Wanneer een kat  in een nieuwe omgeving komt zoals een nieuw huis of een belangrijke verandering in hun huidige huis, kan dit stress en angst veroorzaken. Katten zijn gewoontedieren en veranderingen in hun vertrouwde omgeving kunnen verontrustend zijn. Ze hebben tijd nodig om te verkennen, zich op hun gemak te voelen en hun nieuwe territorium op te eisen.

Gelukkig zijn er verschillende manieren om je kat te helpen zich aan te passen aan een nieuwe omgeving.

Hoe kan ik mijn kat helpen om zich aan te passen aan een nieuwe omgeving?

Hier zijn 5 tips om je kat te helpen zich aan te passen aan een nieuwe omgeving:

  1. Handhaaf vertrouwde gewoontes: Probeer etenstijd, speeltijd en andere routines hetzelfde te houden. Deze vertrouwdheid kan troost bieden tijdens de overgang.
  2. Zoek een rustige, veilige ruimte in de nieuwe omgeving waar je kat zich kan terugtrekken als hij zich overweldigd voelt. Dit kan een logeerkamer zijn of een hoekje met hun favoriete deken en speeltjes.
  3. Introduceer nieuwe ruimtes geleidelijk: Haast je kat niet om de hele nieuwe ruimte in één keer te verkennen. Laat ze de tijd nemen om elke kamer één voor één te onderzoeken.
  4. Comforterende geuren: Het gebruik van producten zoals synthetische feromonen voor katten kan ervoor zorgen dat een nieuwe omgeving meer vertrouwd en geruststellend aanvoelt voor je kat.
  5. Geduld en liefde: Geef je kat vooral veel liefde en geduld. Begrijp dat het even kan duren voordat ze zich hebben aangepast, en dat is niet erg.


Er zijn veel manieren om je kat te steunen, maar het handhaven van vertrouwde routines en het bieden van een veilige ruimte zijn echt de basis. Het is heel belangrijk om het gedrag en de gezondheid van je kat regelmatig in de gaten te houden.

Als Lily's mama en vriendin zorgde ik ervoor dat ze deze drastische verandering goed doorkwam

Jennifer

Lily past zich nu goed aan ons nieuwe huis aan. Ze lijkt af en toe nog wat voorzichtig, maar dat gaat met de dag beter. We hebben het Royal Cat Palace gekocht omdat we er de ruimte voor hebben, maar besloten om haar Corner Coon de eerste paar maanden te houden zodat ze iets had wat ze vertrouwde. Het is haar favoriete plekje geworden in het nieuwe huis. Nu waren we klaar om over te stappen op het Royal Cat Palace en ze was er snel aan gewend. Sommigen zeggen dat het te groot is, maar het is ook een echte blikvanger. Iedereen die bij ons op bezoek komt, vraagt waar we deze bijzonder luxe krabpaal vandaan hebben. We zijn er erg tevreden over en overwegen nu om nog een model aan te schaffen voor de tweede verdieping. Zo heeft Lily ook hogerop haar eigen comfortabele plekje.

Hoe kan ik mijn kat helpen om zich aan te passen aan de nieuwe krabpaal van RHRQuality?

Katten zijn van nature nieuwsgierige wezens, altijd bereid om hun omgeving te verkennen en gretig om nieuwe gebieden op te eisen als hun eigen gebied. Echter, zelfs de meest avontuurlijke kat kan een beetje aarzelen als het gaat om het accepteren van een nieuw meubelstuk in hun domein, zoals de RHRQuality krabpaal. Deze majestueuze toren van comfort en plezier, ontworpen met de behoeften van de kat in het achterhoofd, kan in eerste instantie een beetje argwanend of zelfs regelrecht vermeden worden. Maar vrees niet! Dit is een veelvoorkomend scenario en er zijn verschillende strategieën om je kat te helpen hun nieuwe RHRQuality krabpaal te omarmen.

Ten eerste is het belangrijk om te begrijpen dat een krabpaal niet zomaar een meubelstuk is. Voor onze harige vrienden is het een territorium, een uitkijkpunt, een krabpaal en een plek om te rusten en te spelen. Het is een deel van hun wereld en het is essentieel dat het veilig, vertrouwd en interessant aanvoelt. Wanneer we een nieuwe krabpaal in hun omgeving introduceren, is het logisch dat een kat zich wat ongemakkelijk voelt. De krabpaal is een nieuw element in hun territorium, hij ruikt anders, ziet er onbekend uit en je kat begrijpt misschien niet meteen hoe hij hem moet gebruiken. Maar met de juiste aanpak kunt u ze helpen deze eerste twijfels te overwinnen en van hun RHRQuality-krabpaal hun nieuwe favoriete plek te maken.

Hoe kunt u uw kat helpen zich aan te passen aan hun nieuwe RHRQuality-krabpaal? Er zijn verschillende strategieën die u kunt gebruiken, variërend van het kiezen van de juiste locatie voor de krabpaal tot het kiezen van een krabpaal die past bij de voorkeuren van uw kat en het gebruik van positieve technieken zoals traktaties, speeltjes en interactie. Laten we eens dieper ingaan op deze verschillende manieren...

Wat kun je doen?

Locatie is belangrijk: Katten geven de voorkeur aan bepaalde gebieden in huis. Als je de krabpaal op een plek zet waar ze nauwelijks komen, kan dat ervoor zorgen dat ze niet van hun nieuwe krabpaal kunnen genieten. Katten zijn oplettend en willen meestal de gebieden bezoeken waar de rest van het gezin actief is. Als je kat zich echter graag verstopt en uit de buurt blijft van het voetgangersverkeer in huis, probeer de krabpaal dan in een van hun meest bezochte kamers of comfortabele plekken in huis te zetten. De meeste katten houden van ramen, dus het kan ook een goed idee zijn om de krabpaal in de buurt van een raam te zetten.

Kies de juiste krabpaal: De krabpaal die je kiest moet passen bij de voorkeuren en behoeften van je kat. Als je bijvoorbeeld meerdere katten in huis hebt, heb je misschien een grotere krabpaal of meer dan één krabpaal nodig. De krabpaal moet ook passen bij de krab- en hoogtevoorkeuren van je kat. Sommige katten zitten graag hoog, terwijl andere liever lager bij de grond blijven.

Houd ook rekening met hoe actief uw kat is. Zeer actieve katten kunnen genieten van een krabpaal met speeltjes, ligplaatsen, ladders, krabplanken en meer. Als je kat minder actief is, kun je beter kiezen voor een krabpaal die meer gericht is op comfort en loungen. Er moet ook rekening worden gehouden met de leeftijd en de gezondheidstoestand van de kat. Jonge kittens of oudere katten met mobiliteitsproblemen doen het misschien beter met een krabpaal die lager bij de grond staat en gemakkelijker bereikbaar is.

Gebruik snoepjes, speeltjes of catnip: Deze kunnen de krabpaal meer uitnodigend maken. Je kunt een spoor van lekkers tot aan de krabpaal achterlaten, ervoor kiezen om ze er een smakelijke maaltijd in te laten eten, of zelfs spelen terwijl je de krabpaal erin verwerkt. Catnip is ook een zeer aanlokkelijke optie die de krabpaal een goede eerste indruk kan geven:

Positieve aandacht is de sleutel als het om katten gaat. Neem de tijd om je kat in de krabpaal te zetten en geef ze huisdieren, liefde en genegenheid. Als je een speelse kat hebt, pak dan de speeltjes en laat ze spelen. Je kunt zelfs een laser gebruiken en hem door de hele krabpaal laten achtervolgen.

Als Lily gelukkig is, dan ben ik gelukkig.

Jennifer

Ook geïnterviewd worden?

We zijn continu op zoek naar nieuwe furry friends! Wil jij ook jouw verhaal hier lezen? Aarzel dan niet om het te laten weten, wie weet sturen wij jou wel een berichtje.

We kunnen haast niet wachten! Klik op de link hieronder en vul de vragen in!

Read the next article

Het kattenavontuur van Marieke

Het kattenavontuur van Marieke

26.05.2023
Als kattenliefhebber weet je dat er niets beters is dan het hebben van een gezellige groep katten in huis. Vandaag ga ik je meenemen in het avontuur van Marieke die onlangs een bijzondere gebeurtenis heeft meegemaakt - de komst van een nestje kittens. Maak kennis met Olly, Poezel en Lefty, drie prachtige katten die het leven van hun Marieke hebben verrijkt.
Weten wanneer de volgende blog online komt?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang een notificatie wanneer deze live is!

NEED HELP WITH
YOUR PURRRCHASE?