Carla, werkzaam in de zorg, heeft naast haar dagelijkse inzet voor anderen, een grote passie voor het helpen van dieren. Samen met haar man, zoontje Owen, hond Lana en kat Loena, verwelkomt ze katten en kittens uit het asiel in haar huis. Haar liefde voor dieren is aanstekelijk, en het is hartverwarmend om te zien hoe het hele gezin zich inzet voor deze kwetsbare wezens.

Vandaag in Tales and Tails: Gast gezin voor katten

In een wereld waar dierenliefhebbers een verschil willen maken in het leven van dakloze katten en kittens, zijn er mensen zoals Carla, die een warm thuis bieden aan deze pluizige wezens in nood. In de rubriek 'Tales & Tails,' nemen we een diepgaande blik in het leven van Carla, een toegewijde gastouder voor katten en kittens, en ontdekken we hoe zij deze prachtige wezens met open armen ontvangt in haar huis.

Wat Houdt Een Gastgezin Zijn In?
Carla legt uit dat haar rol als gastgezin inhoudt dat ze het asiel helpt met het opvangen van kittens en soms volwassen katten die extra aandacht en verzorging nodig hebben. Ze biedt een thuis waar deze dieren liefdevol kunnen opgroeien. "Ik kan de kittens namelijk vele uren per dag goed in de gaten houden, wat erg belangrijk is, vooral als ze nog jong zijn. Ze moeten worden gesocialiseerd in een huiselijke omgeving en wennen aan het leven in een gezin," aldus Carla.

De Vreugde van Gastgezin Zijn
Carla geniet met volle teugen van haar rol als gastgezin. Ze getuigt van hoe prachtig het is om te zien hoe de kittens zich ontwikkelen en hun eigen persoonlijkheden ontwikkelen. "Het is geweldig om te weten dat deze kittens zijn 'gered' en binnenkort liefdevolle thuis vinden," zegt ze met een glimlach.

De moeilijke aspecten van een gastgezin
Hoewel het werk van een gastgezin overwegend vreugdevol is, zijn er ook uitdagingen. Carla deelt haar zorgen over de reden achter de noodzaak van gastgezinnen. "Het is hartverscheurend dat zoveel katten en kittens op straat worden gedumpt. Dieren horen, net als mensen, in een veilige en warme omgeving op te groeien," benadrukt ze. Ze vindt het ook moeilijk om te zien hoe sommige kittens verzwakt aankomen bij het asiel, en ze maakt zich altijd zorgen of ze het zullen halen.

Een Dag in het Leven van Een Gastgezin
Carla's dagen zijn vaak druk en hectisch. Naast haar werk in de zorg, begroet ze de kittens zodra ze thuiskomt. De woonkamer verandert dan in een speelparadijs voor deze speelse wezentjes. Ze voedt ze, laat ze uit de bench om te spelen, en zorgt ervoor dat ze op tijd weer kunnen rusten in hun veilige plekje. Het dagelijkse schema van de kittens draait om eten, slapen en spelen, en Carla zorgt ervoor dat ze goed in de gaten worden gehouden. Regelmatig worden ze gewogen om hun ontwikkeling te volgen. Dierenartsbezoeken staan ook op de agenda om ervoor te zorgen dat de kittens worden ingeënt, gechipt en gesteriliseerd.

Hoeveel Kittens Vangt Carla Momenteel Op?
Momenteel heeft Carla maar liefst vijftien dieren in huis, waarvan twee van henzelf zijn. Ze verzorgt een moederpoes met haar drie kleintjes, een nestje van vier kittens zonder moeder, en nog een moederpoes met vier kittens in de speelkamer van haar zoontje. Het is krap en druk, maar Carla heeft manieren gevonden om voor hen te zorgen.

Kitten Seizoen
Dit jaar was drukker dan ooit, volgens Carla. Ze heeft meer kittens en moederpoezen opgevangen die op straat werden gevonden dan in voorgaande jaren. Kitten seizoen is een uitdagende tijd waarin het aantal gevonden katten en kittens dramatisch toeneemt.

In een wereld vol hectiek en drukte, is Carla's huis een toevluchtsoord voor katten, waar ze de liefde en zorg krijgen die ze zo nodig hebben.

Hoe Komen Kittens in een Gastgezin Terecht?
In mei begint de zogenaamde "kittenstormloop," waarbij dierenasiels speciale kooien opzetten om katten en kittens te vangen. Zwangere katten die in het asiel belanden, bevallen daar, en tamme katten vinden hopelijk nieuwe thuis. Wilde katten worden gesteriliseerd en teruggezet in de natuur. Het grootste probleem is echter het aantal gedumpte katten en kittens, omdat mensen zich soms niet bewust zijn van de verantwoordelijkheid die komt kijken bij het hebben van huisdieren.

Hoe Kan Het Probleem van Dakloze Katten Worden Voorkomen
Carla benadrukt het belang van verantwoordelijkheid nemen voor huisdieren. Ze pleit voor tijdige sterilisatie om ongewenste nestjes te voorkomen. Bovendien zijn de vangmomenten voor wilde katten van groot belang om hun populatie te beheersen.

De Steun van Carla's Gezin
Terwijl Carla's man geen grote kattenliefhebber is, waardeert hij de vreugde die Carla uit haar werk haalt. Haar zoontje Owen daarentegen is een ware dierenliefhebber en helpt enthousiast mee. Loena, Carla's kat, moet wel wennen aan de aanwezigheid van vreemde katten, maar zolang ze met rust worden gelaten, tolereert ze hen. Lana, de hond, lijkt alles prima te vinden, zelfs als ze af en toe van haar kussen wordt geduwd.

Adoptie en Voor Altijd Thuis
Wanneer de kittens oud genoeg zijn om hun "voor altijd thuis" te vinden, beoordeelt Carla potentiële adoptieouders om ervoor te zorgen dat ze geschikt zijn. Ze merkt op dat ze meestal vrij snel kan zien of iemand de juiste match is voor een kat of kitten.

Carla's toewijding en passie voor het helpen van katten en kittens zijn inspirerend. Ze, samen met vele andere gastgezinnen, speelt een cruciale rol in het geven van deze dieren een tweede kans en een liefdevol thuis. Het is een mooi voorbeeld van hoe gewone mensen een verschil kunnen maken in de levens van dieren die het nodig hebben.

Help Katten en Kittens Een Nieuwe Start Te Vinden!

Als u geïnspireerd bent door Carla's verhaal en overweegt om een steentje bij te dragen aan het welzijn van katten in uw omgeving, weet dan dat er altijd behoefte is aan gastgezinnen. Dierenasiel Bommelerwaard verwelkomt graag nieuwe gastouders om katten en kittens een liefdevol thuis te bieden. U kunt contact opnemen met het asiel om te informeren naar de mogelijkheden om gastgezin te worden en deel te nemen aan dit prachtige werk.

https://dierenasiel-bommelerwaard.nl/gastgezin-kat-kittens/

https://dierenasiel-bommelerwaard.nl/gastgezin-hond/

 

En als u op zoek bent naar een nieuw huisgenootje in de vorm van een kat of kitten, vergeet dan niet om een kijkje te nemen op de website van Dierenasiel Bommelerwaard. Daar kunt u talloze harige vrienden ontmoeten die wachten op een voor altijd thuis. Samen kunnen we bijdragen aan een mooiere wereld voor katten, één gastgezin en één adoptie tegelijk.

https://dierenasiel-bommelerwaard.nl/dieren-categorie/katten

https://dierenasiel-bommelerwaard.nl/dieren-categorie/honden

Read the next article

Eigenschap katten

Ontdek de verschillende karaktereigenschappen van de verschillende kattenrassen.

29.09.2023

Onze viervoeters zijn misschien wel de meest geliefde huisdieren. Elke kat heeft zijn eigen karaktereigenschappen. Of je nou op zoek bent naar een avontuurlijke kat...

Mis niets! Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van uitzonderlijke promoties, nieuwe product lanceringen en ander nieuws!

NEED HELP WITH
YOUR PURRRCHASE?