Geen fan van de standaard

Gewone namen? Liever niet! Suleika wilde haar katten een unieke naam geven, iets wat je niet vaak hoort. Zo komt Kito's naam uit het Swahili, Nishi is een Japanse naam, Lanah dankt haar naam aan het Hawaïaans en Elani komt uit het Afrikaans. Uniek genoeg, als je het ons vraagt!

  • Kito (Swahili)
    Betekent juweel.
  • Nishi (Japans)
    Betekent westen.
  • Lanah (Hawaïaans)
    Betekent stralende.
  • Elani (Afrikaans)
    Betekent verlichting.

Nishi is een geweldige moeder die zo trots is op haar twee kleine meisjes

Suleika

Oud ras

Haar eerste kat ooit, Kito, leefde vroeger op straat en werd gevonden door een vriendin van Suleika. "Ze kon hem niet houden, dus besloten we hem in huis te nemen", vertelt Suleika.

Tijdens haar vrije tijd kwam Suleika ook geregeld in contact met andere katten. "Ik maakte vroeger foto's voor een vriend, die toevallig ook fokker was. Dat doe ik al jaren. Ik heb altijd al een katje van zijn nest mee naar huis willen nemen. Mijn vriend ging akkoord, onder één voorwaarde. Hij wilde enkel en alleen een Abessijn, geen ander ras. Gelukkig werd Nishi, een Abessijn, kort daarna geboren", vertelt ze.

Abessijnen, Abys, zijn één van de oudste diersoorten die ooit door mensen zijn gedomesticeerd. Ze worden vaak vergeleken met de gemummificeerde katten uit Egyptische graven.

Hechte band

Suleika heeft altijd een hechte band met haar katten gehad. Ze was er vaak van de geboorte bij of slechts enkele dagen daarna. "Ik ontmoette Nishi toen ze één week oud was. Ik bezocht haar elke week zodat we elkaar konden leren kennen en knuffelen. Ze lag altijd uren bij me! Nishi deed dat bij niemand, alleen bij mij", vertelt Suleika.

"Nishi is bevallen van twee kleine kittens, Lanah en Elani. Ik ben vanaf het begin bij hen geweest." Nishi is volgens Suleika een geweldige moeder die twee prachtige baby's heeft gekregen. "Ze is zo trots op haar twee kleine meisjes."

Leergierig

Het is duidelijk dat Suleika wil dat haar katten dingen leren, en dat doen ze dan ook. Ze neemt ze zelfs mee naar verschillende plekken. "Ik neem ze mee naar de dierenwinkel en naar het huis van mijn ouders, zodat ze kunnen wennen aan verschillende omgevingen en verschillende mensen. Ze leren er wel van. Nishi en Lanah zijn ook gewend om met een riem te lopen, ze vinden het helemaal geweldig."

Ik wil niet het hele land doorkruisen voor één reserveonderdeel

Suleika

Krabpalen voor actieve katten

Omdat Suleika vier katten heeft, heeft ze niet één maar twee krabpalen voor hen gekocht! "We hebben de Kilimandjaro de Luxe die in onze kattenkamer staat en dan hebben we ook nog de Maine Coon Fantasy in onze woonkamer. Ze moeten stevig zijn, want de katten kunnen behoorlijk actief zijn, dus ik wil niet dat hij omvalt als ze allemaal besluiten als gekken te gaan rennen!", zegt ze.

"Het grote voordeel is dat ik me ook geen zorgen hoef te maken over reserveonderdelen, want die kan ik gemakkelijk bestellen zonder dat ik het hele land moet doorkruisen voor een nieuw stuk en de oorspronkelijke prijs voor een nieuwe krabpaal moet betalen."

de favorieten van Kito, Nishi, Lanah en Elani

Shop ze hier!

Krabpaal Kilimandjaro de Luxe (Donkergrijs)

Normale prijs
€249,00
Normale prijs
€249,00
Aanbiedingsprijs
€249,00

Normale prijs
Vanaf €19,99
Normale prijs
Aanbiedingsprijs
Vanaf €19,99
Ook geïnterviewd worden?

We zijn continu op zoek naar nieuwe furry friends! Wil jij ook jouw verhaal hier lezen? Aarzel dan niet om het te laten weten, wie weet sturen wij jou wel een berichtje.

We kunnen haast niet wachten! Klik op de link hieronder en vul de vragen in!

Read the next article

blog_rhr_pets_nl_europese_korthaar_leven_met_europese_kortharen_1

Daniëlle vernoemde haar kat naar haar overleden vader

05.01.2022

Elke week gaan wij op zoek naar interessante verhalen van katten en hun baasjes. Deze week kwamen we terecht bij Daniëlle. Zij woont in Waalwijk, Nederland, vlakbij onze krabpaal showroom! Zij gaat door het leven als een echte kattenmoeder.

Weten wanneer de volgende blog online komt?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang een notificatie wanneer deze live is!

NEED HELP WITH
YOUR PURRRCHASE?