Catfluencer?

Anno 2022 is catfluencer een begrip. Iedereen heeft vast wel eens van een influencer gehoord, een persoon die op sociale media veel volgers heeft en daarom zelfs een bekende persoon is. Deze influencer fungeert als een rolmodel voor een bepaalde doelgroep en beïnvloedt mogelijk ook keuzes van zijn of haar volgers hiermee.

Wij bij RHR Pets, en jij waarschijnlijk ook, worden een stuk vrolijker van een Catfluencer! Want wat is er nou leuker dan ál die schattige kattenfoto’s die je op je telefoon ziet terwijl je ’s avonds op de bank door je sociale media kanalen heen scrolt? Cola the Cat dus, die wil je volgen! Klik hier voor zijn Instagram pagina.

Hoe het allemaal begon

Cola is voor eigenlijk als speelmaatje voor de andere kat van Marit gekomen, genaamd Monster. Uiteindelijk zijn ze helaas niet de beste vriendjes geworden, maar met nog 2 honden thuis gaat alles wel gewoon goed samen. Marit maakte altijd al graag foto’s, en toen ze op Instagram een kat zag die op haar Cola lijkt dacht ze “misschien vinden andere mensen Cola ook wel leuk”. Zodoende besloot Marit in 2016 een Instagram account voor Cola te maken. Niet wetende dat ze zoveel volgers zou krijgen, inmiddels ruim 128.000! Cola heeft natuurlijk de looks van een echt Instagram model, met zijn mooie donkerbruine vacht en coole uitstraling. Maar daarom had Marit niet voor Cola gekozen, ze had tevens geen voorkeur voor een bepaald ras en na een aantal nestjes gezien te hebben, had ze vooral met Cola een directe klik!

Groeiend account

Veel volgers van Cola voelen die klik ook. Op de foto’s en filmpjes van Cola wordt veel gereageerd en de foto’s worden heel veel geliked. Zo wordt het account van Cola steeds bekender, en blijft het aantal volgers groeien.

Een enorme groei merkte Marit een aantal jaar geleden, een foto van Cola werd door “Cats of Instagram” geplaatst, waardoor ze binnen een aantal uur duizenden volgers erbij had! Dat was met onderstaande foto, en bij het zien van deze foto wil je Cola toch ook volgen?

Voor Marit is het een leuke bezigheid, ze besteedt er dagelijks niet heel veel tijd aan en ze doet het met name voor de fun. Maar het heeft zeker gunstige bijkomstigheden. Dankzij het account van Cola heeft Marit leuk contact met mensen die zij via social media heeft leren kennen. “Daarnaast is het leuk om af en toe een beetje bij te verdienen en leuke spullen voor de katten te krijgen” benoemt ze. Ze hoopt dan ook dat ze hier nog lang mee door mag gaan, en haar volgers van leuke content mag blijven voorzien.

Do's & Don'ts

De beste DO wanneer je een account voor je kat wil maken is volgens Marit: Geniet van je kat! Als je het leuk vindt om foto’s te maken en je kat vindt het leuk om gefotografeerd te worden, dan is dat het belangrijkste.

Als ik de camera pak, begint Cola al te miauwen

Marit

Cola vind het heel leuk om gefotografeerd te worden, want dat betekent aandacht en snoepjes! Hij heeft ook veel verschillende gezichtsuitdrukkingen, die Marit dan mooi weet vast te leggen. Alsof hij er echt voor gaat poseren. Marit gebruikt hiervoor een Canon camera, of soms gewoon haar telefoon. Zolang de foto maar duidelijk en van goede kwaliteit is. Vervolgens bewerkt ze de foto met de Lightroom app, een kleine aanpassing zoals het licht of schaduw bewerken zodat de foto er nét iets meer uitspringt.
 

Je hoeft volgens Marit niet persé iets unieks te laten zien “Cola is ook maar een gewone kat die eigenlijk niets geks of speciaals doet” zegt ze. Wel adviseert ze om dagelijks online actief zijn, zo behoudt je het aantal volgers ook. Wanneer je er genoeg aandacht aan besteedt, dan groeit het aantal volgers vanzelf. Maar bovenal moet het vooral leuk blijven en niet draaien om het aantal volgers. Een absolute DON’T die Marit daarom benoemd, is dat je het account niet moet beginnen met de intentie om catfluencer te worden.

Leuk weetje, wist jij dat RHR Pets ook actief is op Instagram, Facebook, TikTok en Youtube? Wereldwijd hebben we meer dan 400.000 volgers!

Ook geïnterviewd worden?

We zijn continu op zoek naar nieuwe furry friends! Wil jij ook jouw verhaal hier lezen? Aarzel dan niet om het te laten weten, wie weet sturen wij jou wel een berichtje.

We kunnen haast niet wachten! Klik op de link hieronder en vul de vragen in!

Read the next article

Chartreux, het mooiste kattenras

Chartreux, het mooiste kattenras

03.06.2022
Elke week gaan wij op zoek naar interessante verhalen van katten en hun baasjes. Deze keer spraken wij met Saso, uit Slovenië. Saso is een trouwfotograaf en trotse eigenaar van twee Chartreux katten. Volgens Saso het mooiste kattenras, met hun blauwe vacht en koperkleurige ogen.
Weten wanneer de volgende blog online komt?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang een notificatie wanneer deze live is!

NEED HELP WITH
YOUR PURRRCHASE?