijderen.

Als baasje zijnde moet je je kat geen gras laten eten en dus ook geen kattengras voeren!

Je moet je kat geen gras laten eten en ook geen kattengras voeren. Zit het klem dan geeft het veel irritatie

Altijd al een kijkje achter de schermen willen nemen in de operatiekamer of behandelplein?

Op zaterdag 25 mei staat er een opendag gepland bij AniCura Dierenziekenhuis Tilburg.

De dierenartsen leiden je graag rond en laten je kennis maken met hun dagelijkse werk.

Wist je dat de dierenambulance ook langs komt? Ga langs en neem een kijkje achter de schermen bij deze toppers die altijd klaar staan voor jullie lieve vriendjes!

Kom jij naar de open dag van Anicura tilburg op zaterdag 25 mei?
Weten wanneer de volgende blog online komt?

Schrijf je hier in en mis niks!

Read the next article

In de spotlight: Dierenopvang Hart van Brabant

In de spotlight: Dierenopvang Hart van Brabant

24.04.2024
Dierenopvang Hart van Brabant verzorgt de opvang en (her)plaatsing van (zwerf)honden- en katten. Met de dierenambulance rijden zij zeven dagen in de week om gewonde dieren en dieren in nood op te halen.