Geadopteerde kat

Fonzy stond al lang beschikbaar ter adoptie bij de Australische Animal Welfare League, en omdat hij FIV positief is wilde niemand hem adopteren. Ashleigh kon er echter niet omheen hoe knap hij is, en besloot hem te adopteren. Omdat Fonzy ook nogal wat overgewicht had, zette Ashleigh hem op een dieet om zo gezond mogelijk verder te kunnen leven.

Fonzy is inmiddels al 10 jaar, maar hij heeft nooit helemaal goed geleerd wat naar de kattenbak gaan betekend. Althans, hij gaat er wel heen, maar vervolgens legt hij het er precies naast. Natuurlijk houdt Ashleigh alsnog heel veel van hem! En hoewel Fonzy niet zo dol is op knuffelen, komt hij zelden eens naar boven om bij Ashleigh en haar verloofde op bed te komen om precies tussen hen in te gaan liggen spinnen.

Freddie Mercury

Omdat één kat duidelijk niet genoeg was voor het stel, besloten ze nog een kat te nemen. Bij een Cattery waren nog een aantal rode katers over dus Ashleigh kon het niet laten om een bericht te sturen. Ze namen een Maine Coon erbij en noemde hem Freddie, naar Freddie Mercury omdat ze ontzettend fan van Queen zijn!

Sindsdien is Freddie ook de absolute koning van het huis, hij regeert het alsof het zijn kasteel is. En zo worden ze ook allebei behandeld bij Ashleigh thuis. In de woonkamer vind je de Maine Coon Lounge tussen de banken staan, zodat ze katten gezellig in de zithoek betrokken worden.

Daarnaast hebben Fonzy en Freddie ook nog hun eigen speelkamer, hier staat de Maine Coon Tower dichtbij het raam om ze het beste uitzicht te geven terwijl ze in de bovenste hangmatten liggen. En de Devon Rex bevindt zich daar ook, wat de favoriete verstopplek van Freddie is! Fonzy is liever in de woonkamer.

Beste gezelschap

Het is een droom van Ashleigh om op een dag nog een kat erbij de adopteren. Het constante gezelschap van haar katten is dan ook het grootste voordeel, die alle nadelen doen vergeten. “Natuurlijk is het niet leuk om de ontlasting op te ruimen, of de enorme hoeveelheden haar wanneer ze in de rui zijn” verteld Ashleigh, “maar ik wordt al blij als ik naar ze kijk, bijvoorbeeld hoe Freddie opgerold ligt te slapen, en Fonzy nog met zijn tong uitgestoken van het schoonmaken” vervolgd ze. En hoewel ze niet altijd aangeraakt willen worden, zullen ze altijd bij Ashleigh en haar verloofde in dezelfde ruimte zijn. En als Freddie wel aangeraakt wilt worden? Dan gaat hij staan als een mens met zijn voorpoten gestrekt omhoog zodat je hem onder zijn oksels oppakt!

Fonzy en Freddie zijn als onze eerste kinderen, ze komen altijd op de eerste plaats!

Ashleigh

Ook geïnterviewd worden?

We zijn continu op zoek naar nieuwe furry friends! Wil jij ook jouw verhaal hier lezen? Aarzel dan niet om het te laten weten, wie weet sturen wij jou wel een berichtje.

We kunnen haast niet wachten! Klik op de link hieronder en vul de vragen in!

Read the next article

De drie musketiers

De drie musketiers

11.11.2022

Elke week gaan wij opzoek naar interessante verhalen van katten en hun baasjes. Vorige week nog spraken wij met Belinda uit Australië, deze week zoeken wij het een stuk dichterbij. Om precies te zijn, recht tegenover ondergetekende! Omdat er binnen het team van RHR veel dierenliefhebbers werken met een kat, ga ik deze week met mijn collega Mitchell in gesprek.

Weten wanneer de volgende blog online komt?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang een notificatie wanneer deze live is!

NEED HELP WITH
YOUR PURRRCHASE?