Ongeluk

Fred is 20 jaar oud, maar 15 jaar geleden stierf hij bijna door een aanrijding. "Het ging niet goed met hem en ik was zo bang dat ik hem zou verliezen. Ik heb hem negen maanden in een kooi moeten houden zodat hij goed kon genezen en ik ben heel vaak met hem naar de dierenarts geweest om zijn verwondingen te laten controleren", zegt Lois.

Hals over kop

Nadat Fred zijn broer Barney had verloren, besloot Lois een nieuw vriendje voor hem te zoeken. Ze nam twee ragdolls van een fokker en ze noemde hen Pebbles en Dolly. Helaas zijn ook zij overleden. "Ik begon opnieuw te zoeken en ik kwam in contact met Louie en Maddie. Ik wilde echter maar één kat, maar de fokker vertelde me dat ze waren teruggebracht door een politieagent die hun lange witte vacht niet overal kon verdragen. Waarom zou je voor een dier gaan als je niet bereid bent om de vacht te verdragen?", vertelt Lois ons.

Zij kozen mij

Lois

"Louie en Maddie hadden nog niet eerder iemand benaderd totdat ze mij en mijn zoon zagen, dus dat heeft voor mij de doorslag gegeven. Het is alsof ze mij kozen. Ik had er niet echt iets over te zeggen, denk ik." Dus Lois nam de twee mee naar huis.

Ze werd ook een beetje verliefd op Cookie. "Ik zag een foto en ik was meteen verliefd. Ze is mijn eerste Maine Coon, dus ik wist niet wat ik kon verwachten, maar ze is zo trouw en knuffelig", zegt Lois.

Metgezellen

Lois zou ze voor geen goud willen ruilen, want ze ziet haar katten als maatjes voor het leven. "Ze betekenen de wereld voor me, alhoewel als je me dat om 4 uur 's nachts nog eens vraagt als Fred om eten begint te schreeuwen, zeg ik misschien iets anders", zegt ze gekscherend. "Ik kan gewoon geen nadelen bedenken."

Lois heeft een paar krabpalen, ze heeft zelfs haar zoon overtuigd om er ook een paar te kopen. "Ik kan ze persoonlijk niet hoog genoeg aanprijzen, ik heb in het verleden andere gehad en die zijn niet te vergelijken. Ik heb mijn zoon er ook een paar laten kopen, omdat ik op zijn katten pas als hij weg is. Zijn katten waren verliefd op mijn bomen, dus moest hij er ook een paar voor hen kopen", zegt Lois.

Net als de meeste katten, houdt Fred ervan om te relaxen in de hangmatten. Louie ligt altijd bovenop de boom, Cookie heeft de boom in de voorkamer het liefst helemaal voor zichzelf en Maddie kruipt waar ze maar kan.

Bij Lois thuis

voor ieder wat wils

Normale prijs
Vanaf €19,99
Normale prijs
Aanbiedingsprijs
Vanaf €19,99
Krabpaal Corner Coon (Crème)

Normale prijs
€229,00
Normale prijs
€229,00
Aanbiedingsprijs
€229,00
Ook geïnterviewd worden?

We zijn continu op zoek naar nieuwe furry friends! Wil jij ook jouw verhaal hier lezen? Aarzel dan niet om het te laten weten, wie weet sturen wij jou wel een berichtje.

We kunnen haast niet wachten! Klik op de link hieronder en vul de vragen in!

Read the next article

Veel eerder een kat moeten nemen

Veel eerder een kat moeten nemen

26.08.2022

Elke week gaan wij op zoek naar interessante verhalen van katten en hun baasjes. Deze keer spraken we met Jolien. Zij woont in Nederland met haar gezin. Tijdens haar jeugd was ze altijd omringd met katten, tot ze alleen ging wonen. "Mijn partner en ik hebben altijd een hond gehad", vertelt Jolien. "Uiteindelijk hebben we wel samen een kat genomen, maar dat had veel eerder gemoeten."

Weten wanneer de volgende blog online komt?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang een notificatie wanneer deze live is!

NEED HELP WITH
YOUR PURRRCHASE?