Voorbestemd

Met de beste bedoelingen is Emerson in 2016 opzoek gegaan naar een kat ter adoptie. De eerste kat die ze op haar zoektocht tegenkwam was Mimi, maar voordat ze überhaupt een kat in huis kon nemen wist zij dat ze moest verhuizen. De toenmalige eigenaren van haar appartement wilden geen huisdieren in het complex. Toen Emerson eenmaal in haar nieuwe appartement getrokken was, en terug naar het opvangcentrum ging zag ze dat Mimi er nog steeds was. Alsof het zo moest zijn, dus nam Emerson Mimi mee naar huis.

Dat arme meisje vond het helemaal niks in het opvangcentrum, ze houdt niet van andere katten en al helemaal niet van kittens

Emerson

Eenmaal thuis bij Emerson en haar nieuwe furever home ging Mimi direct op verkenning, ze kroop in de kasten, onder en over meubels en was lief en aanhankelijk. “Die nacht sliep ze op het voeteneinde van mijn bed” verteld Emerson, die dat direct als een goed teken zag.

(Mon)Ster

Mimi heette al zo toen Emerson haar adopteerde. Echter heeft ze er inmiddels wel een bijnaam bijgekregen: Mimi the MonStar. Want, zoals je al kan raden kan Mimi soms een Monstertje zijn, maar in de ogen van Emerson is zij een Star!

Emerson kan het niet verdragen om bij Mimi weg te zijn. “Ze betekent de wereld voor mij, ik hou zo veel van haar”, verteld Emerson die eigenlijk gewoon de hele tijd bij haar kat wilt zijn omdat dat voor haar geruststellend is. Mimi is niet de meest knuffelachtige kat, die urenlang op je schoot zit maar geeft af en toe een korte knuffel wanneer zij daar zin in heeft. Voor Emerson maakt het niet uit, ze vindt het gewoon fijn om bij haar in de kamer te zijn. Mimi gaat altijd mee op vakantie en komt minstens één keer per week met Emerson mee naar kantoor, waar ze een functie als Inspiratie Manager heeft gekregen!

Laat Mimi lopen

In 2020 heeft Emerson een huis gekocht in Wright, ze deed het nodige huiswerk en nam contact op met de dierenbescherming betreft de regels omtrent het buiten laten lopen van katten. In veel plaatsen in Australië zijn zogenaamde “Cat containment areas” wat inhoudt dat katteneigenaren hun katten op hun eigen terrein moeten houden, omdat het dicht bij een natuurreservaat ligt. Hiermee wordt de inheemse fauna beschermd en tevens hebben de katten in deze gebieden een langere levensverwachting omdat ze minder kans hebben om gewond te raken of ziek te worden.

Emerson kreeg van de dierenbescherming te horen dat het toegestaan was om haar kat daar aan een lijn naar buiten te laten, en dus was er geen reden voor Emerson om de koop van het huis niet door te laten gaan. Toen zij één jaar later eindelijk verhuisde, kwam ze erachter dat Mimi helemaal niet uitgelijnd naar buiten mocht en alleen in huis gehouden mocht. Als Emerson dit geweten had, had zij het huis nooit gekocht omdat Mimi juist zo graag buiten komt. Tevens is de boete die Emerson riskeerde met het uitlaten van Mimi ook niet weinig, dit bedraagt 1600 Australische Dollar.

Emerson moest dus stoppen met het uitlaten van Mimi en merkte al snel een verandering bij haar kat. Daarom besloot ze Mimi vaker mee te nemen naar kantoor, maar toch werd Mimi depressief en haar welzijn ging achteruit.

Niks doen was geen optie, Emerson moest actie ondernemen, en startte een petitie: “Let Mimi Walk”. Een paar duizend flyers werden afgedrukt en uitgedeeld in de brievenbus rond Canberra. Zo hoopte Emerson verandering te kunnen maken voor haar Mimi.

In het nieuws

De petitie verzamelde bijna 2000 handtekeningen in 2 maanden en Emerson werd geïnterviewd door o.a. Canberra Weekly, Canberra Times en HIT104. Ze werd benoemd op ABC-hitradio en bereikte zelfs het Nederlandse nieuws! Dat de petitie zó’n succes werd kwam onder andere ook door de sterke aanhang van Mimi op Instagram.

Uiteindelijk is Chris Steel, kabinets minister, bij Emerson thuis geweest. Chris heeft daar Mimi ontmoet en… toen was hij om! Chris zag in dat mensen die hun katten aan de lijn uitlaten juist verantwoordelijk proberen te zijn. Dat de wetgeving daar lijnrecht tegenover stond, was dan ook niet logisch en zo heeft Emerson Chris weten te overtuigen.

Toen ze de wetgeving in het jaar 2000 bepaalden, hebben ze waarschijnlijk niet eens overwogen dat er mensen zoals Emerson zijn die met hun katten aan de lijn wandelen. Per afgelopen 1 juli is de wet aangepast, en mag Emerson eindelijk weer naar buiten met Mimi aan de lijn! De inheemse fauna blijft alsnog beschermd, tevens bevordert de nieuwe wetgeving ook verantwoord huisdierbezit. Door de huisdieren aangelijnd te houden, kan iedereen van het buitenleven genieten terwijl de inheemse fauna alsnog beschermd blijft. De gezondheid en welzijn van iedereen komt hiermee ten goede.

Als Mimi gelukkig is, dan ben ik gelukkig.

Emerson

Ook geïnterviewd worden?

We zijn continu op zoek naar nieuwe furry friends! Wil jij ook jouw verhaal hier lezen? Aarzel dan niet om het te laten weten, wie weet sturen wij jou wel een berichtje.

We kunnen haast niet wachten! Klik op de link hieronder en vul de vragen in!

Read the next article

Lois houdt haar katten binnen

Lois houdt haar katten binnen

02.09.2022

Elke week gaan wij op zoek naar interessante verhalen van katten en hun baasjes. Deze week spraken we met Lois uit Norfolk in het Verenigd Koninkrijk. Lois heeft haar hele leven al katten gehad, maar nadat ze Fred bijna verloren had door een aanrijding met een auto, besloot ze alleen nog maar binnenkatten te nemen. 

Weten wanneer de volgende blog online komt?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang een notificatie wanneer deze live is!

NEED HELP WITH
YOUR PURRRCHASE?