Elke week gaan wij op zoek naar interessante verhalen van katten en hun baasjes. We spraken deze keer met Chris uit Windsor, het zuidoosten van Engeland. Wolfie woont sinds kort bij Chris en zijn vriendin, hij is pas vijf maanden oud. Wolfie's vader heeft een heel bijzondere baan, want hij is een professionele dierenfotograaf. "Momenteel beseft hij nog niet hoeveel fotoshoots hij in zijn leven zal moeten doen."

Een wolf met grijze haren

Chris koos zelf niet voor de naam Wolfie. "Het zoontje van de fokker noemde hem Wolfie, omdat hij vond dat hij op een Wolf leek. Ik vond de naam wel bij hem passen, dus besloot ik hem te houden." Wolfie heeft zeker gelijkenissen met een wolf, niet alleen omdat hij een Maine Coon is, maar ook door de kleur van zijn vacht. "Er is ook een gelijkenis tussen ons, we hebben allebei namelijk grijze haren", zegt Chris lachend.

Toen ik hem zag wist ik dat hij voor problemen zou zorgen

Chris

Chris was op slag verliefd toen hij een foto van Wolfie zag. "Het was grappig dat van alle kittens die de fokker had, Wolfie degene was die als een gek rondrende, speelde en speelgoed aanviel terwijl de anderen rustig sliepen. Ik zei tegen de fokster dat hij duidelijk voor problemen zou zorgen, aangezien hij zo actief was. Ze verzekerde me dat hij hetzelfde was als de andere kittens en dat als zij wakker worden, hij zou slapen. De rollen zouden dan omgekeerd zijn."

Alleen maar voordelen

Wolfie heeft de Chartreux Blackline in Dark Grey, maar we weten niet zeker of dat dat wel voldoende is... "Het leuke van het kopen van een RHR Pets krabpaal is dat ze niet alleen goed gemaakt zijn en er geweldig uitzien, maar ze komen ook met een gratis kartonnen doos. Ik heb mijn krabpaal nu bijna twee maanden en ik heb de kartonnen doos nog steeds niet weggegooid. Hij blijft er elke dag mee spelen. Ik denk dat hij erg overstuur zou zijn als ik hem weg zou gooien", aldus Chris.

De video van Wolfie en onze kartonnen doos vind je hier!

Katten reageren niet op 'nee'

Chris

Tips and tricks

Wolfie is pas 25 weken oud, maar hij kent al wel een paar trucjes. Chris heeft hem al geleerd om te zitten en te liggen, maar ook high- en low five kan hij! Apporteren begint hem ook stilaan te lukken.

Benieuwd naar meer tricks? Chris post regelmatig videos op het Instagram account van Wolfie!

Een kitten in huis is vaak hard werken, maar Chris zou niet meer zonder Wolfie kunnen. "Hij heeft enorme energie-uitbarstingen en hij houdt ervan om dingen te bespringen, maar ik heb hem leren begrijpen", zegt Chris. "Ik heb veel over katten gelezen om hem beter te leren kennen, want ze reageren niet echt op 'nee'. Ik ben tot het inzicht gekomen dat al deze dingen natuurlijk kittengedrag zijn. Zo kan je ook 'speeltijd' inlassen, op die manier put je hen uit."

Wolfie vindt het heerlijk om betrokken te zijn bij alles wat Chris doet, want hij gaat zelfs tegelijk met hem naar het kleinste kamertje! "Ik herinner me een keer dat ik hem overal zocht en hem niet kon vinden. Uiteindelijk stond hij boven op mijn slaapkamerdeur te kijken hoe ik naar hem zocht!", zegt Chris lachend.

Geboren model

Naast zijn liefde voor Wolfie, heeft Chris ook een passie voor dierenfotografie. Ideale combinatie als je het mij vraagt! "Volgens mij beseft Wolfie niet hoeveel fotoshoots hij zal moeten doorstaan... Maar momenteel doet hij het heel goed."

Chris zijn foto's kan je bewonderen op zijn Instagram account.

"Wolfie is een constante bron van vermaak en maakt me altijd aan het lachen. Hij is zo lief en aanhankelijk en altijd in de stemming voor een knuffel. Het is zo leuk om zijn gezichtje te zien als ik thuis kom", zegt Chris.

Ook geïnterviewd worden?

We zijn continu op zoek naar nieuwe furry friends! Wil jij ook jouw verhaal hier lezen? Aarzel dan niet om het te laten weten, wie weet sturen wij jou wel een berichtje.

We kunnen haast niet wachten! Klik op de link hieronder en vul de vragen in!

Read the next article

blog_rhr_pets_NL_hoe_feestdagen_overleven_kat_1

Hoe overleef je de feestdagen met een kat?

04.12.2021
De leukste maand van het jaar is begonnen! De feestdagen komen er weer aan. Sinterklaas, Kerstmis, oud en nieuw… Gezelligheid ten top! Voor ons misschien wel de leukste periode van het jaar, voor onze huisdieren mag december snel voorbij gaan. De feestdagen staan voor hen namelijk gelijk aan stressdagen.
Weten wanneer de volgende blog online komt?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang een notificatie wanneer deze live is!

NEED HELP WITH
YOUR PURRRCHASE?