Leren van dieren

“Ik hou van alle dieren, groot, klein, harig of niet” verteld Marlene. Volgens haar kunnen we allemaal veel van ze leren. Over al haar harige vriendjes kan Marlene genoeg bijzondere of leuke verhalen vertellen. Misschien komt het omdat ze allemaal gered zijn, en soms ook al het nodige hebben meegemaakt. Daarom is het voor Marlene ook niet meer dan logisch om geredde dieren te adopteren.

Haar twee labradors, Milo en Gary zijn op latere leeftijd geadopteerd van LabRescue. Daarnaast is de oudste kat Denver inmiddels al 20 jaar. In 2002 heeft Marlene haar samen met haar zusje Farley geadopteerd, die helaas is overleden op 4-jarige leeftijd. Maar Denver is allang niet meer alleen. Marlene heeft daarna nog 6 katten in huis genomen. Waaronder Clarrie, hij werd gevonden met een gewond voorbeen, zijn been genas niet meer en moest worden geamputeerd. “Hij verplaatst zich net zo snel als zijn viervoetige familieleden!” verteld Marlene over haar 3-potige jongen. Ook Ruby, Noog, Ripley, Kirkland en Emmi werden nog aan het grote gezellige gezin toegevoegd.

Kattenopvangmama

Sinds 2019 zet Marlene zich ook in voor de organisatie Cheltenham Cat Rescue “ze doen geweldig werk, niet alleen voor katten” verteld Marlene, die deze week nog een 7 weken oud schildpadmeisje genaamd Miso verwelkomde.

Daarnaast heeft zij momenteel nog 6 pleegkatten en kittens in huis. Ze hebben allemaal niet zo’n gemakkelijke start gehad, maar inmiddels gaat het goed met hen en verblijven ze bij Marlene totdat ze een nieuwe thuis vinden. Chapeau voor Marlene, want inmiddels heeft zij al 103 katten/ kittens opgevangen voor Cheltenham Cat Rescue!

Pas op! Kusjes gebied

Met alle dieren in huis heeft Marlene ervoor gezorgd dat overal fijne ligplekken zijn. Vooral Ruby waant zich als een echte koningin bovenin de lounge ligplaats van de Panther krabpaal. Genietend van het uitzicht buiten, kan ze tegelijkertijd ook alle actie in huis in de gaten houden.

De Maine Coon Tower staat gunstig opgesteld, tussen de woonkamer en keuken. Gunstig, zodat Marlene elke keer als ze er langs loopt de katjes een kusje op hun hoofd kan geven. Als ze op de platformen of hangmatjes liggen, liggen ze ook op de perfecte hoogte om Marlene af en toe een uithaal te geven. “Ik noem het de kissing zone, dat is waarschijnlijk ook de reden waarom ik de vreemde uithaal krijg!” verteld Marlene lachend.

Er zijn zoveel voordelen aan het hebben van een kat, maar nog meer voordelen aan het hebben van meerdere katten!

Marlene

Elk voordeel heeft zijn nadeel

De voordelen van het hebben van katten wegen ruimschoots op tegen de nadelen. Eigenlijk is het lijstje met voordelen oneindig, maar vooral de gezelligheid en nooit alleen slapen zijn voor Marlene het fijnste. Daarnaast is haar bed ook altijd heerlijk warm. En haar schoot ook, soms ook op ongelegen momenten. Bijvoorbeeld wanneer zij op het toilet zit.

Wanneer we er toch op aandringen om één nadeel te benoemen, moet ze echt even op haar hoofd krabben en héél diep nadenken. Dan blijkt dat het voordeel van het warme bed ook een nadeel is. Want hoewel het in de winter heerlijk is, is het in de zomer weer niet zo fijn.

Creëer jouw eigen

KISSING AREA

Regular price
From €19,99
Regular price
Sale price
From €19,99
Krabpaal Maine Coon Tower Blackline (Donkergrijs)

Regular price
From €229,00
Regular price
€229,00
Sale price
From €229,00
Krabpaal Royal Cat Palace (Crème)

Regular price
€799,00
Regular price
€799,00
Sale price
€799,00

Read the next article

Happy family

Happy family

22.07.2022

Elke week gaan wij op zoek naar interessante verhalen van katten en hun baasjes. Deze week spraken we met Sharon uit Nederland. Zij heeft twee katten, Maddox en Dexter. Ze zijn allebei al 4 jaar bij haar en zijn geboren in maart 2017. "Ik denk dat je zou kunnen zeggen dat we wel wat overeenkomsten hebben, aangezien Maddox en ik allebei verslaafd zijn aan warme, donzige dekens.”

Weten wanneer de volgende blog online komt?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang een notificatie wanneer deze live is!

NEED HELP WITH
YOUR PURRRCHASE?