Heeft jouw kat voor de zoveelste keer een lus getrokken in het tapijt? De ene dag hangt hij met zijn klauwen in de bank, de andere dag in de gordijnen. Leuk is het niet, maar door je kat te straffen ga je er helaas niets aan veranderen. Krabben is nu eenmaal een natuurinstinct voor je kat, hoe vervelend je het ook vindt. Door de aankoop van een krabpaal kan je gelukkig wel heel wat van dat krabben aan de meubels verhelpen.

Geboren jager

Er zijn verschillende redenen waarom een kat graag krabt. Zo doen ze dit bijvoorbeeld om hun nagels te scherpen, net zoals wij graag een manicure krijgen. Bij het krabben gaat de buitenste, beschadigde laag van de nagel loslaten. De nieuwe, scherpere laag eronder komt bloot te liggen. Door te krabben gaat dus die bovenste laag eraf vallen, waardoor ze een nieuwe, mooie, maar vooral ook scherpe nagel hebben. Het scherpen van de nagels zorgt ervoor dat ze beter kunnen klimmen. De kat is en blijft een echte jager, hun nagels zijn hun belangrijkste wapen.

Een krabpaal is dus echt wel een must voor je kat. Ontdek onze collectie aan krabpalen hier!

Not in my territory

Ook gaan katten krabben om aan te tonen dat zij de baas zijn in huis. In hun klauwen zitten namelijk geurkliertjes, die een bepaalde geur vrijgeven tijdens het krabben. Mensen ruiken het niet, maar andere katten weten door de geur onmiddellijk wie de baas is in huis.

Zelfs als je kat op je schoot komt liggen en ze begint te krabben of dabben met haar pootjes, doet ze dit om een geur vrij te geven. Lijkt misschien heel schattig, maar vaak doen ze dit opnieuw om hun territorium af te bakenen. Kortom, eigenlijk is jouw kat de baas in huis, niet andersom.

Stretch

Katten hebben af en toe ook ontspanning nodig. Opnieuw, krabben is daar perfect voor. Tijdens het krabben gaan de katten hun hele lichaam en spieren strekken, wat niet alleen goed is voor de lenigheid van het lichaam, maar ook voor hun geest. Ze gaan zich sneller kunnen verplaatsen (here come the zoomies) en ook sneller kunnen reageren op onverwachte situaties. Op die manier zijn ze beter in staat om een prooi te vangen. Een kattenboom zou dus erg handig zijn voor je kat om zich volledig te kunnen uitleven.

Wees er tijdig bij

Een krabpaal is niet enkel nuttig voor grote of volwassen katten, kittens hebben hier ook voordeel bij. Een kitten moet tijdens zijn ontwikkeling voldoende kunnen krabben en klimmen om zo zijn balans en reactievermogen te trainen. Wacht er dus niet te lang mee, anders hangt je kitten binnenkort in de meubels!

Hoe los je het nu op?

Een krabpaal is dus echt wel een goed idee als je het beu bent om je kat telkens te straffen voor iets wat hij echt nodig heeft. Krabben is een vorm van communiceren, een uiting van een emotie. Meer dan normaal dus!

Ben je op zoek naar een krabpaal, maar weet je niet welke het beste is voor jouw kat? Check het hier dankzij onze handige quiz!

Elke krabpaal is anders, net zoals elke kat. De ene kat is fan van onze Kilimandjaro, terwijl de andere zijn voorkeur uitgaat naar onze Chartreux. Er zijn verschillende factoren waarmee je best rekening houdt voor je een krabpaal aankoopt. Het ras, de lengte van je kat, de conditie, … Denk dus goed na voor je impulsief eentje besteld! De ene kat krabt graag horizontaal, de andere verticaal. Een lange kat heeft een hoge, grote paal nodig om zich volledig uit te strekken, terwijl dat bij kleine rassen niet het geval is.

Observeer je kat dus voor je overgaat tot de bestelling. Zo zijn jullie allebei tevreden met de aankoop! Ben je benieuwd naar onze collectie krabpalen? Bekijk ze hier!

ONTDEK ZE ALLEMAAL

Helemaal overtuigd?

Krabpaal Kilimandjaro de Luxe Crown (Crème)

Normale prijs
€299,00
Normale prijs
€299,00
Aanbiedingsprijs
€299,00
Krabpaal Cat Paradise Blackline Plus (Lichtgrijs)

Normale prijs
€409,00
Normale prijs
€409,00
Aanbiedingsprijs
€409,00
Krabpaal Cat Penthouse Crown (Lichtgrijs)

Normale prijs
€329,00
Normale prijs
€329,00
Aanbiedingsprijs
€329,00

Read the next article

blog_rhr_pets_nl_devon_rex_leven_met_devon_rexen_3

Devon Rex for the win

25.10.2021

Deze week spraken we met Hannah, die opgroeide in Texas, maar momenteel in België woont met haar twee katten, Nacho en Tavi en haar hond Loki. Ze verhuisde daarheen voor de liefde, samen met haar hond Loki.

Mis niets!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van uitzonderlijke producten, nieuwe product lanceringen en ander nieuws!

NEED HELP WITH
YOUR PURRRCHASE?