Verliefd op het ras

Hoewel Julia en haar vriend dachten echte hondenmensen te zijn, besloten ze vanwege de levensstijl en het onderhoud op dit moment dat het geschikter voor hen was om katten te nemen. En, ze zijn verrast en verbaasd over hoeveel ze al geleerd hebben van hun twee katten Woodie en Leo. Beiden zijn Neva Masquerade raskatten, de point variant van de Siberische kat wat sinds 2009 volledig als officieel ras wordt erkend. De Neva Masquerade heeft een lichte vacht met donkerde gekleurde plekken bij het gezicht en de poten. Qua uiterlijk komen ze verder veel overeen met de Siberische kat; lang haar, een borstelige staart en een gespierd lichaam. Ook qua persoonlijkheid komen ze sterk overeen, ze zijn intelligent, levendig, nieuwsgierig, vrolijk en aanhankelijk. Een ideaal gezelschapsdier en dit kan Julia alleen maar beamen “We voelen de band en liefde tussen ons elke dag groeien. Wat mij het meest raakt, is dat ze ook echt hun liefde aan ons tonen” verteld ze.

Besties

Woodie en Leo komen van verschillende cattery’s, ze zijn beiden een jaar oud en hun karakters zijn van goud. Hoewel het spelen er op het begin nogal ruw aan toe ging, zijn het inmiddels de beste vrienden. Woodie was als eerste bij Julia thuis, en toen ze hem gingen ophalen was hij totaal niet verlegen ten opzichte van zijn broers en zussen. Die waren een stuk rustiger, waardoor Julia Woodie nóg fantastischer vond. Leo kwam een aantal weken later, hij was zo klein en schattig. Nog een beetje timide, maar ook erg speels! Dus toen ze elkaar ontmoette werd er direct volop gespeeld. De eerste dag maakte Julia zich een beetje zorgen of het er niet té ruw aan toe ging, maar deze werden de tweede dag al direct weggenomen toen ze zagen dat Woodie op de stoel bij Leo sprong en hem liefdevol begon te wassen. Sindsdien zijn ze de beste vrienden.

Jong volwassen

Woodie en Leo zijn beiden speels, maar Leo kan écht altijd spelen en is ook een stuk nieuwsgieriger dan Woodie. Wat Julia zo verbazingweekend aan Woodie vind, is dat hij zo volwassen is. Tot op de dag van vandaag heeft hij nog nooit een ondeugende streek uitgehaald.

Allebei de katten geven Julia een kalm gevoel, en ook dat zij in het nú leeft. Julia geniet nog meer van de kleine dingen in het leven en ze beseft hoe belangrijk gezelschap om je heen is. Een leuke bijkomstigheid, in de winter heeft Julia de liefste beenwarmers! Inclusief echt haar, want dat is onoverkomelijk met twee langharige katten. Zo ook bij vreemden, Leo is altijd zo gewend aan nieuwe mensen en wikkelt zich gemakkelijk om je been heen zodat je hem over zijn buikje kan aaien. Woodie is daarentegen iets afstandelijker naar nieuwe mensen, maar zit des te liever bij Julia op schoot.

Ook geïnterviewd worden?

We zijn continu op zoek naar nieuwe furry friends! Wil jij ook jouw verhaal hier lezen? Aarzel dan niet om het te laten weten, wie weet sturen wij jou wel een berichtje.

We kunnen haast niet wachten! Klik op de link hieronder en vul de vragen in!

Read the next article

Fan van Queen

Fan van Queen

18.11.2022
Elke week gaan wij opzoek naar interessante verhalen van katten en hun baasjes. Deze week spraken wij met Ashleigh vanuit de Australische Goudkust. Ashleigh en haar verloofde hebben twee langharige katten. Ondanks dat dat voor héél veel haar zorgt tijdens de ruiperiode, één van de katten FIV positief én niet helemaal zindelijk is, zou ze het niet anders willen.
Weten wanneer de volgende blog online komt?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang een notificatie wanneer deze live is!

NEED HELP WITH
YOUR PURRRCHASE?