Iedere week gaan wij opzoek naar interessante verhalen van katten en hun baasjes. Deze week spraken wij met Christopher en zijn dochter Luna Jasmin uit Ede, Nederland. Samen zijn ze grote kattenliefhebbers. Dat blijkt onder andere uit de woning van Christopher, en de knuffelcollectie van Luna. Eindeloze verhalen kan Christopher ons vertellen over zijn katten. Eigenlijk kunnen we wel zeggen dat hij de ultieme Cat Dad is.

 

 

Ultieme cat dad, en zóveel meer

Ken je dat gevoel, dat je na een dag werken of weggeweest te zijn, niet kan wachten om weer thuis bij je katten te zijn? Christopher wel, hij kan intens genieten van zijn katten door bijvoorbeeld buiten met ze te gaan wandelen in een bos vlakbij zijn huis.

Niet alle 4 zijn katten neemt hij mee naar buiten, maar dat hoeft ook niet, want binnen heeft Christopher ook een waar kattenparadijs gemaakt. Recentelijk nog, heeft hij verschillende items van ons nieuwe wandsysteem aangeschaft om zijn katten nog meer te verwennen.

Klimmuur Ligplaatsen

RHRQuality Klimmuur Kat

Het nieuwe RHRQuality krab- en klimwandsysteem!

Wandmeubel Klimmuur Kat - Luxe Hangmat XXL (Crème)

Sold out

Regular price
€49,50
Regular price
€49,50
Sale price
€49,50
Wandmeubel Klimmuur Kat - Luxe Hangmat XXL (Grijs)

Sold out

Regular price
€49,50
Regular price
€49,50
Sale price
€49,50
Wandmeubel Klimmuur Kat - Luxe Kattenbed (Crème)

Sold out

Regular price
€79,50
Regular price
€79,50
Sale price
€79,50
Wandmeubel Klimmuur Kat - Muur Plateaus - Set 3 (Beige)

Regular price
€59,50
Regular price
€59,50
Sale price
€59,50
Wandmeubel Klimmuur Kat - Muur Plateaus - Set 3 (Grijs)

Regular price
€59,50
Regular price
€59,50
Sale price
€59,50
Wandmeubel Klimmuur Kat - Luxe Kattenbed (Grijs)

Regular price
€79,50
Regular price
€79,50
Sale price
€79,50
Wandmeubel Klimmuur Kat - Wand Sisalpaal XXL met Hangmat 45Ø de Luxe (Crème)

Sold out

Regular price
€79,50
Regular price
€79,50
Sale price
€79,50
Wandmeubel Klimmuur Kat - Wand Sisalpaal XXL met Hangmat 45Ø de Luxe Blackline (Donkergrijs)

Sold out

Regular price
€89,50
Regular price
€89,50
Sale price
€89,50
Wandmeubel Klimmuur Kat - Wand Sisalpaal XXL met Hangmat 45Ø de Luxe (Lichtgrijs)

Sold out

Regular price
€79,50
Regular price
€79,50
Sale price
€79,50
Wandmeubel Klimmuur Kat - Wand Sisalpaal XXL met Hangmat 45Ø de Luxe (Donkergrijs)

Sold out

Regular price
€79,50
Regular price
€79,50
Sale price
€79,50
Wandmeubel Klimmuur Kat - Wand Sisalpaal XXL met Hangmat 45Ø de Luxe (Taupe)

Sold out

Regular price
€79,50
Regular price
€79,50
Sale price
€79,50

Maar daar blijft het niet bij, soms kookt hij zelfs een speciale maaltijd voor zijn katten. Ook andere katten die hij op straat tegenkomt, moét hij gewoon even aaien. Omdat zijn grootste liefde, zijn dochter Luna Jasmin, net zo gek op katten is als Christopher, probeert hij haar al zijn kennis over katten op haar over te brengen. Als ze samen zijn doen ze ook alle verzorging van de katten samen. En als Christopher even niet bezig is met katten? Dan is hij continu bezig met zichzelf te blijven ontwikkelen en verbeteren. In zijn hobby’s, interesses, werk en mentale gezondheid.

Soms plan ik een weekendje bewust niks, en verzin in een smoes om afspraken af te zeggen zodat ik samen met de katten kan blijven

Christopher

Storyteller

“Ik heb eigenlijk mijn hele leven wel katten gehad…”Begint Christopher, bij wie de herinneringen nog vers zijn. Samen met zijn moeder heeft hij ooit een nestje van 4 kittens die in zijn kledingkast geboren zijn met de hand groot gebracht. 3 daarvan zijn ouder dan 20 jaar geworden. "Toen werden katten echt een passie van mij" zegt Christopher.

Tegenwoordig heeft Christopher 3 Maine Coons en 1 Europese Korthaar in huis, en wanneer hij ze aan ons voorstelt wanen wij ons in het Wilde Westen met een touch of blues muziek. De oudste kat, Lana Memphis, heeft een moeilijke start gehad. Helemaal alleen in het bos is zij gevonden, ziek, met ontstoken ogen en zo zwaar ondervoed dat zij zich in levensgevaar bevond. Toen ze vanuit het asiel eindelijk met Christopher mee mocht waren ze direct onafscheidelijk.

Levi, dat zou de naam worden als Christopher nog een zoon had gekregen. Maar omdat zijn katten als zijn kinderen zijn, kreeg de rode Maine Coon de naam. Toen Christopher hem tussen de andere kittens van het nestje zag wist hij het zeker “bij hem had ik altijd al het gevoel dat hij een echte cowboy is, uit het Wilde Westen, zo ondeugend is hij” aldus Christopher, die Levi de tweede naam ‘Jericho’ heeft gegeven als referentie naar een Western film.

De jongste, maar tevens zwaarste van het stel is Bagheera. De Maine Coon weegt maar liefst 12,2 kilo. Bagheera is vernoemd naar de panter uit Junglebook, maar zijn tweede naam heeft hij gekregen van de vechtkunst instructeur van Christopher, en dat is Kasumi. “Kasumi” betekend mist in het Japans, refererend naar de grijze waas die hij in zijn vacht heeft.

Missend ingrediënt

Als laatste kwam Sakura Bastet, een speciale Maine Coon, bij Christopher en zijn dochter. “Deze kat heeft zo’n mooie ziel en een heel groot hart” verteld Christopher ons, die een nieuwe naam voor de Maine Coon heeft bedacht. Hij wilde haar graag een mooie naam geven, die haar eer aan doet. Dus vernoemde hij haar naar de Japanse bloesem boom ‘Sakura’, in combinatie met de Egyptische vruchtbaarheidsgodin die staat voor vreugde,dans, muziek, feest, leven en warmte ‘Bastet’.

“Zij was hét missende ingrediënt in ons leven met ons kattengezin” zegt Christopher. Sakura Bastet mist een oog en ze heeft een geboren afwijking aan haar staart. Hoewel Christopher eigenlijk geen vierde kat wilde, omdat dat teveel zou zijn, bleef hij maar aan Sakura denken die bij de cattery van Bagheera had gezien. Na verloop van tijd nam de fokker contact met Christopher op, omdat Sakura niet door de andere katten bij de cattery werd geaccepteerd en beter een nieuw thuis kon krijgen. Die kreeg zij bij Christopher en Luna Jasmin.

Speciale band

Sindsdien is niet alleen Christopher onafscheidelijk met Sakura, maar ook (of juist met name) zijn dochter Luna Jasmin. Van te voren heeft Christopher zijn dochter verteld over Sakura, en ook dat ze door de andere katten gepest werd vanwege haar oog en staart. “Sindsdien zijn ze onafscheidelijk en Luna Jasmin beloofde om altijd voor Sakura te zorgen” zegt Christopher over het lieve duo. “Sindsdien is mijn dochter ook steeds meer uit haar schulp gekropen en is ze minder verlegen” vervolgd hij. Christopher zegt dat het zo had moeten zijn, en dat de balans in huis nu precies goed is.

Ook geïnterviewd worden?

We zijn continu op zoek naar nieuwe furry friends! Wil jij ook jouw verhaal hier lezen? Aarzel dan niet om het te laten weten, wie weet sturen wij jou wel een berichtje.

We kunnen haast niet wachten! Klik op de link hieronder en vul de vragen in!

Read the next article

Groepje geluk

Groepje geluk

20.01.2023
Iedere week gaan wij opzoek naar interessante verhalen van katten en hun baasjes. Deze week kwamen wij terecht bij Bettina en haar man uit Beieren, Duitsland. De groep katten bestaat momenteel uit 2 poezen en 4 katers, en bestaat met name uit Bengaalse katten. Aangezien ze zelf geen kinderen hebben, maar zichzelf wel echte kattenmensen noemen, beschouwen ze de groep katten als hun kinderen.
Weten wanneer de volgende blog online komt?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang een notificatie wanneer deze live is!

NEED HELP WITH
YOUR PURRRCHASE?