Elke week gaan wij op zoek naar interessante verhalen van katten en hun baasjes. Deze keer spraken wij met Bernadett en Russell, uit Essex in Engeland. Toen het stel besloot om in 2021 een kat te nemen, werd dat Odin, vernoemd naar de oppergod van de Noorse mythologie. Én hij doet zijn naam eer aan, Bernadett en Russell zijn sindsdien volledig in dienst van hem!

Lockdown baby

Tijdens de lockdown in 2021 besloten Bernadett en Russell een furbaby te nemen, voor de kattenpapa Russell was dit niet zijn eerste furbaby. Hij had van jongs af aan al verschillende katten gehad, maar voor Bernadett werd dit haar eerste kat en hun zoektocht naar een kitten leidde naar een cattery voor Maine Coons. Ze maakten een afspraak om een zwarte kitten te gaan bekijken. Bij aankomst kregen ze per ongeluk een andere kitten te zien, het stel was opslag verliefd! En zo werd Odin hun nieuwe furbaby.

De nieuwe baas in huis

Odin doet zijn naam eer aan, hij heeft natuurlijk een goddelijk uiterlijk en deze krachtige naam die past daar goed bij. Toen Odin zijn nieuwe huis betrad voelde hij zich direct thuis en ging op zijn gemakje alles ontdekken tussen het knuffelen en spinnen door. Toch zagen Bernadett en Russell na circa een jaar dat Odin behoefte had aan een vriendje, zodat hij zich niet zou gaan vervelen.

Via Instagram kwamen ze in contact met een fokker die een perfect vriendinnetje voor Odin had! En nu verrijkt ook Amelia het leven van Odin, Bernadett en Russell. Amelia, ook wel Millie genoemd, was op het begin wat gevoeliger. Daarom deden ze het bij Millie iets rustiger aan, zodat zij op haar eigen tempo kon wennen aan haar nieuwe thuis. Maar tegenwoordig is Amelia de baas in huis!

Happy family

Bernadett en Russell wisten dat ze er goed aan hadden gedaan om twee Maine Coons te nemen. Odin en Amelia zijn als hun baby’s en hoewel ze er wel meer zouden willen, blijft het voorlopig bij twee. Anders zou dat betekenen dat het stel hun huis moet verkopen, om een grotere te kopen om de katten nog meer ruimte te geven. Maine Coons hebben de ruimte nodig om lekker te kunnen bewegen, en die willen Bernadett en Russell hen ook kunnen geven. In deze samenstelling is iedereen dan ook helemaal happy, ze houden allemaal van lange dutjes doen, doen veel voor een goede snack en zijn sociaal, op hun eigen voorwaarden. En het beste van allemaal, de knuffels van hun furbaby’s. Het krijgen van een dikke knuffel is een heel nieuw niveau van geluk.

Our furry four legged children mean the world to us

Bernadett & Russell

Goodmorning, human servant

Toch weten Bernadett en Russell wel wat hun plek is, want de katten weten héél goed wat ze willen. En dit geven ze ook goed aan! Het begint ’s ochtends al, dit is ook de reden waarom Bernadett en Russell geen wekker nodig hebben. Iedere ochtend wekt Odin hen, met luid geschreeuw omdat hij wilt eten! En krijgt hij het niet meteen? Dan zet hij een toontje hoger in. Inmiddels heeft hij dit ook aan Amelia geleerd, dus ze kunnen samen goed tekeer gaan als hun dienaren niet snel genoeg voor het eten zorgen! 😉  

Natuurlijk krijgen ze er ook heel veel voor terug! Wanneer ze naar het werk gaan of hiervan terugkomen, krijgen ze standaard een dikke knuffel. En daarnaast ook nog veel grappige momenten… Odin kan op zijn achterpootjes lopen, maar helaas is het hun nog niet gelukt om dit op camera vast te leggen. Bernadett en Russell noemen dit “doing the scary/ het enge doen”. Wij houden de Instagram pagina van Odin en Amelia in de gaten, want dit willen wij natuurlijk ook graag zien!

Ook geïnterviewd worden?

We zijn continu op zoek naar nieuwe furry friends! Wil jij ook jouw verhaal hier lezen? Aarzel dan niet om het te laten weten, wie weet sturen wij jou wel een berichtje.

We kunnen haast niet wachten! Klik op de link hieronder en vul de vragen in!

Read the next article

Kattenhotel Tompoes

Kattenhotel Tompoes

17.06.2022
Elke week gaan wij op zoek naar interessante verhalen van katten en hun baasjes. Deze keer spraken wij met Michelle, eigenaresse van Kattenhotel Tompoes in Alkmaar. De naderende zomervakantie betekent voor Michelle een drukke periode, maar vooral ook heel veel knuffelen, verzorgen en vertroetelen. Klinkt als een droombaan! Michelle kan soms zelf ook niet geloven dat dit haar werk is. Lees hieronder snel verder over haar Kattenhotel Tompoes.
Weten wanneer de volgende blog online komt?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang een notificatie wanneer deze live is!

NEED HELP WITH
YOUR PURRRCHASE?