Elke week gaan wij opzoek naar interessante verhalen van katten en hun baasjes. Deze week spraken wij met Lisanne, uit de gezellige stad Nijmegen. Lisanne is verknocht aan het ras Brits Kortharen. Haar ouders hebben sinds zij 4 jaar was een eigen Cattery gehad, je kunt dus wel zeggen dat de liefde voor katten in haar bloed zit. Sinds 2021 heeft Lisanne haar eigen cattery, waar ze onlangs haar eerste nestje mee kreeg!

Van kleins af aan

Bij Lisanne thuis zie je niet alleen maar Brits Kortharen, ook heeft zij via een herplaats website twee Ragdolls in huis genomen. De twee Ragdolls, Mikey en Tyson, zijn broers en hebben een speciale band, ze zijn een echt duo. Net zoals het andere stel, de Brits Kortharen Tony en Mango. Zij zijn beiden gefokt bij de cattery van haar vader, en natuurlijk kwam Lisanne daar iets vaker dan regelmatig toen zij geboren waren om een band op te bouwen met de kittens voordat ze bij haar kwamen wonen.

Inmiddels wist Lisanne natuurlijk steeds meer over het werk dat een eigen cattery met zich mee brengt en hoe mooi het kan zijn om de zwangerschap en bevalling van dichtbij mee te maken. Daarom besloot zij in 2021 om haar droom te realiseren en zich ook te registeren als officiële Brits Kortharen cattery Say My Name. Hierdoor probeert zij, door selectief te fokken met gezonde, mooie bloedlijnen, een bijdrage te leveren ter verbetering van dit prachtige ras. En ondertussen geniet zij volop van de kittens van begin tot vertrek.

Het eerste nestje

Tijd voor beschuit met muisjes! Mango, de mooie tricolor Brits Korthaar heeft op 7 juli ’22 haar eerste nestje gekregen! Voor Lisanne is dit het eerste nestje binnen haar eigen cattery. En wat voor een! Wat een mooie koppies allemaal… Goed gedaan Mango! Vanzelfsprekend ging het niet, Lisanne heeft de kittens de eerste weken handmatig moeten bijvoeden om ze groot te brengen. Omdat Mango een minimale melkproductie had, was dit niet voldoende om alle kittens genoeg te voeden. Met een voedingsschema dat 24/7 doorliep, was Lisanne hier dus continu mee bezig.  

De kittens groeien bij Lisanne op in de woonkamer. Zo worden de kittens goed gesocialiseerd en zijn ze gewend aan alle huiselijke geluiden en activiteiten. Omdat ze opgroeien tussen de andere huisdieren van Lisanne, worden ze aanhankelijke, nieuwsgierige en vooral lieve Britjes.

Het nest verlaten

Als de kittens 13 weken zijn, mogen zij verhuizen naar hun nieuwe personeel! Dat is in de eerste week van oktober al. Lisanne heeft een goede klik met alle nieuwe eigenaren, ze zijn erg betrokken en ze kijken natuurlijk ontzettend uit naar de komst van hun kittens!

Van dit nestje zal Lisanne zelf geen kitten houden, wel hoopt zij uit het nest van volgend jaar een leuke poes te kunnen houden. Wij blijven Lisanne en haar cattery volgen, en wensen alle kittens alvast een happy new home toe bij hun nieuwe thuis!

Er is veel tijd en liefde ingestoken, maar de kittens doen het geweldig!

Lisanne

Ook geïnterviewd worden?

We zijn continu op zoek naar nieuwe furry friends! Wil jij ook jouw verhaal hier lezen? Aarzel dan niet om het te laten weten, wie weet sturen wij jou wel een berichtje.

We kunnen haast niet wachten! Klik op de link hieronder en vul de vragen in!

Read the next article

Liefde voor en van je kat

Liefde voor en van je kat

16.09.2022
Elke week gaan wij op zoek naar interessante verhalen van katten en hun baasjes. We hielden halt in Beieren, Duitsland, bij Alexandra en haar man Norbert. Zij hebben een kleine prinses en een clown in huis, je leest hier meer over de twee katten, Maja de Birmaan en Lupo de Ragdoll. Alexandra is niet alleen dol op hen, de liefde is ook geheel wederzijds.
Weten wanneer de volgende blog online komt?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang een notificatie wanneer deze live is!

NEED HELP WITH
YOUR PURRRCHASE?