Elke week gaan wij op zoek naar interessante verhalen van katten en hun baasjes.  Deze keer kwamen we terecht in Duitsland. Kan je je voorstellen hoe vervelend (sorry) het moet zijn om een partner te hebben die allergisch is voor katten? Sabine wel! Zij en haar kinderen droomden van een kat in huis, maar dat leek niet echt een mogelijkheid voor hen. "We hebben een asielkat geprobeerd, maar helaas moesten we die na drie dagen weer terugbrengen omdat mijn man een erge allergische reactie kreeg."

Hypoallergene katten

Ongeveer zo'n 14% van de kattenbaasjes heeft een kattenallergie. Daarvan is 9 op de 10 allergisch voor het eiwit Fel D1. Dat eiwit vind je terug in het speeksel, de urine en de tranen van een kat. Personen met een kattenallergie krijgen vaak last van niesaanvallen, tranende ogen en soms ook moeite met ademhalen.

Maar wees niet gevreed, er zijn gelukkig ook kattenrassen die worden beschouwd als hypoallergene katten, dat wilt zeggen dat ze waarschijnlijk geen allergische reactie veroorzaken, aangezien zij minder allergenen aanmaken. Allergenen zijn namelijk de boosdoener, aangezien zij de allergische reactie veroorzaken.

We hebben een asielkat geprobeerd, maar die moesten we na drie dagen weer terugbrengen

Sabine

X nest

Sabine en haar kinderen hadden altijd gedroomd van katten in huis, maar dat bleek zo simpel nog niet. Ze adopteerden een Europese Korthaar, maar helaas bleek dat geen match. Sabine's partner kreeg een zware allergische reactie.

Gelukkig moest Sabine haar liefde voor katten niet opbergen door de allergie van haar partner. Ze ontdekte dat er allergievriendelijke katten bestaan. "Ik kwam online een fokker tegen die me alles haarfijn uitlegde en ze verzekerde me dat het in 90% van de gevallen werkt", vertelt Sabine.

Zo ontmoetten ze uiteindelijk Xan, een Siberische kat. Hij was pas acht weken oud toen ze hem voor het eerst ontmoette en ze werden op slag verliefd. "Eindelijk een nieuwe baby die zelfs in mijn armen slaapt!", vertelt Sabine. De naam heeft ze echter niet zelf gekozen, dat heeft de fokker gedaan. "De fokker gaf al haar nestjes verschillende namen. Xan kwam uit het X nest. We vonden het een mooie naam, dus we besloten hem te houden."

D nest

Een paar maanden later werd hun tweede katje geboren. "Dandy is ons tweede nieuwe gezinslid", zegt Sabine. Ze hebben nu twee Siberische katten, een goude en een zilvere. Gelukkig is haar man niet allergisch voor hen!

Ain't no tower high enough

"We hebben vier krabpalen, waarvan er twee van RHR Pets zijn. We houden van de kwaliteit en aangezien onze katten allebei 6kg wegen, hebben ze zeker behoefte aan een stabiele krabpaal. Ze hebben ook veel ruimte nodig om te slapen en te knuffelen", zegt Sabine.

Wij zijn er meer dan zeker van dat Xan en Dandy zich prima zullen vermaken op onze krabpalen.

de favorieten van xan en dandy

Shop ze hier!

Krabpaal Devon Rex Blackline (Lichtgrijs)

Regular price
€169,00
Regular price
€169,00
Sale price
€169,00
Krabpaal Cat Penthouse Blackline Crown (Lichtgrijs)

Regular price
€349,00
Regular price
€349,00
Sale price
€349,00

"Xan is geobsedeerd door de Devon Rex. Zijn oude krabpaal was eigenlijk te klein voor hem, elke keer als hij er op in slaap viel, viel hij naar beneden. Nu heeft hij heel veel ruimte!"

Ook geïnterviewd worden?

We zijn continu op zoek naar nieuwe furry friends! Wil jij ook jouw verhaal hier lezen? Aarzel dan niet om het te laten weten, wie weet sturen wij jou wel een berichtje.

We kunnen haast niet wachten! Klik op de link hieronder en vul de vragen in!

Read the next article

rhrpets_nl_blog_info_ervaringen_maine_coon_1

Reizen met je katten: Chelsea doet het!

19.01.2022
Elke week gaan wij op zoek naar interessante verhalen van katten en hun baasjes. Deze week spraken we met Chelsea uit Vancouver Island in Canada. Het gelukkig gezin nam recent twee Maine Coons in huis, Fig en Scout. Vergis je niet, zij zijn zeker geen alledaags gezin.
Weten wanneer de volgende blog online komt?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang een notificatie wanneer deze live is!

NEED HELP WITH
YOUR PURRRCHASE?