Elke week gaan wij op zoek naar interessante verhalen van katten en hun baasjes. Deze week spraken we met Sharon uit Nederland. Zij heeft twee katten, Maddox en Dexter. Ze zijn allebei al 4 jaar bij haar en zijn geboren in maart 2017. "Ik denk dat je zou kunnen zeggen dat we wel wat overeenkomsten hebben, aangezien Maddox en ik allebei verslaafd zijn aan warme, donzige dekens.”

Mijn katten konden het in het begin niet met elkaar vinden

Sharon

Liefde op het eerste gezicht

Maddox was niet Sharon's eerste keus, aangezien ze eerst van plan was zijn zusje te adopteren. "Ik ging erheen met de bedoeling om zijn zusje, een beige kleurige kat, te kopen. Toen ik hem zag, was ik meteen verliefd. Ik heb altijd al een grijze kat willen hebben, maar de vorige eigenaar had Maddox nog niet online gezet", vertelt ze.

Hij voelde zich meteen thuis, hij bleef maar spinnen en met alles spelen. Het duurde echter niet lang voordat zijn broer Dexter thuiskwam. "In het begin konden ze niet met elkaar overweg... Maar op een dag kwam ik thuis en zag ik ze samen op hun krabpaal slapen, dus ik wist dat het goed zou komen."

Spinnend medicijn

Sharon heeft altijd met katten en honden geleefd, totdat ze ging verhuizen en ze zich realiseerde dat het voor haar niet mogelijk was om een hond te hebben. Toen besloot ze voor katten te gaan. Slimme beslissing, Sharon! Ze zou het niet anders willen. "Mijn katten betekenen alles voor me. Ik wist niet dat het zo leuk kon zijn om katten te hebben! Ze hebben allebei hun eigen karakter, want Maddox knuffelt graag en Dexter speelt graag en veel", vertelt Sharon. "Ze helpen me zelfs om met stress om te gaan, want knuffelen met een spinnende kat is de perfecte remedie."

We hadden nooit verwacht dat Dexter van onze kleine jongen zou houden

Sharon

Het is een stressvolle tijd voor haar geweest, sinds ze onlangs een baby heeft gekregen met haar vriend. Dexter is niet zo dol op vreemden, dus ze was bang dat hij haar baby niet zou accepteren. "Hij is opgegroeid op een boerderij, dus hij was niet gewend dat mensen hem verzorgden. We hadden nooit verwacht dat hij zo liefdevol zou zijn voor onze baby. Hij is de beste kat die we ons hadden kunnen wensen", vertelt Sharon.

Katten houden ook van een manicure

Als er één nadeel is aan het hebben van een kat, dan zijn het wel hun puntige nagels. Die wilden ze weleens in de meubels zetten. Gelukkig hebben we daar een oplossing voor. Sharon kocht de Catdream De Luxe, maar vond hem een beetje te groot voor haar huis. "Uiteindelijk hebben we hem weggegeven aan een vossenopvangcentrum. Toen heb ik besloten om een kleinere te kopen, de Royalty Blackline Dark Grey. Hij staat in onze woonkamer, omdat we daar de meeste tijd met de katten doorbrengen. Ze hebben wel echt een stevige nodig, want Maddox weegt meer dan 6 kg."

Ook geïnterviewd worden?

We zijn continu op zoek naar nieuwe furry friends! Wil jij ook jouw verhaal hier lezen? Aarzel dan niet om het te laten weten, wie weet sturen wij jou wel een berichtje.

We kunnen haast niet wachten! Klik op de link hieronder en vul de vragen in!

Read the next article

Kat met verlatingsangst

Kat met verlatingsangst

15.07.2022
Elke week gaan wij op zoek naar interessante verhalen van katten en hun baasjes. Deze week kwamen we terecht in Nederland, bij Lisette, haar vriend en hun twee katten. Hoewel je zou kunnen denken dat hun katten Luna en Lana zusjes zijn, zijn ze dat niet. Luna is al wat langer bij hen, en zij is ontzettend gehecht aan haar baasjes. 
Weten wanneer de volgende blog online komt?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang een notificatie wanneer deze live is!

NEED HELP WITH
YOUR PURRRCHASE?