Read the next article

Hoe train je katten om niet aan meubels te krabben: Tips voor meubelbescherming

Hoe train je katten om niet aan meubels te krabben: Tips voor meubelbescherming

10.11.2023

Katten zijn fantastische huisdieren, maar hun natuurlijke drang om te krabben kan soms een nachtmerrie voor je meubels zijn. Maar maak je geen zorgen! In deze blog zullen we je enkele handige tips geven over hoe je je kat kunt leren niet aan je meubels te krabben, en tegelijkertijd je meubels kunt beschermen.

Wie is dierenarts Karlijn?

De dierenarts in deze blog is Karlijn van Bladel, 27 jaar oud en woonachtig in Den Bosch. Karlijn is gezelschapsdierenarts bij DCO in Oisterwijk en werkte voorheen in het dierenziekenhuis in Waalwijk. Karlijn is nu in totaal twee jaar werkzaam als dierenarts en het is nog steeds haar droombaan.

Al vanaf kleins af aan is Karlijn bezig met dieren. Ze is opgegroeid met haar paard Surprise en later is haar kat Lilly, een prachtige Ragdoll, erbij gekomen. Het was altijd al haar grootste droom om dierenarts te worden.

Het is altijd al mijn grootste droom geweest om dierenarts te worden. Dat is het nog steeds!

Waarom hebben katten een krabpaal nodig?

Karlijn legt uit dat katten verschillende redenen hebben waarom ze krabben. Deze redenen worden hieronder uitgelegd.

  • Het wrijven van de nagel langs stevig materiaal zorgt ervoor dat de afgesleten buitenste laag van de nagel loslaat en de onderliggende, scherpe nagel tevoorschijn schijn komt
  • De katten trainen de spieren van de voorpoten door te krabben
  • Katten krabben om hun territorium af te bakenen. Het krabben wordt gebruikt als onderdeel van communicatie. De kat markeert daarmee zijn leefgebied. Tussen de voetzolen bevinden zich kliertjes die na het krabben een unieke geur afzetten
  • Katten kunnen ook gaan krabben als ze spanning ervaren. Dan is het krabgedrag een manier om stress te verminderen

Wist je dat de favoriete krabpaal van Lilly, de kat van Karlijn, de Maine Coon Lounge Blackline Donkergrijs is? Deze shop je hier!

Voor Karlijn speelde een aantal factoren een grote rol bij het uitzoeken van een krabpaal voor Lilly. Kwaliteit, hoog zitten en slapen en een krabpaal die niet te veel ruimte in neemt. Deze krabpaal is perfect voor Lilly dus!

Wat hebben katten nodig voor een fijne leefomgeving binnen- en buitenshuis?

Katten willen het liefste stenen of keramieke voederbakjes zodat ze geen stukjes plastic kunnen eten. Dit wil je natuurlijk ook niet hebben voor je beste vriendje.

Hiernaast zoeken katten een plek waar zij zich kunnen verschuilen, zoals onder de bank, een mandje of een doos. Naast een verstopplek hebben katten graag het overzicht en hierom zitten ze het liefste hoog. De krabpalen van RHR Pets zijn dus perfect en bieden een optimale plek voor katten om hun omgeving in de gaten te houden.

En wie wil er nu geen schone en grote plek om zijn of haar behoeften te doen? Voorzie katten van een kattenbak en ze zijn blij.

Last but not least, de kattenspeeltjes! Katten houden immers van gezelligheid en wat is er nu leuker dan met je favoriete vriendje spelen?

Belangrijk voor je kat? De kattenspeeltjes! Wat is er nu leuker dan met je favorietje vriendje spelen?

Wij vroegen Karlijn of er ook bijzonderheden, ziektes en ongelukken voorkomen bij katten en of er manieren zijn om dit te vermijden

Er komen helaas veel verschillende ziektes en ongelukken voor bij katten. Denk hierbij aan plasproblemen, maag- en darmproblemen, en trauma's opgelopen door vechten of aangereden worden.

Wat kan je als hooman doen om je harige vriendje de beste verzorging te geven?

  • Ieder jaar vaccineren
  • 1 keer per 3 maanden ontwormen
  • Vlooien en teken preventie
  • Om een trauma te voorkomen kun je het beste je kat binnen houden. Dit is echter wel afhankelijk van je soort kat
Lady Lilly

Toen Lilly de showroom bij RHR Pets binnen kwam viel ons gelijk op hoe mooi schoon en wit ze is. Hierom vroegen wij als laatste vraag aan Karlijn hoe zij Lilly zo prachtig houdt.

Het antwoord hierop? Lilly wordt goed gekamd en blijft gezellig bij Karlijn binnen. Het resultaat mag er zeker wezen.

Wij vonden het leuk dat Lilly en Karlijn er waren! Vonden jullie de blog ook leuk?

Tot de volgende keer!

Weten wanneer de volgende blog online komt?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ben als eerste op de hoogte van alle producten, blogs en meer!

NEED HELP WITH YOUR PURRRCHASE?