Chipplicht

Medio januari 2023 werd bekend gemaakt dat er binnen Nederland een landelijke chipplicht voor katten op komst is. Wanneer dit in zal gaan, is nog niet bekend. Wat wel bekend is, is dat slechts 17% van de vermiste katten die in het asiel terecht komen weer worden herenigd met hun baasje. De rest heeft geen chip óf is niet juist geregistreerd. Een aanzienlijk verschil met honden, 93% van de honden zijn wel gechipt, waaruit blijkt dat het enorm effectief is.

Broertjes

Hunter en Jay zijn broertjes en komen uit een nestje kittens dat in 2014 werd gevonden langs de weg. Ze gingen via het dierenasiel eerst naar een gastgezin en daarna werden nieuwe baasjes gezocht. “Wij wilden graag een kat, en omdat alleen Hunter en Jay nog over waren, hebben we ze samen genomen. We vonden het zielig om er eentje alleen achter te laten” zegt Katja.

De twee katers groeide op in Kerkdriel en konden via het kattenluikje naar buiten. Tot in oktober 2018 Hunter ineens niet meer thuis kwam. Katja kan zich dit nog goed herinneren “we hebben heel lang en echt overal gezocht, rondgevraagd en geflyerd. We gingen alle tips na, van mensen die dachten dat ze hem gezien hadden. Het leverde niets op”.   

Ruim 4 jaar heeft Jay het rijk voor zichzelf gehad bij Katja thuis.

Bijzonder telefoontje

Uiteindelijk blijkt dat Hunter in Alem is beland, het is een raadsel hoe hij daar vanuit Kerkdriel is beland. En een nog groter raadsel, waarom hij nooit terugkeerde. Het moment dat Paul door het asiel werd gebeld, ging gepaard met flink wat tranen. “Het voelde zó onwerkelijk” verteld Katja, die niet genoeg kan benadrukken hoe belangrijk het is om je katten te chippen én registreren, daardoor hebben zij hun Hunter weer terug.

Een paar dagen geleden merkte de vrouw die hem gevonden heeft, dat het kattenvoer in haar schuur steeds erg snel op was. Al snel zag ze Hunter door het kattenluikje van de schuur gaan. Ze heeft het een paar dagen aangekeken, maar belde toen het dierenasiel of er iemand kon komen om hem te komen vangen en te controleren op een chip. Anders zou ze hem zelf wel willen houden.

Nooit de hoop opgegeven

Katja en haar man kunnen nog steeds niet geloven dat Hunter weer terecht is, sinds 2 weken ligt hij weer heerlijk thuis op zijn Royalty krabpaal.

Toch hebben zij al die tijd nooit de hoop opgegeven “mijn man zocht na al die jaren nog steeds iedere maand de lijst met gevonden dieren van Amivedi af, om te kijken of Hunter ertussen zat” zegt Katja, die enorm blij is dat Hunter weer thuis is bij zijn broertje Jay. Daarnaast ziet Hunter er nog erg goed uit, je zou niet zeggen dat hij ruim 4 jaar van huis is geweest.

De hereniging tussen de broertjes ging gelukkig ook goed:

Read the next article

The Cat Dad

The Cat Dad

27.01.2023

Iedere week gaan wij opzoek naar interessante verhalen van katten en hun baasjes. Deze week spraken wij met Christopher en zijn dochter Luna Jasmin uit Ede, Nederland. Samen zijn ze grote kattenliefhebbers. Dat blijkt onder andere uit de woning van Christopher, en de knuffelcollectie van Luna. Eindeloze verhalen kan Christopher ons vertellen over zijn katten. Eigenlijk kunnen we wel zeggen dat hij de ultieme Cat Dad is.

 

 

 

 

Newsletter

Weten wanneer de volgende blog online komt? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang een notificatie wanneer deze live is!

NEED HELP WITH
YOUR PURRRCHASE?