Huisje, boompje, beestje

Net buiten het centrum van Amsterdam woont Janice met haar gezin en 2 katten; Beer en Balou. De één een Brits Korthaar van 5 jaar en de andere een kruising van 1 jaar. De katten zijn sinds November 2022 ook nog grote broer geworden van de dochter van Janice en haar partner.

Waarom Janice twee katten heeft? “Beer had eerst een Brits Korthaar broertje, maar die werd helaas ziek en overleed. Omdat we het sneu vonden voor Beer dat hij dan alleen zou zijn, maakten we in onze omgeving bekend dat we wel een tweede kat erbij zouden willen. Via een vriendin van mijn moeder stuitte we op Balou, voortgekomen uit een niet geplande zwangerschap maar oh, wat is hij leuk!” verteld Janice over haar Beer en Balou, die meer dan goed met elkaar overweg kunnen!

The Big City

Voor werk zijn Janice en haar partner voordat ze katten en een kind hadden al eens langere tijd in het buitenland geweest. Toen de kans zich ditmaal voordeed, twijfelde het stel dan ook niet “alleen nu gaat iedereen met ons mee!” zegt Janice, die haar katten absoluut niet kan én wil missen. Per juni vertrekt het gezin voor minimaal 1 jaar naar The Big City, ze zijn hier al aardig bekend en hebben er daarom ditmaal ook voor gekozen om voor een gezinswoning in Brooklyn te gaan, in plaats van een appartement hartje New York.

“In heel veel opzichten komt de tijdelijke woning in New York overeen met onze woning in Amsterdam. En we hebben ons natuurlijk goed ingelezen over hoe we dit moeten gaan aanpakken” zegt Janice, die al maanden bezig is met de voorbereidingen om alles soepel te laten verlopen.

We hebben kort overwogen om de katten thuis te laten, maar vooral Beer is enorm eenkennig

Janice

Klaar voor de trip

“Om een kat vanuit Nederland mee naar New York te kunnen nemen, moet je aan verschillende regels en voorschriften voor huisdierenimport voldoen van de Verenigde Staten” aldus Janice. En dat is natuurlijk niet voor niks, want naast het welzijn van je eigen huisdier, mag het geen bedreiging vormen voor de Verenigde Staten. “De katten moeten gezond en volledig gevaccineerd zijn, ze mogen geen besmettelijke ziekten hebben en dit moet door een dierenarts geverifieerd worden” vervolgd ze. Hier heeft Janice inmiddels alle vereiste documenten voor in haar bezit. Ook de reis is inmiddels gepland en hun eigen spullen op locatie ook.

“We hebben goed contact met de eigenaar van het huis, zo verzorgd hij onder andere dat de babyspullen gereed zijn bij aankomst, maar ook die van de katten” verteld Janice die inmiddels een bestelling heeft geplaats bij onze Amerikaanse webshop Cat Tree King. “Beer en Balou hebben hier in Amsterdam een Maine Coon Lounge, dus in New York krijgen ze een soortgelijke, maar dan een formaatje groter, de Royalty is het geworden” verteld Janice.

From Amsterdam

TO NEW YORK CITY

Krabpaal Maine Coon Lounge Blackline (Donkergrijs)

Regular price
€159,00
Regular price
€159,00
Sale price
€159,00
Krabpaal Royalty Blackline Plus (Donkergrijs)

Regular price
€249,00
Regular price
€249,00
Sale price
€249,00

Read the next article

De superieure kat

De superieure kat

24.02.2023

Iedere week gaan wij opzoek naar interessante verhalen van katten en hun baasjes. Deze week kwamen wij terecht in Surrey, Verenigd Koninkrijk bij Hannah. Zij vertelde ons over haar Brits Korthaar, Etna, die het woord ‘cattitude’ uitgevonden lijkt te hebben.

Weten wanneer de volgende blog online komt?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang een notificatie wanneer deze live is!

NEED HELP WITH
YOUR PURRRCHASE?