Elke week gaan wij op zoek naar interessante verhalen van katten en hun baasjes. We spraken deze keer met Shyla. Zij woont in Sydney, Australië, met haar kat genaamd Boots. Ze werkt in een geregistreerde Australische dieren liefdadigheidsinstelling, Animal Rescue Sydney - Rescue Cat Crew, die zich ontfermt over dakloze en hulpeloze dieren. De katten in het centrum komen uit mishandelende gezinnen of waren zwerfkatten die nooit een thuis hebben gehad.

No-kill rescue

"We zijn er trots op dat we een no-kill rescue zijn, de katten hier krijgen zoveel tijd ze willen, totdat ze een andere thuis hebben gevonden. Onze missie is het redden, rehabiliteren, herenigen en/of herplaatsen van de dieren in onze rescue", legt Shyla uit.

Het team van Rescue Cat Crew bestaat uit vrijwilligers, die enorm gepassioneerd zijn en alleen maar het beste willen voor dieren. Ze steken allemaal erg veel tijd en energie in de opvang. "Wij geloven ook echt dat alle dieren een tweede, derde, ... kans verdienen. We doen er alles aan om elk dier te laten openbloeien en een nieuwe thuis te geven. Bij ons maakt het niet hoe lang dat duurt!"

Wij geloven dat elk dier een nieuwe kans verdient

Shyla

TLC

Shyla's passie voor dieren is er niet zonder reden. Ze groeide als kind op met verschillende dieren, aangezien haar familie bestaat uit heel wat dierenliefhebbers. In 2014 redde ze haar eerste kat. "Sindsdien zijn we telkens meer katten gaan redden en al snel zorgden we voor minstens 4 katten of kittens tegelijk", vertelt Shyla.

"Katten zijn het beste gezelschap en geven zoveel liefde! Het is alsof ze mijn familie zijn. Zelfs als ze dan uiteindelijk geadopteerd worden, heb ik het gevoel dat een klein stukje van mijn hart met ze meegaat. Ze zullen altijd deel uitmaken van onze grote kattenfamilie."

Het redden van een kat en ze een nieuw thuis geven, geeft enorm veel voldoening. Zeker als je de katten hebt zien opgroeien.

"Al onze katten hebben een unieke persoonlijkheid en speciale gewoontes. Sommigen komen bang en agressief bij ons toe, anderen zijn zo opgewonden en blij om eindelijk gered te worden. Maar na wat TLC (tender loving care) zijn zelfs de bange exemplaren gerustgesteld en genieten ze echt van een knuffel."

Puss in Boots

Shyla zorgt naast de katten in de rescue ook nog voor haar eigen kat, Boots. "We hebben zijn naam gekozen omdat hij me doet denken aan Gelaarsde Kat, aangezien hij ook erg avontuurlijk is en een speelse persoonlijkheid heeft", vertelt Shyla. "Toen ik Boots voor het eerst thuisbracht, begon hij meteen te spelen en rond te rennen als een gek, het was echt een schatje. We hebben de hele nacht liggen knuffelen in bed."

Boots heeft zelfs zijn eigen rol in de opvang, want hij zorgt voor de nieuwe pleegkatten en kittens die binnenkomen. "We noemen hem de pleegvader, omdat hij de rol van de vader in onze opvang op zich heeft genomen", zegt Shyla.

Benieuwd naar wat Boots en de andere katten allemaal uitspoken? Je kan hun avonturen volgen op hun TikTok of Instagram-account!

Ik heb veel andere krabpalen onderzocht voordat ik er een kocht

Shyla

The more, the better

Omdat ze voor heel wat katten zorgt, vond Shyla het ook nodig om een paar mooie krabpalen aan te schaffen. De katten kunnen al hun energie kwijt op de Maine Coon Tower, de Corner Coon en de Coony Lounge.

"We willen er eigenlijk nog twee kopen, we hebben onze ogen ook op de Royalty en de Maine Coon Lounge gericht", vertelt Shyla ons. "Ik heb veel andere krabpalen onderzocht voordat ik deze kocht. Ik wilde vooral een krabpaal die duurzaam, stevig en onderhoudsvriendelijk is en die door katten en kittens gebruikt kan worden. Daarom besloot ik er één van jullie aan te schaffen! Onze katten en kittens gebruiken hem elke dag en hebben hun eigen favoriete plekjes om te dutten en op te spelen."

de favorieten van de katten van rescue cat crew

Shop ze hier!

Krabpaal Maine Coon Tower (Crème)

Normale prijs
Vanaf €239,00
Normale prijs
€239,00
Aanbiedingsprijs
Vanaf €239,00
Krabpaal Corner Coon (Lichtgrijs)

Normale prijs
€259,00
Normale prijs
€259,00
Aanbiedingsprijs
€259,00
Krabton Coony Lounge (Crème)

Normale prijs
€199,00
Normale prijs
€199,00
Aanbiedingsprijs
€199,00
Ook geïnterviewd worden?

We zijn continu op zoek naar nieuwe furry friends! Wil jij ook jouw verhaal hier lezen? Aarzel dan niet om het te laten weten, wie weet sturen wij jou wel een berichtje.

We kunnen haast niet wachten! Klik op de link hieronder en vul de vragen in!

Read the next article

blog_rhr_pets_nl_siberische_kat_leven_met_siberische_katten_1

Mijn partner is allergisch voor katten!

26.01.2022

Elke week gaan wij op zoek naar interessante verhalen van katten en hun baasjes.  Deze keer kwamen we terecht in Duitsland. Kan je je voorstellen hoe vervelend (sorry) het moet zijn om een partner te hebben die allergisch is voor katten? Sabine wel! Zij en haar kinderen droomden van een kat in huis, maar dat leek niet echt een mogelijkheid voor hen. "We hebben een asielkat geprobeerd, maar helaas moesten we die na drie dagen weer terugbrengen omdat mijn man een erge allergische reactie kreeg."

Weten wanneer de volgende blog online komt?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang een notificatie wanneer deze live is!

NEED HELP WITH
YOUR PURRRCHASE?