11 tips voor een veilige rit

 1. Mandje
  Stop je kat tijdens een ritje met de wagen in een mandje. Doe dit niet overhaast, laat je kat eerst kennis maken met het mandje. Dit doe je door ze thuis te laten wennen aan dat vreemde voorwerp. Zet het luikje open en leg er een dekentje in. Een snoepje of koekje kan er ook voor zorgen dat je kat sneller in zijn mandje zal kruipen.
 2. Doe ze een gordel om
  Als we kinderen op de achterbank hebben, controleren we altijd tien keer of ze hun gordel wel vasthebben. Waarom zouden we dat dan niet doen bij onze huisdieren? Het is niet alleen gevaarlijk voor jouw kat, maar ook voor je passagiers en jezelf (de bestuurder). Je geraakt sneller dan je denkt afgeleid door een plotse miauw of een beweging van je kat. Maak het mandje dus vast met een gordel. Als je tijdens het rijden plots moet remmen, dan blijft het mandje veilig op zijn plek staan.
 3. Vaccineren
  Als je op reis gaat met je kat of je gaat naar de dierenarts, dan is de kans groot dat hij of zij in aanraking komt met een ander dier. Zorg er dus voor dat je je kat laat vaccineren om ziektes te voorkomen.
 4. Zet je kat niet op je schoot
  Het is niet alleen gevaarlijk, het is ook illegaal in heel wat landen. Die bekeuring wil je dus echt wel vermijden.
 5. Zet je kat niet op de passagierszetel
  Bij een accident gaat de airbag af als hij een bepaald gewicht signaliseert op de passagierszetel. Niet echt ideaal als er plots een airbag op jouw kat afkomt. Zet je kat daarom achterin de wagen (in een mandje) op of naast de zetel, zodat de airbags niet kunnen afgaan.
 6. Voeding
  Neem voldoende eten en drinken mee voor jouw kat, zeker als je een lange reis onderneemt. Ook is het aangeraden om eventueel kattenbakvulling mee te nemen, zodat er onderweg geen accidentjes kunnen gebeuren.
 7. Halsband
  Geef je kat een halsbandje met daarin je telefoonnummer. Zo kunnen mensen je bellen mochten ze je kat plots ergens vinden. Geen fan van een halsband? Je kan je kat natuurlijk ook van tevoren laten microchippen.
 8. EHBO-koffer voor dieren
  Niet alleen jij, maar ook jouw kat kan ziek worden onderweg. Koop daarom van tevoren enkele medicijnen en/of verbandjes. Onderweg ga je die moeilijker kunnen vinden. Better safe than sorry.
 9. Research dierenarts
  Op vakantie naar het buitenland? Doe al wat research naar dierenartsen in het gebied waar je verblijft. Zo ben je zeker dat je je furry friend kan laten verzorgen als het nodig is.
 10. Pauze
  Neem af en toe een pauze onderweg, zodat niet alleen jij, maar ook je huisdier zijn benen (of poten) kan strekken.
 11. Laat je huisdier nooit alleen in de auto!
  Misschien wel één van de belangrijkste tips die we je kunnen meegeven: laat je huisdier niet alleen! Je huisdier kan onderkoeld of oververhit geraken door te lang in een stilstaande auto te zitten.

Your cat will thank you later

Alle tips goed doorgenomen? Dan kan je met een gerust hart op reis gaan met je kat. Fijne reis!

Read the next article

blog_rhr_pets_nl_europese_korthaar_leven_met_zeven_katten_1

Gezellig, één kat in huis... Of zeven?

29.12.2021

Elke week gaan wij op zoek naar interessante verhalen van katten en hun baasjes. Deze week spraken we met Chantelle uit South Yorkshire. Chantelle woont samen met haar verloofde en hun zeven katten. Je zou denken dat ze gek zijn met zeven katten in huis, maar ze zijn absoluut dol op hun katten. 

Mis niets!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van uitzonderlijke producten, nieuwe product lanceringen en ander nieuws!

NEED HELP WITH
YOUR PURRRCHASE?