Van oorsprong komt dit prachtige grote kattenras uit de Amerikaanse staat Maine. Hier hebben ze tevens hun naam aan te danken, de borstelachtige staarten lijken op de staart van de wasbeer (in het Engels ‘Raccoon’) in combinatie met de plaats Maine = Maine Coon. In Maine kunnen de winters extreem zijn, maar met hun dikke, dichte vacht konden de katten de winters daar doorstaan. Inmiddels is de Maine Coon wereldwijd een zeer geliefd kattenras. In deze blog komen verschillende Maine Coons vanuit de gehele wereld voor!

De Maine Coon kat in het kort:

De grootste van alle kattenrassen (die niet gekruist is
met een wilde kat!)

Actieve, leergierige kat

Sociale, aanhankelijke kat

Spraakzame kat

Grote, stoere kat

Dikke, lange vacht die dagelijks verzorgd moet worden

Schattige oren met getufte puntjes

Komt voor in heel veel verschillende kleuren

Buitenkat, die houdt van jagen en klimmen

Een echte gezinskat, goed met kinderen

Onyxia uit Sydney, Australië

Deze prachtige éénjarige Maine Coon is woonachtig in Sydney, Australië. Samen met haar Ragdoll vriendin Lexi is ze geadopteerd uit een opvang. Ze zijn de beste vrienden en houden er erg van om door het hele huis te sprinten (vooral ’s avonds wanneer iedereen probeert te slapen…).

Omdat de zomers erg warm en vochtig zijn in Sydney, en beide katten een lange vacht hebben houden de eigenaren hier in alle opzichten rekening mee. Zo staat de airconditioning aan met de deuren gesloten, en ze houden de badkamers koel zodat ze indien nodig op de koele tegels kunnen gaan liggen. Ze zorgen er ook voor dat ze regelmatig hun waterbakken vervangen en zorgen voor een paar donkere, koele plekken in ons huis waar ze zich kunnen ontspannen als dat nodig is. Vlak voor het begin van de zomer gaat Onyxia naar een professionele trimmer. Met deze tips helpen ze hun katten om comfortabel te blijven in de Australische zomerhitte.

Zirreke uit Kempen, België

Aan de andere kant van de wereld leeft Maine Coon Desiderio, in Kempen, België. Dit is zijn stamboom naam ‘Desiderio’, maar dat vonden zijn eigenaren een moeilijke roepnaam. Vandaar dat ze hem Zirreke hebben genoemd. “Mijn overgrootvader zijn echte naam was Desiderius en zijn bijnaam was ook Zirreke, vandaar de naam”. Zirreke komt nooit buiten, maar ze vinden het erg belangrijk dat hij voldoende ‘leefruimte’ binnen heeft. Hij heeft een eigen kamer waar hij ‘s nachts slaapt en overdag loopt door het hele huis heen. Zirreke is een erg sociale kat, hij wil altijd bij zijn mensen in de buurt zijn en komt dan het liefste zo dicht mogelijk tegen te aan liggen én hij kan ook erg goed overweg met de andere huisdieren. Het liefste ligt hij op schoot, in de hangmat of bovenop zijn krabpaal voor het raam naar buiten te kijken.

Whyskey uit Bytom, Polen

Whyskey en zijn baasje Jan komen oorspronkelijk uit Polen, maar Jan leeft inmiddels als 6 jaar in Denemarken. Whyskey heeft hij 3,5 jaar geleden bij een Cattery in Polen gekocht en gaat meerdere keren per jaar mee vanuit Denemarken terug naar Polen. Zomers blijven ze vooral in Denemarken, omdat het dan meer dan 30 graden kan worden in Polen.

Jan heeft specifiek voor het ras Maine Coon gekozen vanwege zijn delicate karakter “Whyskey is echt een grote, vriendelijke reus die erg van knuffelen houdt”. Jan vindt het dan ook het perfecte kattenras.

Annie, Molly, Albus, Moose en Lobo uit Texas, Amerika

In totaal zijn zij met 5 katten, waarvan 4 Maine Coons! Alleen Annie is geen Maine Coon. Gedurende het hele jaar is het vrij warm in Texas, zodoende dat de airconditioning vaak aan staat bij hun thuis. De katten zitten daarom ook voornamelijk binnen, maar wanneer het wat koeler is in de winter gaan ze ook graag naar buiten.

De oudste Maine Coon is Molly, zij is op Thanksgiving day geboren, en hoe toevallig, Moose en hun nieuwste kitten Lobo zijn ook beiden op Thanksgiving day geboren. Een bijzondere dag die hierdoor extra speciaal is!

Attila, een Maine Coon van 15 maanden (6 KG) uit Frankrijk:
Klaus, een Maine Coon van 2 jaar (5 KG) uit Duitsland:
We houden zó van Maine Coons...

... dat we onze krabpalen ernaar vernoemen:

Normale prijs
Vanaf €19,99
Normale prijs
Aanbiedingsprijs
Vanaf €19,99
Krabpaal Maine Coon Sleeper (Lichtgrijs)

Normale prijs
€199,00
Normale prijs
€199,00
Aanbiedingsprijs
€199,00
Krabpaal Maine Coon Lounge Blackline (Donkergrijs)

Normale prijs
€159,00
Normale prijs
€159,00
Aanbiedingsprijs
€159,00

Read the next article

Altijd al gedroomd van een eigen Cattery?

Altijd al gedroomd van een eigen Cattery?

24.02.2022
Elke week gaan wij op zoek naar interessante verhalen van katten en hun baasjes. Deze keer kwamen we terecht bij Veerle van Iersel uit Tilburg, Nederland.
Haar liefde voor katten begon toen zij op zichzelf ging wonen, ze nam toen twee katten en wist meteen zeker dat ze nooit meer zonder katten wil wonen! Inmiddels heeft zij haar eigen Cattery en ze verteld ons graag meer over al haar lieve, mooie katten.
Weten wanneer de volgende blog online komt?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang een notificatie wanneer deze live is!

NEED HELP WITH
YOUR PURRRCHASE?