Over de regenboog

"Mijn eerste kat was 14 jaar oud toen ze overleed. Zij werd erg ziek en vond helaas haar weg naar de hemel, over de regenboogbrug", vertelt Andrea. De term regenboogbrug is niet door haar verzonnen, het is eigenlijk een veelgebruikte term door diereneigenaren. Het verwijst naar een plek waar het altijd zonnig is, er zijn groene weiden en een kleurrijke brug die een dier naar de hemel leidt. De term stamt uit de jaren 1980 of 1990 en werd verondersteld om overleden huisdiereigenaren te helpen hun rouwproces te beginnen. 

Liefde op het eerste gezicht

Na het verlies van haar geliefde kat, ging haar partner onmiddellijk op zoek naar een nieuwe kat. "Hij keek op de website van ons plaatselijke dierenasiel en daar viel zijn oog op twee kleine kereltjes. Het was eigenlijk liefde op het eerste gezicht. Toen ik ze voor het eerst ontmoette, werd ik ook verliefd. Het was duidelijk dat we ze moesten adopteren."

Buggy en Murhpy voelden zich al snel thuis. "We hadden niet verwacht dat ze zo snel aan hun nieuwe thuis en aan ons zouden wennen, gezien hun verleden. Ze waren een paar dagen achtergelaten in een leeg huishouden... Ik denk dat ze een hele sterke band met elkaar hebben, ze wijken niet van elkaars zijde. Als Buggy in de keuken is, zul je Murphy daar ook vinden. We noemen ze ook wel 'Uhu en Pattex'. De jongens zijn 24/7 bij elkaar. Maar we klagen niet hoor!"

Je bent niet fatsoenlijk gekleed zonder wat kattenhaar

Andrea

Geen nadelen

Andrea ziet geen nadelen aan de zorg voor een kat, of in haar geval twee katten. "Veel mensen vinden het vreselijk om overal kattenharen te zien, maar mij maakt het eerlijk gezegd niet uit. Sterker nog, ik vind dat je niet goed gekleed bent zonder wat kattenhaar op je kleding", zegt Andrea met een glimlach.

Ze ziet haar twee jongens als haar kinderen. "Het zijn mijn trouwe vrienden. Ik hoor ze graag spinnen, daar word ik rustig van. Buggy en Murphy lijken me mijn zorgen en stress van het dagelijks leven te doen vergeten. Wat wil je nog meer?"

Vice versa zorgt Andrea er ook voor dat haar twee jongens alles hebben wat hun hartje begeert “Ik heb ze twee krabpalen gegeven, waar ze helemaal weg van zijn. Ze staan in hun speelkamer”. Ze verteld dat Buggy en Murphy de meeste tijd (samen) doorbrengen in de hangmatten, zoals de meeste katten.

Join the family!

We zijn continu op zoek naar nieuwe furry friends! Wil jij ook jouw verhaal hier lezen? Aarzel dan niet om het te laten weten, wie weet sturen wij jou wel een berichtje.

We kunnen haast niet wachten!

Read the next article

De gelukkige binnenkat

De gelukkige binnenkat

24.03.2022

Hoe maak je je huis geschikt voor een gelukkige en gezonde binnenkat?

Iedereen wilt natuurlijk het beste voor zijn kat, en hoewel katten van oorsprong buitendieren zijn kan je er toch voor kiezen om je kat binnen te houden. Dit kan vele redenen hebben, bijvoorbeeld als je in een appartement zonder buitenruimte woont en jouw kat simpelweg niet naar buiten kán. Woon je ergens waar je kat wel naar buiten kan, maar is het te druk buiten en dus niet veilig? Of ben je bang voor de overige gevaren, zoals ziektes, loslopende honden of wellicht dat je kat wordt meegenomen.

Laat jij jouw kat ook niet naar buiten? Zorg er dan voor dat hij binnen net zo gelukkig is!

Newsletter

Weten wanneer de volgende blog online komt?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang een notificatie wanneer deze live is!

NEED HELP WITH
YOUR PURRRCHASE?