Tales and Tails: Maandelijkse kattenverhalen gedeeld door kattenliefhebbers is een blog waar we praten met klanten, fokkers en kattenliefhebbers om hun verhalen te horen. Elke maand duiken we in de wereld van katten vanuit verschillende perspectieven. Grappig, hartverwarmend of eigenzinnig, deze verhalen vieren onze unieke band met onze katachtige vrienden. Doe met ons mee voor een maandelijkse dosis kattenverhalen die je zullen doen glimlachen, lachen en de wondere wereld van katten nog meer zullen doen appreciëren!

Deze maand - Dreamstone Bengals

Een kleine introductie van Dreamstone Bengals
Bengalen zijn een opmerkelijk ras! De creatie van het Bengaalse kattenras werd opgericht door Jean Mills in Amerika. Jean had een visie over het kruisen van een wilde Aziatische luipaardkat met een huiskat, om deze nieuwe hybride te creëren. Bengalen hebben een opvallende schoonheid die lijkt op een wilde Aziatische luipaard, hun vacht is als zijde, bedekt met glitters en ze zijn een groter kattenras. Onze jongens variëren van 7-8,6 kg!

We waren gefascineerd door deze nieuwe prachtige kattencreatie en wisten al snel dat we wilden helpen bij de ontwikkeling van het Bengaalse ras. Dreamstone Bengals is opgericht in 2004.

We zijn er trots op dat we de beste bloedlijnen van over de hele wereld importeren om onze uitzonderlijke kittens te creëren. Onze kittens worden grootgebracht in een familiehuis, waar we drie leeftijdsgerichte kamers hebben, elke kamer speciaal ontworpen en aangepast om aan de groeiende behoeften van onze kittens te voldoen. RHR-kattenbomen zijn een belangrijk element in onze kittenkamers en zorgen ervoor dat de kittens de kans krijgen om te klimmen, te spelen en hun Bengaalse energie te verbranden. Bengalen moeten mentaal gestimuleerd worden en hebben veel interactieve prikkels nodig om gelukkig te blijven. Het is heel belangrijk dat Bengaalse kittens van jongs af aan goed gesocialiseerd worden, vanwege de nachtelijke instincten van hun wilde voorouders.

Hoe ziet het leven van een fokker eruit?
Het leven van een Bengaalse fokker is extreem hard werken omdat het betekent dat je 365 dagen per jaar 's morgens vroeg en 's avonds laat moet werken. Het fokken brengt angst en verwachting met zich mee, wachtend tot de baby's veilig aankomen. We moeten ons ook richten op het welzijn van de moeder en de kittens, om ervoor te zorgen dat de moeder gelukkig en tevreden is en zich goed voedt. Er zijn veel moeilijkheden die zich kunnen voordoen na het geboorteproces. Zo worden kittens bijvoorbeeld dagelijks gewogen om er zeker van te zijn dat ze goed gedijen en de voeding krijgen die ze nodig hebben om gezond te groeien. Zo niet, dan grijpen we in. Soms moet je een kitten om de 2 uur met de hand voeren, dag en nacht.

Hoewel het fokken een stressvolle baan is, staat daar de vreugde tegenover van het grootbrengen van kittens vanaf hun geboorte tot ze 13 weken oud zijn, wanneer ze klaar zijn om ons te verlaten. Kijken naar de mijlpalen die ze bereiken, zoals het begin van het spenen, de slow-motion speelgevechten rond de leeftijd van 4-5 weken, de ontwikkeling van hun kleine persoonlijkheden en het opbouwen van hun zelfvertrouwen. We leggen hun groei en ontwikkeling wekelijks vast op video's en foto's, die worden gedeeld met gezinnen, zodat zij het plezier hebben om hun nieuwe kitten te zien groeien tot het tijd is om naar huis te gaan.

De versnellingen van het leven vinden balans in de zachte stappen van een Dreamstone Bengals kitten, Een keuze die zelfs de vader van Max Verstappen (Jos Verstappen) maakt op zoek naar de perfecte ronde van tevredenheid.

Wat voor kat is een bengaal?
Bengalen staan bekend om hun opvallende schoonheid en adembenemende, wilde esthetiek, prachtige karakter en hoge intelligentie. Een typische Bengaal heeft een ondeugende persoonlijkheid, die door alles geïntrigeerd is! Ze zijn geen typische schootkat vanwege hun hoge energieniveau, maar ze houden zeker van een knuffel als ze willen ontspannen. Families vragen ons wel eens: "Hoe hebben jullie een schootkat gemaakt?", omdat Dreamstone-baby's de balans hebben tussen een leuke persoonlijkheid en een liefdevol karakter door de speeltijd en liefde die ze van onze drie kinderen hebben gekregen.

Bengalen zijn de perfecte vachtvriendjes met de meeste andere dieren. Onze Bengaalse katten en kittens zijn dol op speeltijd met onze cocker spaniel en twee Rhodesian ridgebacks. Dit helpt kittens vertrouwen op te bouwen in de buurt van honden, en is vooral belangrijk voor kittens die in een gezin met een hond komen. Bengalen zijn zeker de 'baas' van de honden!

Bengalen zijn zeer trainbaar; en hebben hondachtige trekjes, zoals apporteren en aan de lijn lopen. Sommige van onze kittens zijn zelfs getraind om naar het toilet te gaan! Ze hebben alleen nog niet geleerd om door te spoelen! We beginnen met lijntraining vanaf 10 weken oud. Dit geeft gezinnen de kans om de training voort te zetten en hun kittens mee te nemen op avontuur, naar het strand, het bos en nog veel meer. Sommige van onze kittens/katten gaan zelfs op vakantie
met hun families!

Welke karaktereigenschappen heeft een bengaal?

  1. Actief: Bengaalse katten zijn over het algemeen erg actief en speels. Ze houden van beweging en zijn vaak betrokken bij allerlei activiteiten.
  2. Intelligent: Deze katten zijn slimme wezens die snel nieuwe dingen oppikken en genieten van uitdagingen. aangaan.
    Nieuwsgierig: Bengalen zijn nieuwsgierige katten die graag hun omgeving verkennen. Bengalen zijn voortdurend op zoek naar ontdekkingen.
  3. Sociaal: Veel Bengaalse katten hechten zich sterk aan hun menselijke gezinsleden en worden graag betrokken bij de dagelijkse activiteiten.
  4. Energiek: Geen saaie momenten met een Bengaalse kat in huis. Hun energieniveau blijft de hele dag hoog.
  5. Communicatief: Bengaalse katten kunnen heel vocaal zijn en maken verschillende geluiden om met hun baasjes te communiceren.
  6. Territoriaal: Hoewel ze sociaal kunnen zijn, kunnen Bengaalse katten ook territoriale neigingen vertonen, vooral naar andere katten toe.

We maken kennis met prachtige families en sommige van onze Dreamstone-kittens hebben het voorrecht om deel uit te maken van vooraanstaande families, die in privévliegtuigen over de hele wereld naar hun nieuwe thuis vliegen. De nieuwste bekende familie is Jos Verstappen. Jos en zijn gezin hebben nu drie Dreamstone-kittens.

De Bengaalse charme: Eén is niet genoeg bij Dreamstone Bengals

Maar pas op, Bengalen zijn verslavend! We hebben veel gezinnen die beginnen met één Bengaal en er nu 3 hebben!

Hier bij Dreamstone hebben we ons eigen pensioneringsdorp, met twee gepensioneerde dekreuen en twee gepensioneerde poezen. De meeste van onze gepensioneerde dekkaters en poezen gaan bij hun nakomelingen wonen, wat altijd mooi is voor een moeder om voor altijd bij hun baby te blijven, maar helaas zijn we ons ervan bewust dat sommige van onze katten moeite zullen hebben om zich aan te passen aan een nieuwe omgeving en nieuwe mensen, dus hebben ze een gezinsleven bij ons. We bieden al onze katten een levenslange verbintenis van een thuis bij ons!Tory - Dreamstone Bengals

Read the next article

Stitch en zijn blaasgruis

Stitch en zijn blaasgruis

04.08.2023

Hoe herken je een kat met blaasgruis? Dat kan Lola in deze blog haarfijn uitleggen. Je leest onder andere hoe zij erachter kwam dat Stitch blaasgruis heeft en wat zij heeft kunnen doen om dit te verhelpen.

Newsletter

Proin efficitur urna eget dui tristique, vitae malesuada erat eleifend. Proin varius nibh sed urna imperdiet, eu tristique lorem sollicitudin. Nunc convallis ligula massa, eu imperdiet est molestie at.

NEED HELP WITH
YOUR PURRRCHASE?