Elke week gaan wij opzoek naar interessante verhalen van katten en hun baasjes. Deze week spraken wij met Merel en Arie uit Wernhout, Nederland. Samen hebben zij twee katten en een hond en deze combinatie vonden wij bij RHR Pets zo mooi, dat we het uiteraard graag met onze lezers willen delen! Van deze kerst special word je ongetwijfeld blij, lees maar snel verder over deze bijzonder mooie combinatie.

Rondje door het park

Van huis uit weet Merel dat honden en katten prima samen kunnen leven, ze heeft eigenlijk haar hele leven al een hond tegelijk met meerdere katten gehad. Storm, de Cyperse kater van 12 jaar was dus ook al gewend aan honden, want de ouders van Merel hebben een hond waar Storm al maatjes mee is. Dus toen het stel besloot om er een hond bij te nemen, verwachtte zij geen onheil tussen de twee. En zo geschiedde, hoewel een drukke pup soms even iets teveel van het goede was voor Storm, hield hij hem af en toe wel op afstand en liet zich absoluut niet verjagen.

Merel en Arie hadden zich goed verdiept in welk ras zij goed bij hen vonden passen, qua karakter en uiterlijk zijn de dan ook helemaal weg van Indy, de Saarlooswolfhond van net 1 jaar!

Sinds Indy bij Merel en Arie is, lopen zij natuurlijk veel buiten en dan gaat Storm ook gezellig mee. Tijdens een wandeling in het park nabij een stortplaats kwam er een kleine kitten van circa 8 weken, hard mauwend, op hen af gelopen. “De kleine kitten was totaal niet onder de indruk van zo’n grote wolfshond” verteld Merel ons. Sindsdien is Poppy, de zwarte Europese korthaar, niet meer bij Indy weg te denken!

De grote baas in huis

Als we aan Merel vragen wie nu de grote baas in huis is van de drie, blijkt dat die juist helemaal niet zo groot is “Storm is duidelijk de baas over Indy, Indy probeert het over Poppy en Poppy… Tja die speelt de baas over het hele huis, inclusief ons” verteld Merel.

Omdat Poppy en Indy beiden nog jong zijn, zoeken zij elkaar de hele dag op. “Ze lopen continu achter elkaar aan, stoeien veel, en terroriseren het liefste het hele huis als ze de kans krijgen” zegt Merel over de kleine Poppy en grote Indy. “Als ze na al dat spelen en wild doen een rust moment pakken, doen ze dit ook het liefste samen op de bank” vervolgd ze. Waar Indy is, daar is Poppy en andersom. Dat dit zó goed zou klikken had Merel nooit durven dromen.

Maatjes, door dik en dun

Dat Storm zich soms liever wat meer afzijdig houdt, betekend niet hij er niet bij hoort. Sterker nog, eten doet hij het liefste samen met Poppy, en tijdens de wandelingen van Indy gaat hij ook mee. Tijdens een van deze wandelingen werd Indy aangevallen door een kleinere hond, maar dit liet Storm niet gebeuren en schrok hem gelijk af! Enige tijd daarna, sprong Indy voor Storm tussen twee katten om een gevecht te sussen zodat Storm weer rustig mee naar huis kon lopen. Merel is met recht trots op haar mooie lieve dieren!

Ook geïnterviewd worden?

We zijn continu op zoek naar nieuwe furry friends! Wil jij ook jouw verhaal hier lezen? Aarzel dan niet om het te laten weten, wie weet sturen wij jou wel een berichtje.

We kunnen haast niet wachten! Klik op de link hieronder en vul de vragen in!

Read the next article

Geen leven zonder katten

Geen leven zonder katten

16.12.2022
Elke week gaan wij opzoek naar interessante verhalen van katten en hun baasjes. Deze week spraken wij met Taylah, zij woont in Darwin, Nortern Territory, Australië, met haar twee katten Ralph en Judy. Beiden zijn geadopteerd uit het asiel, en Taylah weet één ding zeker: ze zal haar leven nooit meer zonder katten doorbrengen. 
Weten wanneer de volgende blog online komt?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang een notificatie wanneer deze live is!

NEED HELP WITH
YOUR PURRRCHASE?