Surprise!

Toen Mike in 2020 jarig was, haalde Joan een grap met hem uit door hem een doos te geven waarvan ze hem liet geloven dat er een kat in zat. In plaats daarvan kreeg hij tóch een fantastische verrassing… namelijk het nieuws dat ze er een zouden nemen! Mike wilde eigenlijk altijd al een hond, maar omdat ze allebei fulltime werkten, was dat geen optie. Hij stelde toen een kat voor, en na onderzoek werden ze allebei verliefd op het Brits Korthaar vanwege hun schattige uiterlijk. Ze sloten zich aan bij een Facebook-groep gewijd aan dit ras, en nadat ze een oproep hadden geplaats dat ze op zoek waren naar een kitten, namen verschillende cattery's contact met hen op. Nala was een van de eerste, en ze voeden meteen een band met haar. Kort daarna ontvingen ze een foto van Mickey, en ze konden het niet laten om hem te adopteren, vooral omdat de kandidaat die hem als eerste wilde hebben, had geweigerd.

We realiseerden ons, dat het hebben van 2 kittens nóg beter is dan één kitten

Joan

Sociaal en nieuwsgierig

Mickey was de eerste die ze oppikten omdat hij al 20 weken oud was. Hij was direct nieuwsgierig en zijn karakter kwam overeen met hetgeen Brits Kortharen bekend om staan. De karaktereigenschappen van een Brits Korthaar:

  • Rustig en kalm; ze zijn niet overdreven actief en houden er meestal van om op hun gemak te ontspannen.
  • Sociaal; ze genieten van gezelschap, zowel van hun eigenaar als andere huisdieren.
  • Geduldig; de katten hebben vaak veel geduld en raken niet snel geïrriteerd.
  • Onafhankelijk; ondanks hun sociale karakter zijn Brits Korthaar katten ook heel goed in staat om zichzelf te vermaken. Ze hebben niet altijd aandacht of interactie nodig om gelukkig te zijn. Daardoor zijn ze gemakkelijk in omgang en passen zich goed aan verschillende levensstijlen aan.

Bang en onwennig

Ongeacht de karaktereigenschappen van het ras heeft elke kat natuurlijk zijn eigen unieke persoonlijkheid. Bijvoorbeeld door hun achtergrond en ervaringen. Voor Nala was het dus ook anders ‘ze was erg bang, en we denken dat ze misschien een trauma heeft opgelopen van het verblijf in een cattery met meer dan 20 katten’ vertelt Joan. Dat is inmiddels wel stukken beter geworden, ze toont haar genegenheid door bijvoorbeeld voor hen te gaan zitten en te vragen om een aai. ‘Mickey houdt van knuffels en komt geregeld bij ons op schoot liggen, dat zal Nala nooit doen’ zegt Joan. Nala houdt liever overzicht vanuit haar Kilimandjaro krabpaal.
 

Lees ook het volgende artikel

De katten in Villa Samson

De katten in Villa Samson

17.03.2023

Iedere week gaan wij opzoek naar interessante verhalen van katten en hun baasjes. Deze week spraken wij met Milly, medewerker van Villa Samson naast het UZ Brussel. Villa Samson is een huiselijke plek waar ze genezing stimuleren door contact met dieren. “Bij ons is iedereen welkom om te komen proeven van ons beestig medicijn: jong, oud, tweevoetig, vierpotig of op wielen” vertelt Milly over de missie waar zij voor staan, en zo patiënt en dier een stapje dichter bij elkaar te brengen, omdat contact met dieren zowel op lichamelijk als mentaal vlak wonderen doet.

Weten wanneer de volgende blog online komt?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang een notificatie wanneer deze live is!

NEED HELP WITH
YOUR PURRRCHASE?