Waar het allemaal begon

Andreas heeft momenteel tien katten, allemaal katten die niemand wilde of naar omkeek. Gelukkig hebben ze allemaal hun nieuwe thuis bij hem gevonden. Zijn eerste kat, Tiger, overleed helaas in 2016. Felina, zijn andere kat rouwde om het verlies van haar maatje. "Ik voelde dat ik een andere kat in huis moest nemen, dus besloot ik om Keks een nieuw thuis te geven. Je kunt Keks vergelijken met een soort trofee. Sinds zijn eerste eigenaar overleed, werd hij steeds doorgegeven aan verschillende families", vertelt Andreas. "Ik besloot hem in huis te nemen en sindsdien woont hij bij mij. Ik heb zijn naam wel veranderd in Balisto, dat klonk meer als hem."

Een nieuw maatje

Slechts een paar weken later kreeg Andreas een telefoontje over drie kleine kittens die een nieuw thuis nodig hadden. Hun moeder was overleden, dus besloot Andreas om nog een kitten in huis te nemen. "Flöckchen was pas zeven weken oud toen hij bij mij thuis kwam. Balisto en Feline begonnen meteen voor hem te zorgen", vertelt Andreas. "Toen Flöckchen eenmaal volwassen was, wilde hij de hele tijd met Feline spelen. Feline is negen jaar oud, dus zij had duidelijk geen zin om constant met een kitten te spelen. Dus besloot ik om een jonger vriendje voor Flöckchen te zoeken.”

Moritz voelde zich al snel thuis bij zijn andere harige vrienden, ook al was zijn leven daarvoor niet al te geweldig. Hij werd in een greppel in Rusland gevonden toen hij drie maanden oud was. "Hij was helemaal uitgeput. Ik heb hem opgehaald op het vliegveld, zodat hij een nieuw leven kon beginnen bij ons in Duitsland."

Happy new home

Als je het nog steeds bijhoudt, we hebben het ondertussen over vier katten gehad. "3 mannetjes en 1 vrouwtje, maar het duurde niet al te lang voor daar verandering in kwam”, zegt hij. "Samira, een prachtige Siberische boskat, heeft vroeger ook in Rusland gewoond. Ze hielden haar in een kooi in een bibliotheek. Ze mocht er elke dag een uurtje uit... Ik denk dat ze beter af is bij mij!"

Toen nam er wederom iemand contact op met Andreas over een kat die een nieuw thuis nodig had, omdat hij al vier keer alleen was gelaten! "Ik nam hem in huis en noemde hem Bakira. Hij is al drie jaar bij me, maar hij is nog steeds erg angstig", vertelt Andreas ons. We kunnen het Bakira niet kwalijk nemen, wie zou dat niet zijn na zo vaak in de steek te zijn gelaten...

Sweet like Honi

Een paar maanden later kreeg hij een telefoontje over een oudere dame die graag een kat wilde hebben. "Natuurlijk begon ik rond te kijken en ik vond er één in een asiel. De kat zat er al vijf jaar. Niemand leek haar te willen... Honi was klaar om met de oudere dame mee te gaan naar haar nieuwe thuis. We stapten samen op het vliegtuig, maar toen we daar eenmaal waren, wilde ze Honi opeens niet meer hebben", vertelt Andreas. "Dus nam ik haar mee terug naar Duitsland, waar ze geen thuis had. Ik wilde haar niet weer naar een asiel brengen, dus besloot ik haar uiteraard mee naar huis te nemen." Wat Andreas niet wist, was dat Honi behoorlijk ziek en agressief was. Hoewel het een tijdje duurde, slaagde hij erin haar op haar gemak te stellen. "Ze is gelukkig, gezond en ze houdt van knuffelen."

Panther Plus

Op dat moment zijn er dus zeven katten bij Andreas. Het enige wat nog ontbrak was een krabpaal. "Ik heb in 2019 meegedaan aan één van jullie wedstrijden, die ik uiteindelijk heb gewonnen! Ik kreeg de Panther Plus opgestuurd, waar we allemaal nog steeds dol op zijn", vertelt Andreas. "Eindelijk een boom die mijn Balisto kan houden, die op dit moment meer dan 10 kg weegt."

Andreas heeft een paar maanden later een andere boom gekocht, de Royalty Plus.

Nieuwste aanwinst

Kort na het winnen van zijn prijs, nam hij Nielson in huis, die ook op zoek was naar een nieuw thuis. Zijn vorige eigenaars wilden hem niet meer houden. Vlak nadat hij Nielson in huis had genomen, begon de pandemie. "Ik wilde nog één kat uit een asiel redden, dus dat heb ik gedaan. Nala was drie jaar oud toen ik haar kreeg. Ze was absoluut prachtig. Helaas was het geluk niet aan haar kant. Ze overleed in november 2020."

Een maand later werd Andreas ziek. "Iemand stuurde me toen een berichtje of ik twee katten een nieuw thuis kon geven, dus uiteraard heb ik ze in huis genomen, aangezien ik ziek thuis zat. Mikasa en Akela zijn de nieuwste aanwinsten van mijn kattenfamilie", vertelt Andreas.

Alle katten kunnen bij Andreas doen wat ze willen, wanneer ze willen. Katten in nood zijn zo dankbaar, ze leven nu allemaal lekker hun leven bij Andreas.

Ik zou dit 100% opnieuw doen.

Andreas

Andreas zijn

FAVORIETEN

Regular price
From €19,99
Regular price
Sale price
From €19,99
Krabpaal Royalty Plus (Crème)

Regular price
€229,00
Regular price
€229,00
Sale price
€229,00
Ook geïnterviewd worden?

We zijn continu op zoek naar nieuwe furry friends! Wil jij ook jouw verhaal hier lezen? Aarzel dan niet om het te laten weten, wie weet sturen wij jou wel een berichtje.

We kunnen haast niet wachten! Klik op de link hieronder en vul de vragen in!

Read the next article

Spinnend medicijn

Spinnend medicijn

12.08.2022

Elke week gaan wij op zoek naar interessante verhalen van katten en hun baasjes. Deze week spraken we met Ana uit Nederland. Ana komt oorspronkelijk uit Roemenië, maar verhuisde naar Nederland. Ze woont daar nu met haar man en haar twee Spaanse zwarte katten.

Weten wanneer de volgende blog online komt?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang een notificatie wanneer deze live is!

NEED HELP WITH
YOUR PURRRCHASE?