Elke week gaan wij op zoek naar interessante verhalen van katten en hun baasjes. Deze keer spraken we met Jolien. Zij woont in Nederland met haar gezin. Tijdens haar jeugd was ze altijd omringd met katten, tot ze alleen ging wonen. "Mijn partner en ik hebben altijd een hond gehad", vertelt Jolien. "Uiteindelijk hebben we wel samen een kat genomen, maar dat had veel eerder gemoeten."

De allerleukste kattennamen

De zoon van Jolien heeft uiteindelijk de naam voor haar kat gekozen, Deejay. Hij houdt van DJ-muziek, dus hij hoefde niet lang na te denken om een naam te vinden. Ze noemden hun tweede kat Django, omdat ze vonden dat het mooi klonk met Deejay. Hun andere twee katten zijn broers en Jolien vond de naam Dex altijd al mooi. "Eentje moest Dex worden, ik hou van die naam. Toen we eenmaal bij de fokker waren, was er één katje dat van knuffelen hield en de ander was zo avontuurlijk, altijd in de stemming om te jagen. Dus de kinderen hadden zoiets van 'we moeten de knuffel Dex noemen en de ander Hunter', de rest is geschiedenis", zegt Jolien.

Deejay en Django konden het in het begin niet met elkaar vinden

Jolien

Introductie van de katten

Hunter en Dex zijn twee jaar jonger dan Deejay en Django, dus ze namen de tijd om ze aan elkaar voor te stellen. "Toen we Deejay en Django aan elkaar voorstelden, konden ze eerst niet echt met elkaar overweg, dus we wilden er zeker van zijn dat ze Hunter en Dex zouden accepteren. We stopten ze in aparte kamers en installeerden een doorkijkdeur met gaten erin, zodat de katten elkaar konden horen, zien en ruiken", legt Jolien uit. "Na een week hebben we het deurtje verwijderd en konden ze het goed met elkaar vinden. Ze slapen nog steeds in aparte kamers omdat Hunter nogal actief is en Deejay en Django het niet op prijs stellen als iemand hun dutjes verstoort."

Hangmat als ab-so-lu-te favoriet

Haar vier katten kunnen zich uitleven op hun drie krabpalen. "Er is de Corner Coon in crème, de Corner Coon in donkergrijs en de Maine Coon Fantasy. We hebben er twee in de woonkamer staan en één in de kattenkamer, omdat Hunter en Dex daar slapen. We hebben ze gekocht omdat ze stevig moeten zijn. Als Maine Coons ergens aan gaan krabben, gebruiken ze veel kracht, dus het moet wel stevig zijn. Omdat ze ook vrij groot zijn, moesten we er een hebben met grote slaapplaatsen. Ze lijken allemaal het meest van de hangmatten te houden, omdat ze daar meestal slapen", vertelt Jolien. "Django ligt ook graag met zijn poot over de rand van de hangmat, dan lijkt het net of hij een vrachtwagenchauffeur is met zijn arm buiten zijn raam."

Binnenkatten

Jolien besloot de katten binnen te houden, ze mogen de straat niet op. Om hen toch wat ruimte te geven, besloten ze een buitenren voor ze te bouwen. "Via de kattenkamer kunnen ze hun ren in en daar maken ze wel heel vaak gebruik van. Ze vinden het heerlijk om daar in het zonnetje te liggen", vertelt Jolien. "Als we een vogel zien, zeggen we dat er vogels in de tuin zitten en dan komen ze allemaal aanrennen zodat ze naar ze kunnen kijken. Het is super schattig."

Deejay - Django - Dex - Hunter

Chillen in deze hangmatten:

Krabpaal Corner Coon Blackline (Lichtgrijs)

Regular price
€249,00
Regular price
€249,00
Sale price
€249,00
Krabpaal Corner Coon (Crème)

Regular price
€229,00
Regular price
€229,00
Sale price
€229,00

Regular price
From €19,99
Regular price
Sale price
From €19,99

Read the next article

Andreas en zijn kattenfamilie

Andreas en zijn kattenfamilie

19.08.2022
Elke week gaan wij op zoek naar interessante verhalen van katten en hun baasjes. Deze week spraken we met Andreas uit Duitsland. Hij heeft maar liefst tien katten bij hem wonen.  We zijn er meer dan zeker van dat hij ons iets interessants te vertellen heeft... Laten we eens een praatje met hem maken.
Weten wanneer de volgende blog online komt?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang een notificatie wanneer deze live is!

NEED HELP WITH
YOUR PURRRCHASE?