Een verborgen probleem

Onlangs moest Ana helaas afscheid nemen van hun kat, Vlady. Hij overleed na een hevige strijd met alvleesklierontsteking. Helaas is alvleesklierontsteking een moeilijk vast te stellen ziekte bij katten. De symptomen zijn niet altijd duidelijk en zichtbaar. Pancreatitis is een ontsteking van de alvleesklier. Het ontstaat wanneer de pancreasenzymen in de alvleesklier worden geactiveerd. Als dit gebeurt, verteren de enzymen de alvleesklier zelf.

Hoe herkent u dit bij uw kat? Hier zijn enkele van de meest voorkomende tekenen om op te letten. De tekenen van alvleesklierontsteking bij katten hebben de neiging vaag te zijn. Sommige katten hebben slechts één of twee van deze verschijnselen.

Ze omvatten:

  • Lusteloosheid
  • Niet eten
  • Uitdroging
  • Koorts of, vaker nog, een lage lichaamstemperatuur
  • Braken (komt voor bij ongeveer 1/3 van de katten met pancreatitis)
  • Buikpijn
  • Diarree
  • Moeizame ademhaling (als de longen zijn aangetast)
  • Verlies van coördinatie (als de hersenen zijn aangetast)

Zwarte kat

Haar andere twee katten, Loki en Kali werden geadopteerd uit een asiel. Ze waren op zoek naar twee zwarte katten, omdat die moeilijker te adopteren zijn vanwege bijgeloof en het idee dat ze niet mooi zouden zijn op foto's. In eerste instantie dacht ze dat ze een jongen en een meisje mee naar huis zou nemen. "We dachten dat we een jongen en een meisje zouden adopteren, maar de jongen bleek op de dag van de sterilisatie een meisje te zijn. Ze had iedereen voor de gek gehouden dus kreeg ze de naam van een trickster God", vertelt Ana.

Ik zei tegen mijn kat dat mijn hart gebroken was en ze kwam op mijn borst liggen

Ana

De andere kat antwoordde niet op haar gegeven naam dus begonnen ze een paar andere uit te testen. "Ze miauwde bij 'Kali', dus zo hebben we haar genoemd."

Comfort

De meisjes waren in het begin niet zo zeker van hun nieuwe thuis. "Ze waren nogal verlegen en bleven zich verstoppen. Gelukkig raakte ik bevriend met Kali. Ik vertelde haar dat mijn hart gebroken was en dat het hersteld moest worden en toen kwam ze spinnend op mijn borst liggen", vertelt Ana. Ana had onlangs een van haar geliefde katten verloren. Het was alsof Kali haar pijn kon voelen.

Familie

Ana ziet de katten als familie, dus nadelen over haar twee zwarte katten kan ze niet noemen. "Oké, een nadeel kunnen de dierenartskosten zijn, maar naar mijn mening is dat het waard om je familie te redden", zegt Ana. De katten hebben ook hun eigen krabpaal, die ze wel waarderen om dutjes te doen. Maar het is niet hun enige plekje om te slapen. "Zoals ik al zei, mijn katten zijn familieleden. Ze wonen in huis en mogen net als wij mensen gebruik maken van het huis", dus wees niet verbaasd als je een kat slapend op het bed of in de gootsteen aantreft!

Ook geïnterviewd worden?

We zijn continu op zoek naar nieuwe furry friends! Wil jij ook jouw verhaal hier lezen? Aarzel dan niet om het te laten weten, wie weet sturen wij jou wel een berichtje.

We kunnen haast niet wachten! Klik op de link hieronder en vul de vragen in!

Read the next article

Er was eens...

Er was eens...

05.08.2022

Elke week gaan wij op zoek naar interessante verhalen van katten en hun baasjes. Disneylover Bianca woont met haar twee katten Tinka en Mogli in Darmstadt, een stad in Duitsland. Ook al doen de namen je denken aan Disney films, Bianca heeft de namen niet gekozen.

Weten wanneer de volgende blog online komt?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang een notificatie wanneer deze live is!

NEED HELP WITH
YOUR PURRRCHASE?