Eerste huisdier samen

Beide dames zijn ragdolls, maar Luna is een half jaar ouder dan Lana. "We vonden online een advertentie over Luna, ze was eigenlijk ons eerste huisdier samen. Ik heb altijd Maine Coons gehad toen ik nog thuis woonde, maar dit was de eerste keer dat mijn vriend en ik samen een kat namen", vertelt Lisette. "We wilden graag dat Luna een vriendinnetje zou hebben, dus daarom zijn we via Facebook op zoek gegaan naar een andere ragdoll. Gelukkig voor ons vonden we iemand die net een nestje had."

Waar ik ga, daar gaan zij

Luna en Lana konden het vrij snel met elkaar vinden, ook al had Luna een paar dagen niet echt door wat er aan de hand was. "Ze wist niet zo goed wat ze met Lana aan moest, maar gelukkig zijn ze nu elkaars beste vriendin. Ze zijn onafscheidelijk", zegt Lisette.

De katten voelen het altijd als ik een slechte dag heb

Lisette

Ze zijn niet alleen elkaars beste vriendin, ze betekenen ook de wereld voor Lisette. "Ze zijn een groot deel van ons leven. Luna en Lana hebben me ook door een hele zware tijd heen geholpen, ze voelen het echt als ik een slechte dag heb."

De katten zijn altijd bij haar, waar zij ook gaat, de katten gaan mee. "Ik kan zelfs niet naar het toilet gaan zonder dat ze me volgen. De was schijnt ook heel interessant te zijn, want ze willen altijd bij me zijn als ik de was doe."

Verlatingsangst

Omdat ze toch veel voor hen betekenen, voelen ze zich uiteindelijk ook schuldig als ze een paar dagen het huis uit moeten. Het is niet dat er niemand voor hen zorgt, maar toch. "We lieten onze ramen vervangen, dus moesten de katten natuurlijk ergens anders heen. Onze vrienden zouden op ze passen. Ze kregen de hele zolder voor zichzelf! Maar Luna vond het helemaal niks, ook al bezochten we ze elke dag. Ze stopte zelfs met eten!", vertelt Lisette.

Helaas is dit iets waar veel katten mee te maken hebben. Katten kunnen ook last hebben van verlatingsangst. Elke kleine verandering in hun routine kan dit veroorzaken. Honden laten hun ongemak zien door meubels te vernielen of te janken, maar katten kunnen stoppen met eten omdat ze zich niet op hun gemak voelen.

Luna stopte met eten door verlatingsangst

Lisette

Lisette en haar vriend moesten op zoek naar alternatieven, aangezien ze van plan waren op vakantie te gaan. "We gingen op zoek naar plaatsen waar ook katten welkom waren en uiteindelijk vonden we er eentje in Oostenrijk. Afgelopen zomer hebben we onze twee katten twee weken meegenomen en ze leken het helemaal niet erg te vinden! We hebben ze meegenomen op wandelingen en ze leken het prima naar hun zin te hebben, ook al waren ze in een andere omgeving."

Oost west, thuis best

Luna en Lana mogen zich uitleven op hun eigen Corner Coon, die naast de bank staat. "Hij past perfect in ons interieur. We moesten wel een stevig exemplaar kopen, want de Ragdoll behoort tot de categorie grote katten. Het is niet de bedoeling dat een kattenboom na een jaar al kapot is, want ze gebruiken hem wel vaak", vertelt Lisette. Ze zijn van plan om binnenkort een nieuwe te kopen. "Misschien komt de Chartreux er ook nog wel bij, zodat de katten nog wat meer krab- en slaapplekken krijgen. "

Join the family!

We zijn continu op zoek naar nieuwe furry friends! Wil jij ook jouw verhaal hier lezen? Aarzel dan niet om het te laten weten, wie weet sturen wij jou wel een berichtje.

We kunnen haast niet wachten!

Read the next article

Opgroeien met katten

Opgroeien met katten

08.07.2022

Elke week gaan wij op zoek naar interessante verhalen van katten en hun baasjes. Deze week spraken we met Elize, die samen met haar man Gerard en hun dochter Lente in Nederland woont. Elize en Gerard hebben altijd katten gehad, maar na het verlies van hun kat Willem, had ze het gevoel dat ze nooit meer een kat in huis zou nemen. "We verloren onze kat Willem omdat hij was aangereden door een auto. Ik had het gevoel dat mijn hart het niet aankon, dus ik was niet van plan om een nieuwe kat te nemen", legt Elize uit.

Weten wanneer de volgende blog online komt?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang een notificatie wanneer deze live is!

NEED HELP WITH
YOUR PURRRCHASE?