Iedere week gaan wij opzoek naar interessante verhalen van katten en hun baasjes. Deze week spraken wij met Sharon uit Oud-Beijerland. Sinds 2021 is zij haar eigen cattery begonnen, omdat de liefde voor Maine Coons van huis uit is blijven hangen. Samen met haar prachtige Maine Coons, die ze haar metgezellen noemt, maken ze veel bijzondere momenten mee.

Auto collectie

De namen Velar, Shelby, Niva en Hummer doen je ongetwijfeld aan auto’s denken, maar het zijn ook de katten van Cattery Spoetnik. Omdat Sharon en haar man gek op auto’s zijn, hebben ze ervoor gekozen om hun Maine Coons allemaal naar auto’s te vernoemen. Velar is de dekkater van 2 jaar, die een enorme knuffelaar is. “Wanneer Velar een dekking heeft, is hij een echte heer. Hij geeft kusjes, heel veel kusjes. We noemen hem dan ook Mr. Casanova” verteld Sharon ons over Velar.

Maar ook geeft zij aan dat het houden van een dekkater soms een uitdaging is. Het sproeien, rommel maken en de geur die hij met zich meebrengt. “Nadeel is dat hij apart moet van de rest, hij heeft zijn eigen verblijf met grote buiten ren en Velar kan los in de tuin” legt Sharon uit.

Mama Shelby

Shelby is de echte moeder van het stel, die graag overzicht houdt vanaf de bovenste lounge ligplaats van de Royalty krabpaal. Wanneer Hummer en Niva spelen, kijkt Shelby toe vanaf een hoger punt. Shelby heeft al een aantal prachtige kittens op de wereld gezet, en met de nieuwe baasjes heeft Sharon ook nog contact. “Het is zo leuk om te zien hoe het met onze baby’s gaat en hoe prachtig ze worden” verteld Sharon.

Voor Sharon is het houden van een cattery iets speciaals, de nestjes die ontstaan geven haar zo veel energie en voldoening. Een klein wonder wat er dan gebeurd, noemt Sharon het. De meeste poezen trekken zich terug wanneer ze gaan werpen, Shelby die wacht tot de nacht en werpt ze bij Sharon in bed. Haar kittens legt ze ook het liefste bij Sharon op schoot.

Maar, wat zij nooit zal vergeten was het eerste nestje van Shelby. Twee van de vier kittens zijn toen doodgeboren, en zijn toen begraven in de tuin onder een Treurkatje. “Deze boom heeft veel betekenis voor ons” legt Sharon uit.

De andere twee mooierds van het eerste nestje:

Spiegelen

Niva en Hummer zijn de jongste metgezellen, Niva is 11 maanden en Hummer, de solid black Maine Coon, is nu 5 maanden. Vanaf het eerste moment was Sharon verliefd op Niva, maar zij was in het begin juist erg bang. Inmiddels zijn zij de beste vriendinnen en volgt Niva Sharon overal. Waar Sharon gaat, wat ze ook doet; Niva is daar. Als Sharon de was gaat opvouwen, als ze gaat koken, als ze zich gaat opmaken... Daar tref je Niva, ze geeft nog net niet de mascara aan.

Mijn katten en ik volgen deze cattery reis samen, als metgezellen

Sharon

Ook geïnterviewd worden?

We zijn continu op zoek naar nieuwe furry friends! Wil jij ook jouw verhaal hier lezen? Aarzel dan niet om het te laten weten, wie weet sturen wij jou wel een berichtje.

We kunnen haast niet wachten! Klik op de link hieronder en vul de vragen in!

Read the next article

Bijzondere combinatie

Bijzondere combinatie

23.12.2022

Elke week gaan wij opzoek naar interessante verhalen van katten en hun baasjes. Deze week spraken wij met Merel en Arie uit Wernhout, Nederland. Samen hebben zij twee katten en een hond en deze combinatie vonden wij bij RHR Pets zo mooi, dat we het uiteraard graag met onze lezers willen volgen! Van deze kerst special word je ongetwijfeld blij, lees maar snel verder over deze bijzonder mooie combinatie.

Weten wanneer de volgende blog online komt?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang een notificatie wanneer deze live is!

NEED HELP WITH
YOUR PURRRCHASE?