Elke week gaan we op zoek naar interessante verhalen van katten en hun baasjes. Deze keer spraken we met Karla uit Sydney, Australië. Ze heeft niet alleen vier eigen katten, ze neemt ook andere katten en kittens in huis. Tot nu toe heeft ze 11 kittens en twee volwassen katten opgevangen. Met haar Facebook pagina genaamd Kitties of Oz, wil ze helpen met nuttige info over alles wat met katten te maken heeft.

Kitties van Oz

Haar Facebookpagina is vrij nieuw, maar de pagina is gevuld met meerdere interessante video's en tips. "Ik ben lid van heel wat kattengroepen en ik zie vaak dat mensen advies en informatie vragen over verschillende dingen die te maken hebben met katten- en kittengedrag, gezondheid, voeding, speelgoed, pleeggezinnen, ... Dus daarom besloot ik om er een pagina over te maken", legt Karla uit. "Mijn doel is om deze pagina te vullen met nuttige, educatieve, leuke en natuurlijk schattige inhoud die mensen en hun kittens zal helpen."

Moeder en dochter

Haar twee katten Missy en Fluffy zijn moeder en dochter. "Missy kwam als zwerfkat bij me en ik begon haar eten te geven. Na een tijdje had ze waarschijnlijk het gevoel dat ze haar drie andere kittens naar me toe kon brengen. Ik ving ze allemaal op en bracht ze naar de dierenarts. Toen ze allemaal klaar waren, heb ik er twee herplaatst en heb ik besloten om Missy en Fluffy te houden", aldus Karla.

Cadeau

Karla adopteerde Jasper vlak voor Kerstmis en bracht al haar vrije dagen door met haar nieuwe kitten. "Ik wilde een kitten adopteren dus ik heb een paar lokale kattenasielen benaderd om te zien of ze kittens beschikbaar hadden. Gelukkig was dat ook zo. Hij toonde me een foto van een klein zwart katje dat de avond ervoor op straat was gedumpt", vertelt Karla.

Ik zwoer dat ik geen katten meer zou nemen...

Karla

Toen besloot ze dat drie katten genoeg was. "Ik zwoer dat ik niet nog meer katten zou nemen..." Karla geeft altijd een oude zwerfkat te eten die in haar straat woont. Ze zet eten voor hem klaar en hij komt elke avond langs om te eten. Tot ze op een dag op haar veranda zat, met een kopje thee. Ze zag een klein rood katje uit de struiken rennen. Hij begon onmiddellijk het eten op te eten.

Zijn huis vinden

Het eerste wat ze deed was haar huisgenoot bellen, omdat ze het katje niet alleen kon vangen. "Hij was erg bang en begon naar ons te schreeuwen", zegt Karla. "Gelukkig slaagde haar huisgenoot erin om het te vangen, dus brachten ze hem binnen. "We liepen door de straten om te kijken of er een moederpoes of kittens in de buurt waren, nergens te vinden... Ik plaatste foto's van hem op lost and found pagina's, maar niemand leek om hem te geven, dus besloot ik hem naar de dierenarts te brengen zodat hij gescand kon worden voor een microchip, die hij uiteindelijk niet had."

Kat nummer vier?

Ze had zichzelf er net van overtuigd dat ze niet nog meer katten moest nemen... Toen ze het kleine katje in huis nam, begon hij meteen te spinnen en te knuffelen met haar huisgenoot. "Hij was absoluut gewend aan mensen", zegt Karla. In de eerste instantie besloot ze om al zijn dierenartswerk in orde te brengen en dan een thuis voor hem te zoeken, maar Jasper had andere ideeën. "Jasper was geobsedeerd door hem! Ik had de kitten in een grote hondenbench gezet omdat ik hem eerst door de dierenarts wilde laten nakijken voordat hij met andere katten kon socialiseren, maar ik kon Jasper gewoon niet bij hem weghouden. Hij sliep bovenop de bench en hield hem de hele tijd in de gaten. Ze praatten ook met elkaar door de kooi heen."

Karla boekte een afspraak bij de dierenarts, zette het kleine katje in een reismandje en liep met hem de deur uit. "Ik had zo'n medelijden met Jasper. Toen ik wegging, zat hij voor het raam te miauwen. Hij was er kapot van dat ik zijn vriendje wegnam", zegt Karla.

Jasper had zelf een nieuw kitten

Karla

"De kitten werd gezond verklaard, maar ze vertelden me dat ik nog een maand voor hem moest zorgen omdat hij zo klein was, dus nam ik hem weer mee naar huis. Toen ik eenmaal thuis was, was Jasper zo opgewonden! Ik bracht zijn kleine kitten terug. Ik liet ze kennismaken en Jasper besnuffelde hem overal, begon hem te wassen en ze kropen samen in bed. Dat was het, Jasper had een nieuw katje!"

Omdat Karla zo twijfelde over een extra kat in huis, besloot ze hem kat nummer Zero te noemen!

Knuffels en krabpalen

Missy, Fluffy, Jasper en Zero hebben twee krabpalen, de Maine Coon Fantasy en de Corner Coon. Vooral Jasper en Zero vinden het heerlijk om er bovenop te kroelen, of in de hangmatten te slapen.

Ook geïnterviewd worden?

We zijn continu op zoek naar nieuwe furry friends! Wil jij ook jouw verhaal hier lezen? Aarzel dan niet om het te laten weten, wie weet sturen wij jou wel een berichtje.

We kunnen haast niet wachten! Klik op de link hieronder en vul de vragen in!

Read the next article

Brits Kortharen Cattery

Brits Kortharen Cattery

23.09.2022

Elke week gaan wij opzoek naar interessante verhalen van katten en hun baasjes. Deze week spraken wij met Lisanne, uit de gezellige stad Nijmegen. Lisanne is verknocht aan het ras Brits Kortharen. Haar ouders hebben sinds zij 4 jaar was een eigen Cattery gehad, je kunt dus wel zeggen dat de liefde voor katten in haar bloed zit. Sinds 2021 heeft Lisanne haar eigen cattery, waar ze onlangs haar eerste nestje mee kreeg!

Weten wanneer de volgende blog online komt?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang een notificatie wanneer deze live is!

NEED HELP WITH
YOUR PURRRCHASE?