Elke week gaan we op zoek naar interessante verhalen van katten en hun baasjes. Deze week was het de beurt aan Helen uit Wigan, vlakbij Manchester en Liverpool. Ze woont daar samen met haar gezin en hun kat Loki. Fans van Marvel comics zullen deze naam misschien herkennen uit de stripboeken of als het personage uit hun favoriete film of show. Loki is vernoemd naar het personage, "maar ook omdat hij de absolute meester van de chaos is", voegt Helen eraan toe.

Loki en Jak

"We hebben twee rescues, Blue en Bertie, maar Loki was onze eerste Maine Coon. Na Loki kwam Wade, een andere Maine Coon", vertelt Helen. "Onze derde Maine Coon, Yondu, is in november bij ons gekomen.”

Loki heeft zelfs wat overeenkomsten met haar kind, Jak. "Mijn zoon Jak wilde heel graag net zo'n ginger vriendje, dus hebben we hem voor zijn 7e verjaardag gekocht. Ze hebben zo'n speciale band." Loki wacht de 13-jarige Jak altijd op na school. "Elke keer als Jak thuiskomt, gaat Loki naar hem toe en wrijft met zijn gezicht over Jaks hand. Dan zegt Jak 'kom op, mijn fluffertje, kom je naar boven?' en Loki huppelt achter hem aan."

Mijn zoon wilde net zo'n roodharig vriendje als hij

Helen

Helen vertelde ons dat de vreugde die hij Jak heeft gebracht immens is. "Als Jaks slaapkamerdeur dicht is, schreeuwt Loki en bonkt hij op de deur om binnengelaten te worden. Als hij binnen is, hoor je hem spinnen terwijl je de trap oploopt."

Cheeky

"Loki laat ons altijd glimlachen, maar soms gaat dat door naar tandenknarsen", zegt Helen. "Hij veegt dingen van je tafelblad terwijl hij je aankijkt, hij heeft al veel brillen gebroken. Hij plundert de tassen als je de boodschappen aan het uitpakken bent en is er in het verleden wel eens vandoor gegaan met biefstuk en pakjes ham. Hij kan kastjes en lades openen, dus je merkt vaak dat hij zichzelf aan een snack heeft geholpen. We hebben de kraan in onze oude keuken moeten vervangen omdat ik steeds binnenkwam van het werk en het water liep en hij er naar keek en ermee speelde.

Eigen plekje

Loki, Wade, Blue en Bertie mogen rondhangen op de Corner Coon, die perfect past bij vijf katten. Met twee hangmatten en meerdere ligplekken vinden ze allemaal een plekje om te slapen. "Wade ligt graag bovenop, Bertie is dan weer geobsedeerd door de hangmatten", zegt Helen. Dat zijn wij ook!

Read the next article

Katten maken van je huis een thuis

Katten maken van je huis een thuis

06.10.2022

Elke week gaan wij op zoek naar interessante verhalen van katten en hun baasjes. Deze week strandden we in Southport Meryside in het Verenigd Koninkrijk, bij Tracy. Haar familie bestaat niet alleen uit mensen, maar ook uit acht katten. Hoeveel?! Acht, dat leest u goed. Vier Noorse Boskatten, drie Maine Coons en één niet-pedigree. Tijd om ze allemaal te leren kennen!

Weten wanneer de volgende blog online komt?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang een notificatie wanneer deze live is!

NEED HELP WITH
YOUR PURRRCHASE?